Fakta er: Bitcoin og Blockchain her for å bli

I likhet med science- bitcoin og blockchain bryr seg ikke om følelsene dine. De er her for å bli i stor grad.

Til tross for de tilsynelatende nær sykliske dommedagsscenariene som ble fremført av bitcoins mest vokale motstandere, er det lykkelige faktum at både bitcoin og blockchain ennå ikke har forverret seg. Det som en gang ble spioneringen som en kjepphest, og nå som en boble, vil etter hvert bare bli en ny trygghet i hverdagen.

Adopsjonen av Bitcoin har klatret siden starten for litt over ti år siden. Hele land jobber for å skape bedre infrastruktur og gunstig lovgivning. Nye brukere og erfarne proffer finner trøst i den varme gløden på skjermen når de sjekker inn på skjermen Bitvavo kontoer – eller kontoer til andre favoriserte utvekslingsplattformer. Etter hvert som tall og grafer renner ut av nyhetsfeedene våre og sosiale medier pumper ut nesten 20 bitcoinrelaterte innlegg per minutt, har det blitt åpenbart at verden er glad for å omfavne både bitcoin og blockchain i våre liv. Og ærlig talt – vi er begeistret.

Bitcoin: Den finansielle infrastrukturen vi har ventet på

Overtid, bitcoin har vist seg å være en stabil og globalt provoserende marked. Som en eiendel tilbyr bitcoin en butikk med verdi som ligner på gull – en strålende hekk for å redusere risiko og en vare som ikke kan manipuleres eller kunstig produseres. Som valuta har den fått et ikke-suverent, fullt desentralisert og unikt grenseløst betalingssystem. Mens det er underlagt lokal regulering, og kan bli underlagt statlig tilsyn, sett med voksende KYC-protokoll håndheving samt skatteplikt, har den digitale valutaen fortsatt beholdt nesten alle sine viktigste ideologier og prinsipper.

Fundamentalt har bitcoin brakt til verden et levedyktig alternativ til overordnede regjeringer og overforbrukte, overoppblåste fiat-systemer. Som – altfor ofte – har ødelagt globale befolkninger. Å skape det som er blitt innbegrepet av demokratisk kontrollrammeverk, gjenstanden for libertariske utgifter og det virkelig gjennomsiktige finansielle systemet som nesten alle politiske ideologier har ønsket seg siden handel ble inntektsført. Gi håp til omtrent alle som bruker sine våkne timer på å tenke på økonomiske reformer og global finans.

Mens overbevisende ordlyd bare vil gi deg så langt, er fakta i saken at bitcoin alene står for 6 milliarder dollar verdt av daglige online-transaksjoner. Det er over 101 millioner kryptovaluta brukere over hele verden. Fra og med i år har bitcoin overgått mange av de største arvemarkedene. Og kanskje en av de mest overbevisende statistikkene angående bitcoin – det kan redusere 30% av kostnadene knyttet til de som går mot sentralbankinfrastruktur. Sannheten er at kryptovaluta er raskere, tryggere og billigere enn sentraliserte banksystemer.

Blockchain tilbyr mer enn bare DLT

Nytten av blockchain kan ikke undervurderes. Noe som er en dristig uttalelse, men som etter hvert blir tydeligere. Blockchain er den funksjonelle enheten bak bitcoins tillitsfulle hovedbokssystemer. Det er hvordan validerte transaksjoner blir registrert, og hvordan disse postene blir offentliggjort. Gjør det nesten umulig å duplisere, eller falske. Du vet nøyaktig hvor pengene dine går, hvor de skal gå, og hvordan hele systemet fungerer.

Denne måten å føre journalføring er utrolig nyttig i en myriade av forskjellige applikasjoner. Den kan brukes i nesten alle sektorer vi holder av – fra helsetjenester til forsendelse og prosessering. Interforbindelsen mellom blockchain-teknologi og tingenes internett er klar til å revolusjonere måten vi lever på. Måten vi tenker på å leve på. Lavere kostnader, fremme sikkerhet og prioritere hastighet, gjennomsiktighet og effektivitet fremfor alt.

Å vedta blockchain-teknologi kan redde tradisjonelle finansorganisasjoner 12 milliarder dollar per år. Enn si striden det kan redde samfunnet. Å gjøre ting som subprime-krise fra 2008 og hendelsene som skapte den, fullstendig foreldet. Aldri igjen å bli sett. Det fjerner fullstendig diskriminering og urettferdighet fra kontoopprettelse, utlånspraksis og kontraktsdannelse.

Les også: Bitcoin-prisanalyse: BTC fornyer opptrenden som $ 15 000 Beckons

Hva det betyr for fremtiden

Hva betyr det hele for fremtiden? Vel, sannsynligvis ikke mye mer åpenbart enn det hele holder i morgen. Hva det betyr er at vi allerede har hoppet over den største hindringen for å skape et globalt og virkelig demokratisk finanssystem. Et faktum som det er nesten umulig å argumentere for. Det er her, det hjelper millioner å skape bedre økonomisk sikkerhet over hele verden, takle det.

Realistisk sett kan fortsatt adopsjon av krypto ha en lysere fremtid for alle, men å liste måtene som adopsjon av bitcoin og blockchain kan endre våre liv til det bedre, overstiger ordgrensen i denne ydmyke artikkelen. Det som er enkelt å se og tar veldig liten forklaring, er at glastaket er knust. Pandoras boks er åpen, og nei – du kan ikke sette tannkremen tilbake i røret. Bitcoin er kommet for å bli, blockchain kom til å spille. Og vi er alle litt bedre

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me