DeFi Flash-lån forklart – Kryptolån uten sikkerhet

En av de nyeste løsningene av DeFi og som et slikt skritt til som adopsjon av Blockchain og kryptovaluta er DeFi-lånet. Du ville ikke ha forestilt deg et lån uten en tredjepart før DeFi ble oppfunnet. Derfor gjør DeFi det mulig for deg. Derfor gir DeFi ikke bare et desentralisert sikkerhetslån, men også et lån uten sikkerhet som kalles et flashlån.

I veien for å trekke skillet, vil denne artikkelen gjøre deg kjent med de forskjellige DeFi-lånetilbudene; pantelån og ikke-pantelån (flash-lån). Det burde være i stand til å fortelle deg fordelene og, selvfølgelig, ulempene, hvis noen, mens du siterer noen brukstilfeller av DeFi flash-lån.

Sikkerhetslån og uten sikkerhet

Du har sett at lån ikke er særegne for tradisjonell bankvirksomhet. Samtidig kan du få lån til virksomheten eller prosjektet ditt gjennom en desentralisert applikasjon. Vær imidlertid ikke motløs hvis du ikke har noen sikkerhet eller andel å låne fordi DeFi tilbyr null sikkerhetslånalternativer.

I mellomtiden, hvis du har hatt behov for å låne og er pålagt å gjøre noen innskudd av enten en fysisk eller digital eiendel, så er dette sikkerhetsstillelsene. Når det er sagt, er sikkerhetsstillelser de innskuddene eller innsatsen du har laget for å låne. Tvert imot, når du kanskje ikke trenger å foreta noen innsats eller innskudd, søker du usikrede eller usikrede lån.

Likevel ville det ikke være mulig med unntak av suksessen til Aave 20. juli introduserte en ny funksjon kalt Credit Delegation. I en kvitring, administrerende direktør, Stan kunngjorde den nye funksjonen, Credit Delegation.

@AaveAave starter opprinnelig Credit Delegation (CD). Aave-innskytere kan delegere kredittlinjene sine. For eksempel setter Karen inn en eiendel som USDT til @AaveAave og delegerer kredittgrensen til Tsjad, som trekker midler som ETH fra Aave-protokollen. pic.twitter.com/MwU1faThIi

– stani.eth &# 128123; (@StaniKulechov) 7. juli 2020

Funksjonen gir peer-to-peer-lån uten formelle sikkerhetskrav ved hjelp av en desentralisert applikasjon. Derfor kan kryptoaktiva-brukere i dag be om usikrede lån.

Flash-lån lar deg låne uten å gi avkall på noen sikkerheter.

På samme måte som det er et gjennombrudd, kan det imidlertid være implikasjoner for flash-lån, uansett.

Hvordan flash-lån fungerer

Flash-lån kan virke magiske. Imidlertid er det en funksjon av å utnytte den smarte kontrakten for å få et lån, bruke samme blokk og betale tilbake når transaksjonen lykkes. I mellomtiden opphever den smarte kontrakten transaksjonen når den ikke lyktes.

På den måten trenger du ikke sikkerhet som det er i samme blokk, og det er selvdrivende. Derfor er alt du trenger å gjøre å beregne ditt neste lånebehov, bruken av lånet, og fortsette å signere en smart kontrakt som vil hjelpe deg med å sikre deg et flash-lån.

I motsetning til pantelån som kanskje ikke har visse vilkår, er flash-lån avhengig av bruk, tidspunkt og andre faktorer. Kravene inkluderer at;

  • Lån må tilbakebetales i en enkelt transaksjon.
  • Lån må returneres pluss ekstra es
  • Transaksjonen må være vellykket for at lånet skal lykkes. Ellers vil den smarte kontrakten tilbakekalle den.
  • Lån er kortsiktige si noen minutter.
  • Lån lånes for det spesifikke formålet som er beskrevet i smartkontrakten. Derfor er det en bruk låst.

Hvordan få et flash-lån

Fordi flashlån er eksakt bruk låst, i motsetning til de pantelånene som er verdilåste, er det å definere bruken av kreditten et av de første trinnene for å få et null pantelån. Når du bestemmer hvorfor du trenger lånet, er din neste tilnærming å finne en utlåner gjennom en peer to peer-plattform.

Følgelig oppstår et lånetilbud når en låntaker godtar de kodifiserte avtaler som kalles smarte kontrakter mellom utlåner. Øyeblikkelig leder låntakeren for å utføre transaksjonen som nødvendiggjorde låntakeren. Imidlertid bør låntakeren være en smart voldgiftsdommer å tjene på noen få sekunder med handler.

I mellomtiden, for utlånerens fond, hvis transaksjonen ikke ble vellykket, tilbakefører den smarte kontrakten automatisk de lånte midlene.

Plattformer som tilbyr flash-lån (Crypto-lån uten sikkerhet)

  • Aave

Den første implementeringen av et flashlån er gjort av Aave, en åpen kildekode og ikke-frihetsberøvende protokoll som muliggjør etablering av et pengemarked. Plattformen utfører flash-lån gjennom en ny funksjon kalt Credit Delegation. Det er imidlertid interessant å merke seg at før nei er det ingenting som kalles et flash-lån, og siden Aave-gjennombruddet kan andre arbeide for å oppnå det samme.

I mellomtiden kan det nylige flashlånsangrepet være til hinder for andre som planlegger å starte. Derfor, som i skrivende stund, er Aave den eneste plattformen for aktivering av DeFi-flashlån.

