Bør dApp-utviklere være bekymret for risikoen ved ETH 2.0?

Midt i all sprøytenarkoman om ETH 2.0, er det noen få grunner til at utviklere kan føle seg bekymret. Prosjektet har allerede en langvarig utviklingstidslinje, med full gjennomføring fremdeles sannsynlig å være mer enn to år unna. Selv da, etter de mange forsinkelsene til dags dato, virker ingenting sikkert. 

I mellomtiden blir andre lagsløsninger spionert som en løsning for Ethereums veldokumenterte skalerbarhetsplattformer. Tidlig i juni, Vitalik Buterin twitret at lag 2-løsninger “i utgangspunktet har lykkes”, bare for personer som er involvert i prosjekter som bruker plattformene motsi hans påstand. 

Kunne ETH 2.0 Transition risikere Ethereums desentralisering? 

Vitalik Buterin kan knapt klandres for å ønske å fremme suksess for Ethereum. Fra et utviklerperspektiv er det likevel langt fra betryggende å høre at den kortsiktige løsningen på Ethereums skalerbarhet ennå ikke fungerer som den skal, mens den langsiktige løsningen ikke er nær klar til implementering. 

Nå ser de siste nyhetene ut til at selv om Ethereums kjerneutviklere kunne implementere ETH 2.0 raskere, er det andre utfordringer å løse. Nylig rapporter forklare hvordan overgangen vil påvirke gruvearbeidere. Det ser ut til å være en reell mulighet for at noen kan velge å forlate Ethereum for andre nettverk, før de går over til bevis på innsats som vil gjøre deres rolle og gruvedrift overflødig. Å gjøre det ville gi dem en mulighet til å komme foran andre i et annet nettverk. 

En utvikler hevder til og med at det kanskje ikke er nok midler til å starte innsatsen, og setter både oppsettet av ETH 2.0 og slutten av ETH 1.0-livssyklusen i fare. Med en reduksjon i deltakende gruvearbeidere eller stakere, blir desentralisering, og dermed nettverkssikkerhet, kompromittert. 

Videre, med mangel på klarhet over hvordan overgangen skal styres, har mange dApp-utviklere, inkludert Ethereums livlige DeFi-plattformer, er ikke klare hvordan det vil påvirke dem. 

Så generelt sett vil denne usikkerheten sannsynligvis gjøre at mange utviklere føler seg ukomfortable. I tillegg til å måtte takle langvarige skalerbarhetsproblemer, hvis sikkerhet også blir en trussel, kan de begynne å miste brukere. 

Blockchain Bridges – utnytte interoperabilitet for en sikker skaleringsløsning

Så hvis andre lag ennå ikke er der de trenger å være, er ETH 2.0 langt borte og ser ut som det kan være et risikabelt forslag fra et sikkerhetsperspektiv, er det noe lys i horisonten? En løsning for Ethereum dApp-utviklere som ønsker å kompensere for risikoen, mens de får tilgang til ekte skalerbarhet, er å bruke en blockchain-bro. 

Blockchain-broer utnytter interoperabilitet for å tillate utviklere å få tilgang til fordelene med andre plattformer. Syscoin lanserte sin egen versjon av en bro tidligere i år, og koblet Ethereum til sitt nettverk som tilbyr høy gjennomstrømning med lave transaksjonsgebyrer. 

Syscoin har eksistert i mange år nå, etter å ha lansert sin ICO helt tilbake i 2014. I motsetning til Ethereum har plattformen vært gjennom flere iterasjoner. For tiden på versjon fire, lanserte den siste oppdateringen Z-DAG-laget, som står for null-bekreftelse rettet asyklisk graf. Z-DAG opererer på toppen av Syscoin’s proof-of-work-lag for å gi nær øyeblikkelig avregning. 

Det er også en interaktiv protokoll som tilbyr transaksjonssikkerhet som er sannsynlig over tid. Så lavverdige transaksjoner kan dra nytte av et øyeblikkelig oppgjør på 99,9% forsikring mot dobbeltbruk. Transaksjoner med høyere verdi kan imidlertid vente noen sekunder lenger for å oppnå 99,9999% forsikring. Z-DAG ytelse har vært uavhengig bevist for å oppnå 60 000 transaksjoner per sekund. 

Syscoin Bridge tillater enhver Ethereum-utvikler å sende token til Syscoin-økosystemet for behandling. Token’s forsyning holdes konstant via en toveis mynte-og-brennmekanisme. Mint-and-burn-bevis er samlet i superblokker, som er validert av Bridge Agents, som er insentivisert til å holde Syscoin Bridge i orden med aksjer av transaksjonsgebyrer som en belønning. På denne måten er Syscoin Bridge virkelig desentralisert. 


Hva betyr dette for DApp-utviklere? 

Utviklere som velger å bruke Syscoin Bridge, kan bruke den som en måte å motvirke potensielle sikkerhetsrisikoer ved ETH 2.0-oppgraderingen. Alle dApp-transaksjoner som bruker broen, vil bli bekreftet ved hjelp av en interaktiv protokoll der utviklere eller brukere til og med kan velge sitt eget nivå av transaksjonsikkerhet. Videre blir Syscoin slått sammen med Bitcoin, noe som gir sikkerhet for sann desentralisering. 

Å bruke broen betyr også at utviklere kan utnytte skalerbarhet nå i stedet for å vente på at ETH 2.0-oppgraderingen skal skje. Videre kan de få tilgang til alle disse skalerbarhets- og sikkerhetsfordelene uten å måtte forlate Ethereum og all interoperabilitet med andre Ethereum-baserte dApps som det tilbyr. 

Samlet sett ser de siste nyhetene om ETH 2.0 ut til å indikere at det er mer arbeid å gjøre for å sikre Ethereum enn det man opprinnelig oppfattet. Til slutt kan dette bety at ytterligere forsinkelser blir sannsynlige. Heldigvis gir broer en langsiktig, brukbar løsning for utviklere som ønsker skalerbarhet med sikkerhet og uavbrutt service uansett hva som skjer med Ethereums fremtidige utvikling.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector