Bitcoin Whales Explained: Hvem de er og hvorfor de er viktige

Bitcoin hval

Hva er en Bitcoin hval?

Det er en rekke grunnleggende forskjeller mellom Bitcoin og det tradisjonelle finansielle systemet. Det viktigste punktet med avvik er at Bitcoin ikke er regulert av sentraliserte finansinstitusjoner. Men det ene de to har til felles, er enprosentene. I verden av digital valuta blir disse investorene referert til som Bitcoinhvaler.

De har vanligvis mellom 1000 og 1 million BTC. Filosofien bak navnet er enkel – de representerer de største aktørene i Bitcoin-nettverket.

Stor fisk i en liten dam

Kryptahvaler har en tendens til å ha mer innflytelse i deres nisjemarked enn hvaler i andre næringer. Det er fordi Bitcoin-markedet er mindre og mer hermetisk enn markeder som bruker tradisjonelle valutaer. 

For det første er det en grense for hvor mange Bitcoins som kan høstes. Dette skaper en situasjon der de med store Bitcoin-reserver har en enorm effekt på kryptoøkonomien. Bitcoin-økosystemet er allerede ustabilt, og endringer i Bitcoin-handelsvolumer har en betydelig innvirkning på Bitcoin-prisene.

En annen ting som gjør hval i Bitcoin-markedet kraftigere, er prosessen med Bitcoin halvering. Halvering reduserer blokkbelønninger og antall Bitcoins som går i omløp. Som sådan er det mindre rom for andre brukere å akkumulere større Bitcoin-reservere.

Hvaler kan også påvirke markedet ved å selge en stor del av Bitcoin samtidig. Ethvert slikt trekk vil tvinge verdien av Bitcoin til å stupe. Det sier seg selv at tradisjonelle valutamilliardærer har makten til å styre økonomien i en bestemt retning. Men Bitcoinhvaler har langt større innvirkning på kryptomarkedet.

Feltet utvides

Mens bitcoin-systemet gjør det vanskelig å tilbringe hval på grunn av denne økonomiens natur, betyr det ikke at nye hvaler ikke blir med i klubben regelmessig.

For eksempel slo det totale antallet hvaler en toårig høyde like før marshalvingen. Nåværende antall hvaler er rundt 1850. Men størrelsen på formuen deres varierer. Alle med over 1000 BTC, som for tiden tilsvarer $ 7,7 millioner, regnes som en hval, og noen har milliarder i bitcoin. 

Halvering er alltid en urolig begivenhet i bitcoin-verdenen, og hvis antall kryptovalutahvaler øker, betyr det at brukerne har høye forventninger til fremtidige Bitcoin-priser.

Imidlertid handler de i de øverste delene av Bitcoin-samfunnet sjelden med alle reservene sine. Det er flere grunner til dette. For eksempel handler den mystiske oppfinneren av Bitcoin, Satoshi Nakamoto, aldri med sin formue, sannsynligvis for ikke å forstyrre balansen i markedet. Andre hvaler som generelt er de største bitcoininvestorene, behandler den digitale valutaen som et aksjemarked, men handler aldri med hele saldoen.

Det økende antallet hvaler er også en grunn til bekymring. Det faktum at så mange mennesker kjøpte enorme Bitcoin-reserver, utsetter markedet for potensielle risikoer. Hvis noen av dem bestemte seg for å bytte mye Bitcoin, kan det ha en ødeleggende effekt på Bitcoin-prisene.


Statistikker for Bitcoin Whales

Så, hvem er disse Bitcoin-hvalene og hvor store er formuen deres? Hvalene har 42% av over 18 millioner Bitcoin som for tiden er i omløp. Når vi ser på Bitcoin og hvalens lommebøker, har den siste lommeboken for tiden 255 502 BTC eller 1,94 milliarder dollar. Den andre og tredje største lommeboken har henholdsvis 125.500 BTC ($ 953.8 millioner) og 101.857 BTC ($ 774.1 millioner). 

Her er en ytterligere nedbrytning av Bitcoin-formuer:

  • Det er for tiden 1998 Bitcoin-hvaladresser. Det er 0,01% av alle eksisterende Bitcoin-adresser.
  • Hvaler har en kumulativ formue på 4,88 millioner BTC.
  • 108 adresser har mer enn 10 000 BTC.
  • Tre adresser har over 100.000 BTC.

Selv om offentlige adresser for Bitcoin kan sees av alle, er det ingen måte å vite hvem de tilhører. Bitcoin-transaksjoner kan spores fordi enhver bevegelse av den digitale valutaen gjennom nettverket må bekreftes og legges til blokken. Når en kryptahval flytter en større mengde valuta, har folk en tendens til å legge merke til det. Vi kan imidlertid ikke koble offentlige adresser til faktiske personer. 

