Adopsjon av blockchain – neste trinn i digital evolusjon

Siden oppstarten i 2008 forble Blockchain stort sett ubemerket av massene frem til 2017. Prinsippene det jobbet med, den økonomiske påliteligheten, sikkerheten og personvernet den ga, ble i stor grad oversett over muligheten for å bli rik av kryptovalutaer. 

Med ekko av ‘digitalt gull’ og blockchain-tokens som den neste valutaen i bakgrunnen, fortsatte sprøyten av en tilsynelatende rikere fremtid å bygge opp for investorer og handelsmenn. Flere og flere mennesker begynte å henge på hvert ord de kunne finne på Blockchain på nyhetene. Denne akselererende joyriden endte i en smertefull krasj, både billedlig og bokstavelig da Crypto Winter skjedde i januar 2018. 

Med denne tilsynelatende hjemsøkende hendelsen tidligere vokste forventningen fra blockchain generelt og Bitcoin spesifikt til en annen dimensjon. Massene, utenfor finansielle eksperter, startet sin egen grundige undersøkelse av hva som faktisk utgjorde nettverket. 

De banebrytende applikasjonene som kunne syntetiseres ved hjelp av blockchain-plattformer som virkelig sikret personvern, sikkerhet og gjennomsiktighet ble endelig anerkjent. Siden da faller endelig stykkene på plass. Nedenfor er en trickle-down-tilnærming for å gjennomgå adopsjonen av blockchain de siste årene. Fra regjeringer til individuelle kunder er dette reisen med blockchain-adopsjon: 

Statlige påtegninger

Govt

Med intens konkurranse mellom regjeringer om suksess innen finans, teknologi og finansiell teknologi, har blockchain fått øye på store land rundt om i verden. Forskning for potensielle applikasjoner og gjennomførbarheten av teknologien pågår. 

Estland, fra det nordøstlige Europa, har digitalisert alle offentlige tjenester som er tilgjengelige for alle borgere gjennom sikre digitale identiteter. Foruten dette gir det også e-residens som gjør det mulig for EU-virksomheter og gründere å drive virksomhet globalt. 

Malta hoppet på blockchain-vognen med deres statsministers kommentarer i den 73. sesjonen i FNs generalforsamling om å gjøre Malta til en ‘Blockchain Island’. Med sin “Malta Digital Innovation Authority Bill” hadde landet som mål å tiltrekke seg forretningsmuligheter ved å tilby en gjennomsiktig juridisk plattform til innovatører. 

Bortsett fra å være koblet til Satoshi Nakamoto, den anonyme bitcoin-papirforfatteren, Japan har kommet langt i adopsjon av blockchain. Det var det første landet som startet Bitcoin-gruvedrift og er det første som anerkjenner Bitcoin som lovlig eiendom. Mt. Gox, en Tokyo-basert kryptokursutveksling, håndterte 70% av den globale kryptovalutahandelen på et tidspunkt før de gikk under. 

De forente arabiske emirater med sitt prosjekt ‘Blockchain Strategy 2021’ tar sikte på å kapitalisere på Blockchain ved å overføre 50% av de statlige transaksjonene på den. En saudiarabisk kommisjon satt sammen for å signere syv blockchain-baserte initiativer som ville være rettet mot ulike sektorer som luftfart og turisme etc. mellom de to landene. Av disse sju er en utstedelse av en pilotkryptovaluta. 

Sveits er hjemmet til Crypto Valley – et skattefritt fristed for kryptovalutainvestorer. sveitsisk 

Økonomiminister Johann Schneider-Ammann på en kryptofinansieringskonferanse for private og institusjonelle investorer sa at Sveits ønsker å bli “kryptonasjonen.” 

USA og Kina er fortsatt splittet over hvordan man kan ta ting med nye økonomiske teknologier, men med det økte gruppepresset og frykten for å halte i teknologien, håper verden at de vil komme rundt. 

Institusjonell adopsjon

inst

En av de første institusjonene som følte seg truet av utsiktene til desentralisering, var selvfølgelig bankene. Opprinnelig avviste ideen fullstendig, disse tradisjonelle institusjonene har nå myknet opp for å underholde ideen om kryptovalutaer og deres applikasjoner på finansområdet.. 