Bruk saker

Selv om flash-lån er et relativt nytt konsept, øker bruken av saken raskt. Uansett brukstilfelle må imidlertid være forhåndsdefinert og kodifisert på smartkontrakten før du får et lån. Når det er sagt, her er noen få brukte tilfeller av DeFi flash-lån;

  • Vaskhandel

Forutsatt at en næringsdrivende så behovet for å manipulere markedet, er det den enkelte ønsker å gjøre, å vaske dem. Selv om sentraliserte børser tillater deg liten eller ingen eiendeler å vaske handel på markedet, må du ha virkelige eiendeler for å gjøre det. Imidlertid kan en smart handelsmann manipulere markedet med et flash-lån.

For eksempel kan en næringsdrivende ønske å manipulere XRP til prisen av 0,2 USD. Det vil ha en enorm ressurs som vil pumpe og dumpe prisen. Det kan imidlertid ikke skje raskt i en DEX. Derfor kan den enkelte bruke et lån uten sikkerhet for å utføre oppdraget.

Samtidig, hvis han fikk et kryptolån uten sikkerhet på si 50 ETH, kan individet med hell manipulere prisen og fortsatt betale lånet mens han får fortjeneste i det pumpede markedet.

  • Arbitrage

Handlere savner ofte muligheter til å dra nytte av prisdeling på tvers av plattformer. Det kan imidlertid være mangel på finansiering. Mens noen sofistikerte handelsmenn går etter pantelån, kan andre ikke tenke på det fordi det ikke er noen eiendeler å satse på. Derfor blir flash-lånet et alternativ.

Flash-lån gjør det mulig for en næringsdrivende å dra nytte av markedsdynamikken uten å satse.

For eksempel en næringsdrivende som finner ut at det er en bytte A sier 10 000 USD og den samme eiendelen er 10 700 USD i bytte B. Det smarte handelsmenn gjør er å få et lån for å forlenge annonsen til kort på børsene. Følgelig, hvis den næringsdrivende ikke hadde slike penger, kunne de gå eller et null-pantelån for å tjene 700USD-fortjeneste ved å bare kjøpe og selge fra henholdsvis børs A-annonse B.

Refinansieringslån

Kanskje du lånte penger fra en av DeFi-utlånsplattformene, sier KittieFight, og fant ut at Aave tilbyr et flash-lån. Det du tenker på er å skaffe lånet fra Aave for å betale tilbake KittieFight-lånet.

Derfor, etter å ha beregnet lånene dine, går du til Aave utlånsplattform for å signere den smarte kontrakten. Derfor kan du i løpet av få sekunder motregne det pantelånet ditt hos KittieFight mens du returnerer til Aave for å tilbakebetale flashlånet. Men når lånebetalingen mislykkes, mislykkes den smarte kontrakten du hadde med Aave. Derfor vil lånet bli holdt tilbake.

Begrensninger og potensielle kunder

Foruten å ha kort tid på transaksjonen, er du begrenset til å handle innen en enkelt lås hvis du får et flash-lån, det er andre begrensninger for flash-lån. Ettersom det er ulemper, er det imidlertid utsikter.

Følgelig er her ulempene med et flash-lån;

  • Inflasjon

Vanligvis kan en vanlig utlåner ikke vurdere å utstede et flash-lån. Imidlertid opprettholder en slik utlåner prisene på utlånte eiendeler, på samme måte som sentralbanker festet rente til sirkulerende eiendeler. Derfor vendte Joseph Delong tilbake i en tweet at rike mennesker manipulerer markedet:

Når flash-lån skjer, er fortjenesten angivelig hentet fra kjeden av transaksjoner, og justerer derfor markedskursene for å gi fortjeneste.

Likevel kan det være standardisering av renter for å dempe mulig inflasjon og deflasjon mellom långivere og partene.

  • Mulig sårbarhet

Som du kunne se, kan det hende at en arbitragehandel ikke trenger sikkerhet for å ta markedsfordeler; Derfor er det vanlig for handelsmenn å være på utkikk etter sårbarheter for å ta så mange flash-lån som mulig. Den mye nylige flashangrep begrunner kravet.

14. og 18. februar, to på rad angrep skjedde som sendte et blandet signal til hele DeFi-rommet. Under flash-lånet så Bzx $ 954.000 siphoned. Imidlertid argumenterer folk for at det ikke er et angrep, men en bevisst kjørbar transaksjon. Uansett, indikerte prosessen at det er en feil som en gang utnyttet, kan føre til tap av midler.

Ikke desto mindre åpner det måter for utviklere å spenne opp for å se etter feil og bygge mer sikre applikasjoner.

Konklusjon

Den tradisjonelle ideologien er at det tar penger å tjene penger. Imidlertid har DeFi flash-lån bevist det galt. Derfor kan handelsmenn og markedspersoner lange og korte uten behov for sikkerhet. I mellomtiden bør partene forsøke å spille til kontrakten. Og på den annen side bør utviklere se etter en feil og lage sikrede applikasjoner for å beskytte plattformene.

Ansvarsfraskrivelse Det presenterte innholdet kan omfatte forfatterens personlige mening og er underlagt markedsforhold. Gjør din markedsundersøkelse før du investerer i kryptovalutaer. Forfatteren eller publikasjonen har ikke noe ansvar for ditt personlige økonomiske tap.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me