Gaming Decentralized – Kunne eSports bli Blockchains ‘Killer App’?

Spillere har alltid vært i forkant av nye teknologiske innovasjoner og adopsjon. Dette kommer ikke som noen overraskelse fordi mange av de mest populære fantasy-spillene transporterer spillerne sine inn i nye verdener fulle av mystisk teknologi, som ofte representerer kunstneriske visjoner om fremtiden.

Med eierskap av spillkonsoll vokser år for år og blir rimeligere, og en estimert 2,5 milliarder spillere over hele verden har spill blitt en del av mange menneskers hverdag, og utgjør en stor del av deres fritid og avslapningstid.

Men for et økende antall hardt-spillere er videospill langt mer enn bare en måte å slappe av eller ha det gøy med venner. Det er deres yrke. Det er en ny type sport som vokser i en enestående hastighet, og denne spilles ikke på banen.

Profesjonelle spelturneringer, kjent som eSports, tar spillindustrien og verden av tradisjonell sport med storm. Populære spiltitler, som ‘League of Legends’, ‘Counter-Strike’ og ‘Fortnite’, spilles nå konkurransedyktig av seriøst hardcore pro-spillere, som ikke er interessert i casual spill. De er interessert i å vinne, og innsatsen er høy.  

Playing for Pay – The Rise of eSports Professional Gamers

eSports, kort for ‘electronic sports’, er en ganske ny bransje, men den vokser raskt. I år, i sitt nåværende veksttempo, vil eSports bli en $ 1 milliard industri, og antall fans som stiller inn for å se favorittlagene deres slåss i den virtuelle verden, forventes å overgå det for tradisjonelle idretter som basketball. Det er faktisk spådd at innen 2020 vil forbrukerne bruke over 5 milliarder dollar per år på eSports seertall, og de fleste fans er velstående tusenår som har størst tilknytning til sporten.

Likeledes har profesjonelle eSports-lag noen alvorlige insentiver til å spille hardt og vinne stort. For øyeblikket er spillet som sitter på toppen av tronen for de totale tildelte prispengene ‘Dota 2’, et kampspill-arenaspill for flere spillere som har tildelt over 175 millioner dollar i premiepenger, over til sammen 1.066 turneringer.

Som forventet, akkurat som fysisk sport, har også individuelle superstjernerspillere dukket opp. Sahil Arora, en amerikansk profesjonell spiller, er angivelig den best betalte eSports-stjernen i verden. Gjennom en serie online seiers turneringer i spill som Counter-Strike og Dota 2, tjener Arora $ 2,7 millioner per år gjennom sponsing og turneringspremiegevinster.

Men til tross for de økonomiske incentivene som er involvert i å etablere et profesjonelt eSports-team, har opptaket ikke gått så raskt som forventet. For League of Legends, en av de mest spilte eSports-titlene over hele verden, er det bare rundt 100 lag som spiller profesjonelt. Selv om dette kan virke som mye, har fotball, verdens mest spilte fysiske sport, over 300 000 etablerte lag.

Så, hva er årsakene til dette? I motsetning til fysisk idrett, der talentspeidere og teamledere kan få kontakt med dyktige spillere og danne lag i det virkelige liv, spiller profesjonelle spillere ofte hjemmefra, og møter bare en håndfull ganger per år på turneringer. Å finne voksende talent, og spore fremgang og ferdigheter, er fortsatt vanskelig.

Tilsvarende er verktøy for eSports-teamledere begrenset, og det er tidkrevende og dyrt å etablere og administrere team. Heldigvis, ettersom spillere er tidlige brukere av ny teknologi, er det løsninger som dukker opp – for eksempel blockchain – som kan hjelpe eSports med å nå sitt fulle potensiale, og spillindustrien har vært rask til å utnytte den.    

Hvordan kan Blockchain bidra til å øke eSports?  

Distribuert regnskapsteknologi skaper et rettferdig og gjennomsiktig økosystem for profesjonelle spillere, samt muligheten for enklere oppdagelse av lag og ledere. Turneringer er vanligvis bare åpne til toppen 3% av e-sport spillere, hvor de fleste belønningene og premiepengene blir distribuert utelukkende til disse toppspillere.

I stedet er det millioner av spillere som kan delta på et semi-profesjonelt eller større nivå, som for øyeblikket mangler verktøy eller eksponering for å delta i sponsede turneringer. eSports-selskaper finner allerede nye måter å bruke blockchain-løsninger på akkurat dette problemet.

For eksempelBountie ’ plattformen tillater spillere på alle ferdighetsnivåer å bruke blockchain til å være vert for egne turneringer for et spill du ønsker. Spillere som bruker Bounty-plattformen, kan laste opp sine profiler, rangeringer og spillstatistikker til en desentralisert database for å øke sannsynligheten for at sponsorer og ledere blir kontaktet av dem..

Tilsvarende har Drømme lag eSports-plattformen, lansert av Alexander Kokhanovskyy i 2017, bruker blockchain for å gjøre det mulig for profesjonelle spillere å finne lag, utvide ferdighetene sine gjennom AI-læring, signere sponsorkontrakter på blockchain og motta premiepenger fra turneringer. Likeledes deres innfødte DREAM token kan nå brukes av spillere til å betale for forskjellige tjenester DreamTeam-plattformen tilbyr.

Disse blockchain-baserte plattformene vil også ha nytte av den ‘trustless’ naturen til blockchain, hvor eSports-score, rangeringer og statistikk kan lagres blant alle blockchain-deltakere, noe som resulterer i en manipulasjonssikker hovedbok for spillernes data og fremgang. Denne funksjonen vil være spesielt viktig for eSports-ledere som ønsker å rekruttere spillere, ettersom de lett kan slå opp spilleroppføringer i blockchain.  

Med over 2 milliarder spillere over hele verden kan integrerte eSports blockchain-løsninger være blockchain ‘Drapssøknad’, brukssaken som katapulterer blockchain-teknologi for utbredt adopsjon.

Er fremtiden for e-sport desentralisert?

Etter hvert som profesjonelt spill vokser, og eSports-bransjen blir seernes foretrukne sport blant tusenårene, er det store muligheter for samarbeid mellom blockchain og eSports. Spillere som bruker desentraliserte plattformer, vil finne det lettere enn noensinne å finne profesjonelle team å spille med, og ledere og sponsorer vil kunne finne de beste spillerne og tilby dem kontrakter via blockchain.

For blockchain kan tilgang til det 2 milliarder sterke spillmiljøet, som har en sterk oversikt over å ta i bruk ny teknologi, være et stort skritt mot masseadopsjon. Hvis spillere blir introdusert for kryptovaluta gjennom populære eSports-plattformer, er det langt mer sannsynlig at de vil utforske andre blockchain-løsninger i fremtiden, for eksempel betalinger og økonomi..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me