I følge en rapportere utgitt av Infosys og Finacle i 2017, med tittelen ‘Blockchain-teknologiFra sprøytenarkoman til virkeligheten”svimlende 50% av de 100 forretnings- og teknologiledere fra over 75 finansinstitusjoner som forventes å se adopsjon av kommersiell blockchain innen 2020. På den tiden eksperimenterte rundt 69% av bankene med blockchains mens 21% planla å bruke varianter av det samme plattform. 

Bank of England var den første sentralbanken som publiserte forskning på Distribuert Ledger-teknologi tilbake i 2014. 

Banken i Litauen utstedt en digital samlermynt for over et år siden for å teste blockchain i et lite og ekte miljø, og har nylig kunngjort et åpent anbud for utvikling, distribusjon og vedlikehold av plattformen for salg av den digitale samlermynten. 

Finansdepartementet, Sentralbanken i Brasil, Securities Commission og Superintendent of Private Insurance har kommet sammen for å skape et presedens for nye finansielle teknologier nylig. Prosedyren vil omfatte opprettelse av en regulatorisk sandkasse for å forstå og teste disse teknologiene. 

Deutsche Bundesbank, Tysklands sentralbank, fullførte ved slutten av 2018 en blockchain-prøve som undersøkte potensialet i verdipapiroppgjør. Banken påstander at DLT med suksess støttet oppgjør av verdipapirtransaksjoner, betalinger og tilbakebetaling av obligasjoner ved forfall. 

Nylig har en rapportere hevder at de fleste av verdens største banker leter etter å investere rundt $ 50 millioner dollar i et prosjekt Fnality som skal sikte på å lage et digitalt kontantsystem ved hjelp av blockchain-teknologi for å avvikle finansielle transaksjoner. Prosjektet ble først foreslått av den sveitsiske banken UBS Group AG og oppstart Clearmatics i 2015. Den forventede datoen er fortsatt ikke kjent. 

Forbrukeradopsjon 

Forbruker

Bekvemmeligheten, gjennomsiktigheten og sikkerheten som blockchain-nettverket kan gi, sildrer sakte ned til individuelle forbrukere også. Fra sikre helseregistre til å spore produkter til produsentene, nedenfor er noen av de virkelige applikasjonene til Blockchain som forbedrer hverdagen. Hver av disse er valgt som et eksempel på en spesifikk blockchain-fordel. 

MidasCaps, benytter seg av sporbarheten til produkter og effektiviteten av transaksjonene, bruker MidasCoin som kan brukes til praktisk kjøp av næringsrike kapsler. Valutaen er vert for MidasEngine, som gjør det mulig for brukere å organisere lokale småskala sportsbegivenheter for en nominell avgift. 

Dreamr, ved hjelp av gjennomsiktigheten av transaksjoner som blockchain tillater å skape en sosial medieplattform for individuell crowdfunding av drømmer.

Modig nettleser, som spiller på forbedret sikkerhet, hevder en tryggere og sikker nettleseropplevelse uten bekymringer for personverninngrep. 

Denne adopsjonen er ikke begrenset til nye oppstart eller firmaer heller. Eksisterende markedshaier hopper også inn i muligheten som blockchain gir. Facebook har nylig kunngjort sin egen krypto, Libra, som hevder å senke transaksjonskostnadene ved å kjøpe ting eller sende penger med null avgifter. Den offentlige lanseringen er satt til første halvdel av 2020. 

Starbucks, markedsgiganten på 4,5 milliarder dollar, jobber også med Microsoft, verdt 717 milliarder dollar, til skape en gjennomsiktig forsyningskjede basert på blockchain, slik at kundene kan spore kaffebønnene fra gårdene til koppene. 

Dette er bare noen få virkelige applikasjoner som bruker blockchain for å skape et effektivt og praktisk miljø. Det globale markedet for blockchain-teknologi var på $ 708 millioner i år 2017 som nå er forventet for å nå 60,7 milliarder dollar til 2024. 

Med en lang liste over potensielle fordeler med Blockchain og dens eksponensielle adopsjon på alle nivåer i samfunnet i prosessen, er det ikke vanskelig å trekke en konklusjon. Fremtiden er desentralisert.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me