I tillegg til fordelen med anonymitet, er det mye billigere å holde eller overføre Bitcoin enn tradisjonelle valutaer. Mens kjøp og salg av Bitcoin er skattepliktig i mange land, er det ingen bankgebyrer involvert. I januar 2020 flyttet en av Bitcoin-hvalene Bitcoin på 1,1 milliarder dollar og betalte bare en nettverksavgift på 83 dollar.

Bitcoin hvalBerømte Bitcoin Whales

Lurer du på hvem som var i stand til å samle all denne kryptovalutaen? Vi har samlet en liste over noen av de mer kjente individene (og regjeringene!) Som faller inn under denne kategorien.

Satoshi Nakamoto 

Dette er navnet som brukes av personen eller personene som utviklet Bitcoin. Individets sanne identitet er aldri blitt avslørt, men han anslås å ha rundt 980 000 BTC. 

Du har kanskje lagt merke til at det ikke er en eneste adresse som inneholder så mye Bitcoin. Det er fordi hver Bitcoinhval, inkludert Satoshi, holder balansen på flere adresser. I Satoshis tilfelle er det sannsynligvis tusenvis av dem.

Så, hvem er den rikeste Bitcoin-eieren? Svaret er definitivt Satoshi Nakamoto. Satoshi handlet aldri sin Bitcoin-formue, som han samlet ved å utvinne valutaen umiddelbart etter starten.

Cameron og Tyler Winklevoss

Winklevoss-tvillingene var blant de første som ble rik på Bitcoin. Den første investeringen deres kom etter et forlik med Mark Zuckerberg, som de beskyldte for å ha stjålet ideen deres til Facebook. De fikk utbetalt 65 millioner dollar, som de brukte til å kjøpe 1,5 millioner BTC. De ble til slutt de mest kjente Bitcoin-hvalene. 

Rett etter at de kjøpte Bitcoin, hoppet verdien av den digitale valutaen med 20.000%. Den dramatiske spissen gjorde dem til milliardærer. I dag investerer tvillingene regelmessig i Bitcoin og andre lignende virksomheter.

Regjeringer

Flere regjeringer har et enormt utvalg av Bitcoin. Men disse statene spesialiserer seg ikke på Bitcoin-handel. De fleste av disse statseide formuene ble anskaffet gjennom beslag av ulovlig anskaffet Bitcoin. Kryptovaluta er veldig populær blant kriminelle elementer på grunn av anonymiteten den tilbyr.

Onkel Sam og mer spesifikt den amerikanske justisdepartementet har skaffet Bitcoin i årevis og har nå en av de største kryptovaluta-cachene i verden. Flertallet av Bitcoin kom fra å stenge den beryktede Silk Road – et online forum som primært ble brukt til distribusjon av ulovlige stoffer. 

Den bulgarske regjeringen har også en Bitcoin-formue, som den samlet ved å ta tak i valutaen fra skatteunndragere. Selv om stater ikke anses å være typiske hvaler i kryptoverdenen, utøver de fortsatt stor innflytelse på grunn av mengden Bitcoin de har.

Tim Draper

Tim Draper er blant de få offentlig kjente Bitcoin-tungvekterne. Han er også en av de mest høylydte talsmennene for Bitcoin, og forskjellige parter stoler på hans spådommer om hva fremtiden vil ha for den digitale valutaen. Han kom inn i sin første Bitcoin-formue da han brukte 18 millioner dollar på 30 000 BTC på en statlig auksjon i 2014.

Barry Silbert

Barry Silbert, akkurat som Tim Draper, er en risikokapitalist som angivelig kom inn på Bitcoin-markedet gjennom en statlig auksjon i 2014. Det antas at Silbert kjøpte 48 000 BTC som FBI auksjonerte. Som du kan se fra disse to eksemplene, er hvalene i Bitcoin ofte mennesker som var ekstremt rike til å begynne med. Silbert er nå administrerende direktør for Digital Currency Group.

Roger Ver

Ver er også kjent som “Bitcoin Jesus” for å være en av de første investorene i Bitcoin-relaterte oppstart og prosjekter. Før han døpte seg i Bitcoin, var han bedre kjent for å selge eksplosiver på Ebay, som fikk ham 10 måneders fengselsstraff. Senere skaffet han seg et pass for Saint Kitts og Nevis før han ga avkall på sitt amerikanske statsborgerskap. Han er for tiden utpekt som en av de mer fremtredende medlemmene av Bitcoin hvalklubben.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector