Er Facebooks Cryptocurrency ‘Libra’ Fremtiden?

Vekten har ikke engang gitt ut, men den sitter allerede fast i et nett av regler, tvil og skepsis fra en mengde lokalsamfunn, inkludert regjeringer, banker og kryptovaluta-ledere. I en tid der allmennheten har uskarpe konturer om kryptovaluta, har Vekten bare lagt til forvirring av regulatorer og masse.

I slike tider er et av de fremtredende spørsmålene “Er Libra The Future?”.

Før vi går videre til å svare på spørsmålet, la oss finne ut hva Libra er og hva whitepaper sier.

Noen vanlige spørsmål rundt Facebook Libra

Hva er Vekten?

Facebook har opprettet sin egen kryptokurrency uten grenser bygget på sin egen blockchain kjent som Vekten blockchain. For å verdsette mynten har Facebook opprettet Libra reserve. For hver Libra opprettet vil en samling av valutaer og andre eiendeler tjene som sikkerhet. Prosessen skal danne tillit til dens egenverdi.

Les også: Facebooks GlobalCoin og Project Libra: Explained in a Nutshell

Hva trenger du for å komme i gang?

Fra nå av kan du ikke gjøre noe. Facebook har bare gitt ut whitepaper (en veikart som beskriver hele driften av mynten sin). Ved utgivelsen må du bruke Calibra, en Libra-basert lommebok som også er opprettet av Facebook. Du kan bytte fiat-valutaer i bytte mot Libra på Calibra. For å registrere deg, trenger du en offentlig utstedt ID. Dette trinnet vil bidra til å takle svindel og sikre at brukerne er ekte.

Hvor vil du kunne bruke Calibra?

Facebook har utviklet en frittstående app som kan lastes ned i App Store og Google Play. Siden det er Facebook, vil det også ha integrasjon i WhatsApp og Messenger. Å sende penger vil virkelig være like enkelt som å sende et bilde.

Hva kan du bruke Calibra til?

Calibra er ment å brukes av alle for nesten alle mulige transaksjoner. Penger kan overføres mellom mennesker over hele verden når som helst, nesten umiddelbart. Siden Libra ikke svinger som andre kryptovalutaer, er det trygt å bruke det som en butikk med verdi. Hverdagstransaksjoner kan enkelt utføres på Calibra.

Vil Calibra belaste mindre?

Vekten har som mål å senke eller redusere transaksjonsgebyrene, så det vil være relativt veldig mindre og gjennomsiktig selv når du overfører penger internasjonalt.


Er Calibra tilgjengelig i ditt land? Hvilke land er Calibra tilgjengelig i?

Vekten prøver sitt beste for å gjøre den tilgjengelig for nesten alle, hvor som helst i verden. Spesifikke detaljer om land er fremdeles ikke tilgjengelige, men vi kan forvente at de vil dekke de fleste nasjonene.

Du vil kanskje også lese dette: India: Facebooks Libra Launch kan være begrenset på grunn av RBIs politiske bekymring

Kan du bruke din lokale valuta i Calibra?

Calibra er laget for Libra, det betyr at alle transaksjoner som gjøres med Calibra er i Libra. Du kan imidlertid konvertere den lokale valutaen til Libra og legge til lommeboken din. Videre kan du konvertere Libras til din lokale valuta når som helst du vil. Du vil også se valutakursen når du fyller på eller trekker ut lommeboken.

Hvordan vil Facebook forhindre svindel?

Som nevnt ovenfor, vil alle brukerne bli bekreftet med en offentlig utstedt ID. Det reduserer frekvensen av falske kontoer på Calibra betydelig. To-faktor autentisering vil ytterligere skjerpe sikkerheten. Facebook- og WhatsApp-kontoinformasjon vil også bidra til å bekrefte identiteten. Calibra vil også ha rapportering og dedikert kundeservice innebygd i appen. Hvis det fremdeles forekommer svindel, vil du få full refusjon.

Du vil kanskje også like: Bitcoin er fortsatt konge da 98% amerikanere ikke viser interesse for vekten

Kan du fortsatt bruke Calibra hvis du ikke har en Facebook-, WhatsApp- eller Messenger-konto?

Ja. Den frittstående appen vil tillate brukere som ikke har en Facebook-, WhatsApp- eller Messenger-konto å registrere seg på den.

Hva er forholdet mellom Calibra og Facebook?

Calibra er en ny vertikal av Facebook Inc, det er datterselskapet til Facebook. Merk at Calibra opererer uavhengig.

Kan bedrifter bruke Calibra?

I den første versjonen av Calibra-appen støttes peer-to-peer-betalinger. Små selgere kan bruke små funksjoner som QR-koder for å akseptere betalinger i Vekten. I løpet av tiden vil det bli introdusert mange nye funksjoner for bedrifter.

Libra Whitepaper in a Nut Shell

Vekten er en grenseløs kryptovaluta basert på Libra blockchain-teknologien. Libra Association vil ta seg fullstendig av Libra. Mynten er fullstendig støttet av Libra reserve og har bare en verdi som tilsvarer den i reserven. Reserven er en samling av valutaer og andre eiendeler som vil tjene som sikkerhet.

Peer to peer-systemet er en privat tillatt blockchain som er konstruert med håp om å bli offentlig desentralisert til slutt. Et nytt programmeringsspråk kalt “Move” har blitt brukt til å konstruere denne hovedplanen. Fra tekniske spesifikasjoner bruker den en konsensusalgoritme fra VMWare kjent som HotStuff. Det har forsømt beviset på arbeid da det er tregt og vil hindre ideen om vekst i fremtiden.

Per nå er det rundt 28 partnere. Innen lanseringen tar Facebook sikte på å ha minst 100 partnere. Nylige rapporter sier at store aktører som Uber, Mastercard og Visa har investert $ 10 millioner, og vi kan forvente at samme avgift vil inngå i samarbeid med Vekten..

På spørsmålet om desentralisering har Facebook gjort Libra til et uavhengig datterselskap av seg selv. Ligger i Genève, Sveits, vil Libra-foreningen operere helt uavhengig. Videre vil hver avgjørelse som tas i Libra-foreningen være basert på antall stemmer fra medlemmene, og gir minst makt til hver aksjonær..

Vekten foreningen er en integrert del av Vekten, da den vil være ansvarlig for driften. Fra gruvedrift av mynter til løsning av spørsmål, vil alt være under dens kontroll.

For å håndtere sikkerhet og forhindre svindel, vil Facebook kreve et myndighetsutstedt ID-bevis for registrering og aktivere tofaktorautentisering (lettelse for FaceID-brukere). Blockchain er allerede et sikkert nettverk.

Er Vekten fremtiden?

Vekten er et ambisiøst prosjekt fra Libra-foreningen. For å avgjøre om det er fremtiden, må vi se på hvordan den sammenlignes med eksisterende teknologi. Vekten tilbyr å være en global digital valuta, og den er i direkte konkurranse mot bankene.

La oss se hvordan det sammenlignes med de fleste av de eksisterende kryptovalutaene.

 • Viktige forskjeller mellom Libra og Bitcoin
Parameter VEKTEN BITCOIN
Bruk Et stabilt byttemiddel. Samme som Vekten, men kan brukes som investering og lagring av verdi.
Volatilitet Lav Høy. Utsatt for prissvingninger.
Blockchain Vektenettverk. Tillatt. Bitcoin. Offentlig og tillatelsesfri.
Gjennomstrømning 1000 TPS (hevdet) 3.87 TPS (All time high, per feb 2019)
Ventetid 10 sekunder (hevdet) 8 minutter (gjennomsnitt)
Konsensusalgoritme Modifisert BFT (bysantinsk feiltoleranse).  PoW – Bevis for arbeid.

Relativt tregere.

Programmeringsspråk Move – opprettet av Facebook C++
 • Viktige forskjeller mellom Vekten og XRP
Parameter VEKTEN XRP
Bruk Et stabilt byttemiddel. Samme som Vekten. I tillegg kan brukes som en investering. Primært laget for å gjøre globale transaksjoner raskere.
Volatilitet Lav Høy. Utsatt for prissvingninger.
Blockchain Vektenettverk. Tillatt. RippleNet. Halvtillatelse.
Gjennomstrømning 1000 TPS (hevdet) 1000 TPS
Ventetid 10 sekunder (hevdet) 3,5 sekunder (gjennomsnitt)
Konsensusalgoritme Modifisert BFT (bysantinsk feiltoleranse).  RPCA (Ripple protocol consensus algoritme) 
Programmeringsspråk Move – opprettet av Facebook C++
 • Viktige forskjeller mellom Vekten og Ethereum

Parameter VEKTEN ETHEREUM
Bruk Et stabilt byttemiddel. Samme som Vekten. I tillegg kan det brukes som en investering og for desentraliserte apper.
Volatilitet Lav Høy. Utsatt for prissvingninger.
Blockchain Vektenettverk. Tillatt. Ethereum. Offentlig og tillatelsesfri.
Gjennomstrømning 1000 TPS (hevdet) 15-20 TPS
Ventetid 10 sekunder (hevdet) 15 sekunder (gjennomsnitt)
Konsensusalgoritme Modifisert BFT (bysantinsk feiltoleranse).  PoW (bevis på arbeid) 
Programmeringsspråk Move – opprettet av Facebook Tørrhet.

Som vi kan se at Vekten tar over noen av kryptovalutaene når det gjelder tekniske aspekter. Vi kan ikke fastslå sammenligningen med alle kryptovalutaene fordi det er mer enn 2000 av dem.

Trumfkortet til Vekten er Facebooks enorme brukerbase på 2,4 milliarder mennesker hver måned. I følge Jameson Lopp er «Vektmynt ikke en trussel mot Bitcoin. Om noe, vil det hjelpe mange mennesker å ta et logisk skritt nærmere finalen. ” Han delte denne meme sammen med tweeten.

Vekten har imidlertid sittet fast i nettet med forskrifter fra forskjellige regjeringer. Slik har hver regjering reagert på lanseringen av Vekten.

AMERIKAS FORENTE STATER

 • 18. juni 2019: Representant Maxine Waters, formann for House Financial Services Committee, innkalte Facebook for å stoppe enhver pågående utvikling av Vekten til de evaluerer Vekten og Calibra fullstendig og diskuterer potensielle risikoer. Facebook svarte ikke umiddelbart.
 • 2. juli 2019: Den amerikanske kongreskomiteen har offisielt sendt ut brev til Mark Zuckerberg, administrerende direktør for Facebook, Sheryl Sandberg, COO for Facebook, og David Marcus administrerende direktør for Libra. De ber om et moratorium for Vekten.

STORBRITANNIA

 • 18. juni 2019: Facebooks Libra-betalingsinitiativ for kryptovaluta kan være underlagt de “høyeste standarder” i global regulering, sa Mark Carney, guvernøren i Bank of England..
 • 25. juni 2019: Storbritannias statskasse i samarbeid med Bank of England og andre store britiske finansregulatorer bruker synergistiske meninger for å undersøke Facebooks nylig avslørte kryptokurrencyprosjekt, Libra.
 • 1. juli 2019: Storbritannias advokat “Dan Neidle” undersøkte skatteproblemet som Libra muligens kan pålegge britiske brukere. Dette ville være et hinder mot masseadopsjon.

FRANKRIKE

 • 18. juni 2019: Den franske finansministeren Bruno Le Maire, som har støttet blockchain-arbeidet i Frankrike, ba om en regulering av Vekten. Han reiste bekymringer angående sikkerhet, finansiering av terrorisme og personvern.

INDIA

 • Economic Times ‘rapport antyder at Libra kanskje ikke er tilgjengelig i India. Rapporten kommer i lys av Indias påståtte plan om å forby kryptovalutaer.

KINA

 • Kina med sine strenge regulatoriske retningslinjer tillater aldri Libra.

INDONESIA

 • Indonesias sentralbank viste bekymring ved å be Facebook om å gjennomgå Vekten sin på nytt.

G7 LAND (Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Storbritannia, USA og Canada.)

 • G7-land samlet seg for å danne en arbeidsgruppe for å gjennomgå Vekten. G7 består av ledende verdensøkonomier Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Storbritannia, USA og Canada.

JAPAN

 • Bank of Japans assisterende guvernør Masayoshi Amamiya advarer Libra om å overholde forskrift om hvitvasking og risikostyring mens han snakker med Reuters. Han sa: “Når det gjelder vekt, må vi huske at den potensielle globale brukerbasen kan være enorm.”

SINGAPORE

 • Singapores sentralbank, Monetary Authority of Singapore, ønsker mer informasjon om Vekten som rapportert 27. juni 2019.

RUSSLAND

 • «Ingen kommer til å innføre et forbud. Et stort antall bedrifter spør når det endelig vil være mulig å gjennomføre et ICO [første mynttilbud] transparent. Dette vil definitivt bli regulert, tillatt, og det handler om det, ”sa Moiseev, viseminister for finans. Han la til: “Bruk av kryptovalutaer til å betale for varer og tjenester vil alltid være forbudt i Russland”. Facebook Libra vil få samme behandling.

AMERIKAS FORENTE STATER

Den amerikanske kongressen har sendt ut brev til Libra-tjenestemenn.

STORBRITANNIA

Vekten vil møte de høyeste reguleringene.

FRANKRIKE

Hevet bekymringer rundt hvitvasking, finansiering av terrorisme og privatliv.

INDIA

Economic Times sier at Libra kanskje ikke kommer.

KINA

Streng kryptopolitikk tillater ikke Libra.

G7 LAND (Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Storbritannia, USA og Canada.)

Danne en arbeidsgruppe

JAPAN

Advarer Libra til å overholde forskrift om hvitvasking og risikostyring.

SINGAPORE

Ønsker mer informasjon

RUSSLAND

Behandle det som hvilken som helst utenlandsk valuta. Ulovlig å betale for tjenester via krypto.

Med så mange jurisdiksjoner som tar sin vekt på Vekten, virker det ganske tøft for Vekten å komme seg ut av regelverket nettet. Det neste spørsmålet er, vil Libra gjøre det til dagslys? Ingen vet det riktige svaret på det. Vi må vente og se hvordan ting utfolder seg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector