Analysere løsninger for utviklere for å lage desentraliserte applikasjoner (Dapps)

Noen mener at de tekniske vanskelighetene med desentralisering oppveier fordelene. Utviklere søker kontinuerlig etter måter å finjustere brukeropplevelsen uten å senke den distribuerende og autonome kanten som desentraliserte apper gir. Mens brukeropplevelsen på toppnivå er gullstandarden for plattformer som ønsker å tiltrekke seg et vanlig publikum, gjør de tekniske begrensningene til dapps det litt vanskelig for utviklere å låse opp et slikt nivå av funksjonalitet..

Denne fortellingen er bare en av de mange utfordringene utviklere møter når de jobber med blockchain-teknologi. I denne artikkelen vil vi belyse disse begrensningene og mulige løsninger.

Hva er ulempene med å lage Dapps?

Med bare 4000 dapps opprettet de siste 5 årene, det er trygt å si at utviklingsfasen for desentralisert infrastruktur ikke er så effektiv. Det faktum at over 1000 dapps har blitt forlatt i samme tidsramme tegner et tydeligere bilde av hvor utfordrende det er å opprettholde blockchain-baserte applikasjoner. Det er bare for mange bevegelige deler og ikke nok infrastruktur og bygningsverktøy som er effektive nok til å administrere og løse blockchains unike hindringer.

Distribusjon av disse desentraliserte applikasjonene innebærer spesielle konsensusmekanismer for selv de mest trivielle oppdateringene. Dette kan bli en utfordring når sikkerheten til dapp er på linjen, siden hver node må bli enige om den beste handlingslinjen og oppdatere programvaren deretter. Også den eldgamle arten av eldre blockchain-nettverk begrenser ofte omfanget av dapps ‘virksomhet.

Hastighet er et annet tilbakevendende problem som ser ut til å redusere effekten av blockchain-infrastrukturer. For dette formål har løsninger begynt å innovere verktøy og plattformer designet for å optimalisere prosessen som er involvert i å lage eller vedlikeholde dapps for mer tiltalende sluttprodukter. En av slike plattformer som gjør fremskritt i denne forbindelse er Bifrost.

Bifrost: En Blockchain Middleware-plattform

Etter å ha forstått smertepunktene til desentraliserte apper, har Bifrost begynt å bli porten til innovative løsninger skreddersydd for blockchain-utviklere. Det kanskje mest overbevisende aspektet av Bifrosts tilbud er at utviklingspakken støtter flere protokoller. I hovedsak kan utviklere endre applikasjonene sine til et bredt utvalg av blokkjeder og lage forbedrede smarte kontrakter som er kompatible med hver. Derfor gir Bifrost interoperable blockchain-infrastrukturer og løser en av de viktigste begrensende effektene av legede eldre nettverk. I lys av dette kommer det ingen overraskelse at Bifrost har dukket opp som en av løsninger som er klare til å knekke Bitcoin DeFi-dilemmaet.

Alt utviklere trenger å gjøre er å velge målblokkeringer for hver del av kodene sine, og Bifrost multikjede-teknologi oversetter, kompilerer og distribuerer dem automatisk på de riktige blokkjedene. Med dette blir det lettere for utviklere å bytte mellom flere kjeder.

Borte fra interoperabilitet forbedrer Bifrost også hastigheten. Plattformen hevder at en av dappene som ble opprettet med Bifrost-teknologi logget en hastighet på 3000 TPS til 75% mindre bensin under testing. Spesielt gir løsningen en IDE, overvåkingsfunksjoner og klienttjenester for ytterligere testing og administrasjonsfunksjoner for desentraliserte apper.

Allerede har Bifrost-teamet begynt å demonstrere effektiviteten til produktene i DeFi-landskapet. Bifrost driver BiFi, en DeFi-utlåns- og lånesøknad som er klar til å levere avanserte funksjoner og de beste rentene i markedet. BiFi ser ut til å vise frem den innovative kraften til Bifrost og løse problemene – som hastighet, skalerbarhet, pris, interoperabilitet og brukeropplevelse – tilskrevet Ethereum-økosystemet.

Etter lanseringen av BiFi planlegger plattformen å introdusere Bifrost Suite. Dette produktet fokuserer på å etablere et mulig miljø for utvikling av DeFi-applikasjoner. Enda viktigere, Bifrost nylig inngikk samarbeid med Chainlink som en del av den pågående globale partnerskapskampanjen for å styrke sin plass i hjertet av DeFi-økosystemet.

Andre bemerkelsesverdige omtaler

Cosmos er et annet prosjekt som fokuserer på å muliggjøre forbedrede utviklingsverktøy og tjenester for blockchain-utviklere. Tjenesten tilbyr skalerbare interoperable modulære design som tillater brukere å overføre eiendeler mellom flere blokkjeder i Cosmos-økosystemet. Det er imidlertid verdt å nevne at i motsetning til Bifrost fungerer Cosmos ikke som en smart kontraktforsterker, og lar ikke utviklere kombinere funksjonene til etablerte blokkjeder..

Det er også Polkadot, som har en unik arkitektur for å bygge interoperable blokkjeder. Utviklere kan bruke Substrate-rammeverket for å koble kjedene sine til Polkadot-nettverket. Selv om Polkadot presenterer et middel for å lage tilpassbare blokkeringer, er begrensningen av applikasjonsbaserte kjeder til Polkadot-nettverket en kritisk ulempe. Igjen, utviklere foretrekker å få alle forbedrede funksjoner brakt til blokkjeder med store nettverk av brukere.

Siste tanker

Mens slike som Bifrost og Cosmos gjør fremskritt i blockchain-utviklingsscenen, er det fortsatt mye som må gjøres. Den langsiktige levedyktigheten til blockchain som en back-end for applikasjoner, avhenger sterkt av suksessen til disse løsningene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me