En kort historie om DeFi

Desentralisert økonomi ryster kjernen i finansnæringen, slik at folk kan handle, låne ut og låne digitale eiendeler fra hvor som helst i verden. DeFi kobler fordelene ved blockchain-teknologi med de mest avgjørende delene av det tradisjonelle økonomiske systemet, og skaper en løsning som tilbyr det beste fra begge verdener.

Desentraliserte applikasjoner kan til og med lenkes sammen, med transaksjoner som automatisk blir dirigert mellom dem gjennom programmerbare smarte kontrakter. For eksempel kan interessen fra en utlånsplattform omdirigeres til en annen for å generere enda mer interesse.

I tillegg til bare det grunnleggende som lån og utlån, takler DeFi også mer grunnleggende spørsmål i det moderne finansielle systemet, som økonomisk inkludering, større likviditet og lavere kostnader. I følge nylig estimater, finansielle tjenester er ikke tilgjengelige for over 1,7 milliarder mennesker globalt. Banker kan ikke alltid operere effektivt i alle regioner, og skaper urimelig høye bankgebyrer som ikke er rimelige i dette området. 

Prosjekter som stammer fra sentraliserte organisasjoner er generelt mislikt i DeFi-rommet, og mens Tether er den mest populære stabelen ved markedsverdi, er den fortsatt langt mer sentralisert enn nesten noe annet allment holdt blockchain-token. DeFi-prosjekter som MakerDAO har ført litt kontroll tilbake til distribuerte nettverk med DAI, en desentralisert stablecoin som ikke er knyttet til en fiat-valuta.

DeFi-rommet er fulle av innovative ideer og new age-løsninger på gamle problemer. Men desentralisert økonomi var ikke alltid slik. For bare noen få år siden var folk raske med å børste DeFi som umulig, så den enorme økningen i bruk det siste året har ført det til enestående oppmerksomhet.

Som de fleste fenomener over natten, var DeFi faktisk ikke et produkt av kortsiktig fremgang. Systemene har vært i drift siden begynnelsen av 2018, og mens det er en av de mest lønnsomme arenaene innen blockchain nå, har DeFi langt mer ydmyk opprinnelse.

Trosser tradisjonen

Før DeFi ble kalt DeFi, svevde noen få andre navn rundt, men etiketter som ‘Open Finance’ og ‘Crypto Finance’ overførte rett og slett ikke målene sine sammenhengende. Lansert som en bevegelse av trass mot tradisjonelle systemer av en gruppe selskaper tidlig i 2018, ble navnet fast under det første desentraliserte finansmøtet i San Francisco.

Over 150 mennesker dukket opp på Polychains kontorer for møtet den dagen, sammen med representanter fra noen av de største DeFi-plattformene i dag som Maker Foundation, 0x, dYdX, og Forbindelse. Mens veksten av DeFi utvilsomt var avhengig av disse grunnleggende plattformene, kan Ethereum-nettverket ha spilt en enda mer avgjørende rolle.

Plattformen som var banebrytende for programmerbare smarte kontrakter, ble bygget fra bunnen av for å støtte desentraliserte økonomiske applikasjoner. I sin whitepaper, medstifter Vitalik Buterin, spådde til og med økningen av forskjellige DApps mye brukt i dag.

Som det mest populære nettverket for smarte kontrakter, graverte desentralisert finansiering seg naturlig mot Ethereum. Dens evne til å støtte mange brukssaker uten en sentral styrende myndighet har forvandlet blockchain-rommet for godt. Fra under $ 700 millioner i begynnelsen til over $ 20 milliarder i dag, ETH låst i DeFi-plattformer har vist bemerkelsesverdig vekst det siste året, og det ser ut til å være på rulle.

Bitcoin kan ha tillatt oss å gjennomføre transaksjoner uten banker, men DeFi lar folk drive forretninger. Med utallige muligheter til å tjene penger, og nye dukker opp hver dag, er DeFi på vei til å bli ansiktet til blockchain-industrien.

Fremtidig økonomi

Mens DeFi stjal showet for blockchain-rommet, var resten av verden langt mer opptatt av den pågående COVID-19-pandemien. Coronavirus har vært ødeleggende for verdens økonomier, og i frykt for omfattende avskrivninger på investeringer, vendte mange seg til blockchain-plattformer som et fristed.


Fra stakesystemer til å gi oppdrett, tilbyr blockchain-plassen ganske mange lukrative måter å tjene penger raskt. Gjennom likviditetsdrift kan handelsmenn til og med kjede plattformer sammen og investere avkastningen fra en plattform for å få ekstra avkastning fra en annen. Dette kan være utrolig givende, men det er også mye mer risiko involvert.

DeFi-tokens er uten tvil de mest ustabile eiendelene i blockchain-industrien, med flersifrede gevinster og totale avskrivninger som er like vanlige hendelser. På grunn av dette, mer stabile DeFi-plattformer som Sentrisk, som gir periodisk takknemlighet gjennom et dual-token-system, får også grep.

Desentralisert finansiering er så innflytelsesrik at den til og med førte BTC til Ethereum blockchain med Innpakket Bitcoin (WBTC), som bringer den opprinnelige kryptovalutas likviditet til finansielle tjenester i DeFi. Desentralisert økonomi er kompleks, men det er ikke alltid negativt.

Det finansielle systemet rundt oss i dag er komplisert, men med tiden betyr standardiseringen at det meste av teknologien bak bankvirksomhet er usett for sluttbrukeren. Videre gir desentralisert økonomi funksjoner som ikke kan implementeres på tradisjonelle systemer. Mens blockchain tillater handelsmenn å bytte tokens, er begrepet å bytte en aksje på en børs for aksjer på en annen utenkelig.

Banker, institusjonelle investorer og nasjonale regulatorer over hele verden tar endelig hensyn til blockchain, og det skyldes først og fremst sprutet DeFi har skapt. Ingen mellommenn betyr lavere overheadkostnader og høyere fortjeneste for alle involverte. Kryptovaluta har vært i mottakersiden av både sprøytenarkoman og kritikk, med noen som kaller det fremtiden for penger, og andre kaller det en for oppblåst boble.

DeFi har vist verden at kryptokurver og blockchain-teknologi er kommet for å bli. År med utvikling har gått inn for å tiltrekke mainstream adopsjon, og med hvor godt DeFi presterte det siste året, er folk endelig oppmerksomme på.

Ansvarsfraskrivelse Det presenterte innholdet kan omfatte forfatterens personlige mening og er underlagt markedsforhold. Gjør din markedsundersøkelse før du investerer i kryptovalutaer. Forfatteren eller publikasjonen har ikke noe ansvar for ditt personlige økonomiske tap.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector