Her er hvorfor Investors interesse for Crypto-derivater er i sving!

Bitcoin ble først introdusert i 2009. Det var ment å legge til rette for økonomiske transaksjoner raskt, billig og anonymt. Bitcoin gikk raskt over fra et transaksjonsverktøy til et investeringsverktøy som fortsatte å vokse i verdi etter hvert som det ble populært og folk lærte hvordan du investerer i kryptovaluta.

Bitcoin futures trading ble lansert i desember 2017. På det tidspunktet hadde markedet sett en enorm oksekjøring med Bitcoin som overgikk $ 20 000-markeringen før de tok et kraftig fall i 2018.

I et miljø med ekstrem volatilitet betydde introduksjonen av derivater at kryptovalutahandlere kunne redusere risikoen. Ved å kjøpe derivater ble de forsikret om å motta verdien av derivatet ved inngåelsen av kontrakten.

Derivater tiltrekker seg institusjonelle kryptoinvestorer

Flere og flere organisasjoner investerer i kryptovaluta. Dette bekreftes av en Fidelity-undersøkelse som fant at over tretti prosent av organisasjoner over hele verden nå investerer i digitale derivater eller eiendeler. I en verden av kryptovalutaer Bitcoin er fortsatt konge, men 11% av selskapene eier også Ether.

Futures trading er godt forstått av finansinstitusjoner, så disse produktene har hatt den effekten at de tiltrekker seg mer institusjonell finansiering til arenaen. Økt interesse for kryptovalutaer vil uunngåelig føre til en verdiøkning.

Hva er et derivat?

Som finansielle instrumenter går er derivater noen av de eldste, og går tilbake til tidlig middelalder. Kryptoderivater er handelsinstrumenter som hjelper investorer med å styre risikoen og maksimere fortjenesten. Derivater lar deg gjøre mer med mindre.

Et derivat er en nullsumkontrakt mellom to parter. Det er en avtale om å kjøpe en eiendel til en fremtidig forhåndsbestemt pris. I kryptomarkedene er disse eiendelene bitcoin eller altcoin futureskontrakter.

Disse finansielle instrumentene gir handelsmenn muligheten til å få eksponering for kryptovaluta mens de effektivt styrer kapitalen. Dette er sikringsinstrumenter som beskytter investorer mot prissvingninger.

Risikoreduserende tiltak

Kryptovalutaer er svært ustabile og kan reagere dramatisk på nyhetshendelser. Fordi de er desentraliserte, er de ikke høyt regulerte, slik at markedene kan bevege seg som svar på manipulasjon. Hovedmålet med handel i valuta er å maksimere fortjenesten gjennom effektiv handel som minimerer risiko. Derivater utgjør en viktig del av kryptovalutahandelverktøykassen, da de hjelper investorer med å redusere risiko og få mest mulig ut av investeringsfinansieringen..

Handlere kan kjøpe kryptoderivater på krypto og regelmessige børser. De handles mellom handelsmenn og på børser.

Typer derivater

  •         Fremtid – en kontrakt for en eiendel kjøpt til avtalt pris, men betalt for på et senere tidspunkt ved levering
  •         Alternativer – I likhet med en futureskontrakt tillater opsjonen to parter å avtale en aktivapris på forhånd, men i motsetning til fremtiden har kjøperen eller selgeren rett, men ikke en forpliktelse til å kjøpe eller selge eiendelen. Dette avhenger av om opsjonen er en anrops- eller salgsopsjon.
  •         Fremover – Fremover ligner futures, men de er mer fleksible og kan tilpasses.
  •         Kvantum – Dette derivatet brukes til å bytte ut en kryptovaluta mot en annen. Den ligner på en futureskontrakt, men den har ikke en oppgjørsdato. Quantos er relativt nye i kryptovalutamarkedene, og de er ganske risikable.
  •         Evig fremtidig kontrakt – ligner på futureskontrakter, men på rullerende basis. Disse avtalene kan være åpne så lenge du har råd til å fortsette å finansiere dem. Fordelen med disse instrumentene er reduksjon i avgifter.


  • Contract for Differences CFD’s – en CFD er en type derivater som kan gi deg fordelen med gearing fordi du bare betaler et innskudd. Det lar deg handle på lange eller korte posisjoner, og du trenger ikke å betale stempelavgift. Kontakt Prime XBT og handle på et bredt spekter av markeder.  

I fremtiden er det sannsynlig at det vil være en økning i antall plattformer som vil handle med derivater. Tilgjengeligheten av derivater vil fortsette å gjøre kryptovaluta mer attraktiv for institusjonelle investorer. Siden oppstarten har derivatmarkedene fortsatt å vokse og forbikjørt spotmarkedene i antall transaksjoner.

Derivatkjøp koster hundrevis av millioner dollar, og de tiltrekker seg institusjonelle investorer.

For de som er nye for kryptoderivater

Derivater er komplekse instrumenter som er vanskelig for uerfarne investorer å navigere. Handlere må velge kryptoderivatbørsene sine nøye. Derivater er fremdeles stort sett uregulerte, og det kan være useriøse forhandlere der ute.

Forsikre deg om at du forstår kommisjonene og oppslagene før du forplikter deg. Tilgjengeligheten av begrensede markedsordrer og stopptap er også viktige hensyn når du velger en børs. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map