Hva du skal gjøre før du foretar investeringer

Vi har lært at penger ikke skal ligge stille uten å vokse. Fondene har denne innebygde kapasiteten til å bli større, og vi må kapitalisere på denne kapasiteten ved å investere dem et sted. Det vil si at vi må føre til at pengene våre genererer inntekt eller verdsettelse. Eller når vi snakker i økonomiske termer, bør pengene våre brukes på en monetær eiendel i håp om at de vil gi inntekt i fremtiden eller vil bli solgt senere til en høyere pris. Å investere penger betyr å tjene godt på investeringen på sikt. Ideen om at penger skal brukes til å gi oss mer penger er så dypt innblandet i hodene våre at når vi har litt ekstra midler, begynner vi å lure på hvordan vi kan få dem til å vokse. Og det spiller ingen rolle hvor stor eller liten mengden vi har i hendene våre, for i likhet med Tesco lever vi etter mottoet at hvert lite hjelper.

Verden rundt oss er full av forskjellige investeringsideer som skal gjøre oss rikere i morgen enn vi er i dag. Vi blir for eksempel fortalt at den beste måten å investere $ 10.000 på er å plassere dem i aksjer, obligasjoner, kryptovaluta eller eiendom. $ 5,000 kan plasseres på en sparekonto med høy avkastning eller brukes til å betale ned gjeld. Med $ 1000 kan vi kjøpe børsnoterte fond. $ 100 kan investeres i 401 (k), bøker eller nettkurs. Vi får til og med praktiske råd om hvordan du skal håndtere øre eller øre.

Det er det faktisk mange apper nylig laget den runden opp våre betalinger for oss. Hver gang vi sveiper kortet vårt i en butikk, blir betalingen avrundet, hvoretter et ekstra beløp lander på sparekontoen vår. Når vi kjøper en New Yorker i Barnes & Noble, vi betaler $ 8,99. Søknaden vil runde kjøpet vårt til $ 9,00 og vil sette av 0,01 for oss. Selv om 1 cent eller 1 krone er et uendelig lite beløp, utfører vi så mange lignende utbetalinger hver dag at vi til slutt kan samle inn en mer håndgripelig sum penger med denne taktikken. Men uansett hvor liten eller stor mengde vi legger til side, er hovedideen bak slike økonomiske manipulasjoner å presse mer penger fra det vi opprinnelig har.

Men før vi begynner å ødelegge hjernen vår og prøve å bestemme hvordan vi skal investere midlene, har vi fått i hendene, er det tilrådelig å sjekke om noen områder av våre liv kan dra nytte av dem, for vi kan tjene selv når disse midlene ikke øker . Finansrådgivere foreslår alltid å se om vi kan sette ekstra penger på personlig gjeld, 401 (k) eller IRA. Å ta vare på gjeld eller pensjon vil ikke gi mer penger til bankkontiene, men vil definitivt gjøre livene våre mer økonomiske og lønnsomme i fremtiden.

Hvis du har personlig gjeld og vil bruke de ekstra pengene til å betale dem, er det fornuftig å begynne med å konsolidere dem. Når du har flere gjeld med forskjellige interesser, snakk med banksjefen din og spør om du kan ta et nytt lån for å betale usikret gjeld. Ved å konsolidere gjelden din, legger du alle eksisterende lån i et enkelt, større lån som har lavere rente og lavere månedlige innbetalinger. Gjeldskonsolidering er praktisk fordi den kan brukes på alle typer gjeld. Uansett gjeld du har, det være seg studielån, billån eller personlig lån, kan alle lett rulles inn i ett. Banker og kredittforeninger er interessert i å se lånene deres betalt. De vil dermed gjerne tillate deg å konsolidere gjelden din hvis du gjør det, vil du tilbakebetale dem raskere eller i det minste mer sikkert.

Å betale kredittkortgjelden din før du investerer penger i noen virksomhet eller aksjer, er også økonomisk mer lønnsomt for deg. Prøv å gjøre enkel regning. Bankene kan gi deg 5 prosent avkastning på investeringsporteføljen din. Men hvis du, si, har $ 5000 i kredittkortgjeld, blir du bedt om å betale 23 prosent rente på den. Anta at du har $ 10.000 å sette i obligasjoner, eller aksjer, eller robo-rådgiver. Ved å investere disse $ 10.000 i stedet for å betale $ 5.000 som eies på kredittkortet ditt, mister du 18 prosent. Matematikk viser således tydelig at det å betale gjeld er mer lønnsomt for deg generelt enn å foreta investeringer.

Like mer lønnsomt er å sette penger i 401 (k) enn å investere dem i høyavkastningssparing eller CD. På de fleste arbeidsplasser bidrar arbeidsgivere også til pensjonen din. Hvor mye dere begge betaler, vil avhenge av detaljene i pensjonsplanens ordning. Det vanlige bidraget varierer fra 3 prosent til 6 prosent av lønnen din. Hvis du for øyeblikket ikke møter arbeidsgiverens kamp, ​​vil det hjelpe deg å investere penger i 401 (k). Men husk at du ikke bare kan investere en stor sum penger på en gang i pensjonsplanen din, selv om du har dette store beløpet til overs. Det du må gjøre i dette tilfellet er å plassere disse midlene på sparekontoen din. Deretter setter du bare 401 (k) -bidraget ditt til nivået som samsvarer med nivået til arbeidsgiveren din. Du kan også legge opp til $ 5500 eller $ 6500, hvis du er eldre enn 50 år, i en Roth IRA hvert år. Noen av disse investeringene i pensjonen din vil gi deg mer fortjeneste og større sjelefred for din nye virksomhet eller til og med en ny profesjonell sertifisering.   

Det er først etter at du har betalt gjelden din og tatt vare på pensjonen, at det er lurt å foreta investeringer som vil generere fremtidig inntekt for deg. En rekke muligheter til det er virkelig bredt. Du trenger bare å estimere dine evner riktig og ta hensyn til alle risikoen som er involvert i arbeidet ditt for å gjøre investeringene dine vellykkede.

Dette er et gjestepost. Coingape støtter ikke forfatterens synspunkter. de er bare forfatterens synspunkter. Coingape.com har ikke noe ansvar for din skade eller tap.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector