En grunnleggende oversikt over de beste kryptovalutautvekslingene for nyhetsbidrag

Kryptovaluta og Blockchain-teknologi har ført til et revolusjonerende skifte i flere prosesser. Betalinger har særlig hatt nytte av de innovative funksjonene som tilbys av denne teknologien, ikke minst ved å gi tilgang til onlinebetalinger til millioner over hele verden som mangler tradisjonelle banktjenester. I den forbindelse har kryptokursutvekslinger spilt en viktig rolle, og bidratt til å bringe digitale valutaer til massene.

Hva er en Cryptocurrency Exchange?

En kryptovaluta-utveksling blir ganske enkelt beskrevet som en online plattform hvor du kan gjøre en valuta til en annen. Det er tusenvis av forskjellige børser, som tilbyr en rekke tjenester og støtter en rekke valutaer. Mange plattformer godtar tradisjonelle fiat-valutaer, som EUR og USD, og ​​gir deg muligheten til å bli med i kryptovaluta-fellesskapet. Andre børser er kun kryptovalutabaserte, noe som gir deg tilgang til et stort utvalg av digitale mynter og poletter.

Typer Cryptocurrency Exchange

Det er flere forskjellige måter å kategorisere kryptovalutautvekslinger på. For eksempel kan det overraske noen å lære at selv om kryptokurver ofte blir beskrevet som desentraliserte, er en betydelig del av børsene faktisk sentralisert. Dette betyr at handel utføres på en plattform med en sentral enhet som administrerer transaksjoner og ofte brukertilgang.

Begrepet kryptovalutautveksling stammer fra noen av de første plattformene som opererte på samme måte som en varebørs. På slike plattformer, kjøpere og selgere handler direkte basert på markedsprisen. Plattformen krever normalt et gebyr på hver transaksjon.

En annen populær type bytte er a megler, som har vist seg å være veldig populært blant nybegynnere. Plattformer som tilbyr meglingstjeneste fungerer som mellompersonen mellom kjøpere og selgere. På denne måten, uansett om du kjøper eller selger, vil du alltid kun handle med megleren. Mens gebyrene normalt er høyere enn på en tradisjonell børs, får du fordelene av raskere og mer forenklede transaksjoner ved å bruke en megler.

Peer-to-peer trading (P2P) plattformer er en annen populær type byttetype. Disse plattformene fungerer som åpne markedsplasser, og lar kjøpere og selger forhandle priser direkte, og det påløper normalt et gebyr for hver transaksjon. Funksjonene på P2P-plattformene varierer betydelig, både når det gjelder sikkerhet og funksjonalitet. Plattformer, som LocalBitcoins, gir et godt sikkerhetsnivå, samtidig som de gir deg muligheten til å kjøp Bitcoin ved hjelp av PayPal, bankoverføring, og noen ganger til og med kontanter.

Hva er viktigst for deg når det gjelder handel?

Uansett om du bare skal bytt Bitcoin, eller hvis du er en profesjonell handelsmann som ønsker å tjene på prisene på en mynt, det er noen vanlige egenskaper som du bør se opp for når du velger en plattform. Følgende er noen trekk som er vanlige blant de beste kryptovalutautvekslingene:

  • Sikkerhet – Sjekk plattformens sikkerhetsmessige omdømme, og forsikre deg om at den har systemene på plass for å beskytte deg, dine data og pengene dine. Kryptering, tofaktorautentisering og IP-logging er bare noen av disse tiltakene.
  • Støttede kryptovalutaer – Ulike børser lar deg handle med en rekke digitale tokens. Mens noen plattformer gir deg tilgang til bare en håndfull mynter, er andre spesialister i å tilby hundrevis av forskjellige.
  • Støttede betalingsmåter – For å finansiere kontoen din og begynne å handle må du bruke en støttet betalingsmåte. Enten du bruker EUR eller ETH, må du sørge for at plattformen kan akseptere valutaen og metoden du ønsker å bruke.
  • Avgifter – Noen plattformer er designet for profesjonelle handelsmenn, mens andre er spesialister på nybegynnere. Andre tilbyr fortsatt forskjellige verktøy, avhengig av handelsbehovet ditt. Alt dette valget oversettes til forskjellige gebyrer og gebyrstrukturer.

Ulike plattformer for forskjellige brukere

Følgende er noen av de beste kryptovaluta-børser basert på profiler fra forskjellige typer handelsmenn. Det er alltid viktig å lese børsenes vurderinger før du forplikter deg.

Hvis du er en nybegynnerhandler med begrenset kunnskap om handel med digitale tokens, bør du vurdere å åpne en konto hos Coinbase. Brukervennlig og enkel å sette opp, Coinbase tilbyr en meglertjeneste som gir deg tilgang til flere toppmynter og støtter betalinger i fiat-valuta gjennom kort og bankoverføringer.

Mer dyktige handelsmenn som ønsker å få tilgang til et bredere utvalg av mynter og som vil prøve avansert handel, bør vurdere eToro. Denne globale handelsplattformen lar deg utveksle Bitcoin mens du også investerer i kryptovaluta-kontrakter for forskjell (CFD-er). eToro tilbyr et omfattende utvalg av betalingsmåter og har noen av de laveste avgiftene i bransjen. Gebyrene deres er veldig enkle og lette å forstå lære mer her.


Hvis du søker å kjøpe Bitcoin eller Altcoins mens du holder deg relativt anonym, Changelly er blant de beste kryptovaluta-børsene som lar deg gjøre nettopp det. Støtter betalinger i fiat og kryptovaluta, plattformen er enkel å bruke, med lave avgifter og rask handel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector