Demystifying Token Burns: Hva er de og hvordan de fungerer

Token Burns er et stadig mer populært diskusjonstema blant erfarne kryptovaluta investorer og tradere. Men til tross for dette, er det få som faktisk vet formålet bak en praksis som permanent ødelegger ellers verdifulle mynter og poletter til beste for nettverket.

Her avmystifiserer vi en av de grunnleggende byggesteinene for kontrollert forsyning, og hjelper deg med å forstå dens rolle i kryptovalutaverktøy, verdi og ønskelighet.

Hva er token Burns?

Kort fortalt er token burns i hovedsak prosessen med å redusere den totale forsyningen av en kryptovalutaenhet ved enten midlertidig eller permanent å fjerne mynter eller tokens fra omløp. Prosessen brukes vanligvis av mindre eller mindre veletablerte kryptovalutaer for å gi insentiver for aktivaholdere og oppmuntre til verdivekst.

Denne mekanismen er unik for kryptovalutaer, siden bare distribuerte hovedbøker gir den teknologien som er nødvendig for å permanent fjerne verdienheter fra eksistens uten tvil. Dette oppnås ofte ved å ringe til en brennfunksjon som er kodet i den underliggende protokollen eller blockchain som er involvert i utstedelse av kryptovaluta..

Når bestemte betingelser er oppfylt, kan brennefunksjonen brukes til å brenne et fast antall poletter. Koden som utfører brennfunksjonen vil da oppdatere den totale tilførselen av eiendelen, og sikre at brenningen er et spørsmål om offentlig registrering.

For blokkjeder som mangler en brennfunksjon, kan sirkulasjonsforsyningen reduseres ved å sende tokens eller mynter til en “brennadresse”, som egentlig er en adresse som ikke har noen eier, og ingen kjenner den private nøkkelen – for eksempel 0x0 adresse på Ethereum. Disse myntene blir ikke ødelagt i seg selv, men de kan ikke lenger nås, og tjener i hovedsak det samme formålet som en myntforbrenning.

Selv om brennefunksjonen vanligvis kan nås av alle med poletter eller mynter som skal brennes, brukes funksjonen mest av selskapet eller enkeltpersoner som leder prosjektet..

Fremtredende eksempler

Til tross for at det er en relativt ny praksis, har token burn-praksis allerede blitt implementert av noen av de mest fremtredende blockchain-prosjektene.

Kanskje en av de mest kjente tilfellene er Binances kvartalsvise token burn, som ser verdens største kryptokurrency spotbørs kjøpe tilbake og brenne titalls millioner dollar i Binance Coins (BNB) fra det åpne markedet hvert kvartal ved å bruke en brøkdel av sin handel gebyrfortjeneste. Så langt har mer enn 10% av den totale BNB-forsyningen blitt brent, mens symbolet har eksplodert i verdi siden oppstarten.

På den andre siden, NewsCrypto—En av de mest populære nye plattformene for nybegynnere av kryptovalutahandlere — har introdusert sin egen unike oppfatning av token burn-mekanikeren. Plattformen tilbyr flere premiumplaner som låser opp flere verktøy designet for å hjelpe brukere å maksimere fortjenesten, men disse kan bare kjøpes i NewsCrypto-mynter (NWC).


Plattformen brenner deretter 20% av disse, og fjerner dem permanent fra tilbudet, mens etterspørselen etter tokens fortsetter å vokse i takt med plattformen. Så langt har dette systemet hjulpet NWC å klatre med mer enn 27% siden starten av året – ingen liten bragd, gitt at mange kryptovalutaer har slitt i år.

Hvorfor Burn Tokens?

For det meste brukes tokenforbrenninger for å sikre at den totale tilgangen på en kryptovaluta forblir deflasjonær – noe som i hovedsak betyr at de totale tilgjengelige mynter eller poletter i omløp reduseres over tid. Dette systemet virker for å øke eiendelens knapphet, som kombinert med jevn eller økende etterspørsel også skulle føre til økt verdi på grunn av tilbudet og etterspørselen..

På den annen side brenner noen selskaper, som de som driver stablecoins Tether (USDT) og USD Coin (USDC), i stedet kryptovalutaer for å sikre at den sirkulerende forsyningen forblir på linje med sine fiatreserver. Hver gang disse reservene fylles på eller reduseres, må nye mynter heves eller brennes.

Token Burns brukes også av noen prosjekter som en type feilrettingsprosess. Tilbake i 2017 led Stellar, en populær blokkjede som ble brukt til grenseoverskridende verdioverføringer, av en inflasjonsutnyttelse som resulterte i 2,25 milliarder nye lumenmynter (XLM) – derved økte den totale tilgangen på XLM med mer enn 5% på den tiden.

For å rette opp dette, Stellar Foundation brent et tilsvarende antall poletter, og derved bringer sirkulasjonsforsyningen tilbake til der den skal være. Stellar fortsatte deretter med å brenne ytterligere 55 millioner XLM for å klyve den totale forsyningen med halvparten i et ytterligere trekk for å redusere tilgjengeligheten av XLM.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector