Hva er Bitcoin Defi?

Desentralisert økonomi (defi) beskriver blockchain-baserte protokoller og applikasjoner som driver en serie med monetære verktøy som er åpne for alle. Defi tar tjenester som er felles for det etablerte finansielle systemet – utlån; låneopptak; handel; syntetiske stoffer – og gjenskaper dem i kjeden. Forskjellen mellom de to rikene – tradisjonell og krypto – skylder mindre arkitekturen som støtter defi-applikasjoner – en distribuert hovedbok i stedet for en sentral database – og mer til partene som kan delta.

Defi-applikasjoner er i sin natur åpen kildekode og åpne for alle. Alle kan delta i det desentraliserte finansøkosystemet, det være seg som markedsdrivende, låntaker eller handelsmann, uten å kreve tillatelse. Dette er en markant forskjell i den gamle finansverdenen, der inkludering er basert på geografi, sosial status, kredittverdighet og andre markører som kan endres eller fjernes vilkårlig når som helst, og nekter tilgang til enkeltpersoner.

Mye av utviklingen som har skjedd innen defi til dags dato har dreid seg om Ethereum, som er vert for en rekke dApps, utlånsplattformer og stabile myntutstedelsesprotokoller som er skreddersydd for dette formålet. Imidlertid er Bitcoin i mange henseender blockchain-økosystemet som er bedre egnet til defi, med større likviditet, global adopsjon og sikkerhetsgarantier. Defi kan ha fått sin moniker på Ethereum, men den har nå overskredet nettverket og funnet et hjem på Bitcoin, hvor en rekke smarte kontraktplattformer og protokoller er utviklet for å utnytte BTCs defi-muligheter. I denne veiledningen ser vi på noen av disse produktene og hva de tilbyr utviklere og sluttbrukere.

Saken for Bitcoin Defi

Defi tilhører ingen enkelt blockchain. Faktisk innebærer selve etos med defi å være fri for økonomiske begrensninger som begrenser produkter til enkle økosystemer og silede databaser. Komposibilitet – konseptet med å lage defi-komponenter som spalter sammen som Lego-blokker for å opprette nye økonomiske applikasjoner – er et sentralt prinsipp i defi-doktrinen. Det er derfor fornuftig for defi-utviklere å koble verdens største distribuerte datanettverk – Bitcoin – til hjertet av defi-bevegelsen.

Mye av de tunge løftene innen Bitcoins voksende defi-sektor er gjort av RSK. Den første smarte kontraktplattformen sentrert rundt Bitcoin og drevet av den, RSK gir verktøy for utviklere som ønsker å lage defi-applikasjoner. Disse inkluderer:

  • Distribuert lagring, betalinger, orakler og navngivningstjenester med tillatelse fra RIF
  • Smart kontraktutvikling som gjenspeiler Ethereums evner på RSK
  • En forent tokenbro til Ethereum og dens defi dApps

RSKs smarte kontraktinfrastruktur kan distribueres for å lage defi-lommebøker, børser, stablecoins, utlåns- og låneplattformer og mye mer. Hvorfor bygge alt dette på Bitcoin? Vel, for en ting er BTC kryptokonomiens beste verdilager og eiendelen som hodlers er mest sannsynlig for, vel, hodl. Men å låse bort all denne bitcoin gir ikke avkastning til eierne. Defi har potensial til å sette denne kapitalen i arbeid gjennom utlån og likviditetsavsetning, noe som gir innehaverne en sjanse til å tjene avkastning på sin BTC.

Bruker RSK’er defi rammeverk, bitcoinholdere kan:

  • Tjen interesse på deres BTC
  • Låne stablecoins slik at de kan låse opp verdien av BTC uten å måtte selge
  • Utnytt handel med BTC for å tjene mer
  • Stake BTC for å tjene andre tokens

Defi er et lagspill

Samarbeid understøtter desentralisert økonomi. Mer enn noen annen crypto vertikal, er defi preget av en ånd av samarbeid, partnerskap og integrering mellom defi-prosjekter. Det samme gjelder innen Bitcoins defi-sektor; mens RSK er sengen for mye av den desentraliserte finansinnovasjonen som skjer, blir den ikke skapt i et vakuum. For eksempel kom den første bitcoin-collateralized stablecoin med tillatelse fra Money On Chain, bygget, selvfølgelig, på RSK-plattformen. Det er gjennom opprettelsen av forbrukervendte applikasjoner som BTC-baserte stablecoins at brukere aktivt kan delta i defi-økonomien..

RSK har skapt rammene for at Bitcoin defi skal blomstre. Nå er det opp til tredjepartsutviklere å utnytte disse verktøyene for å lage applikasjoner som løser virkelige problemer, fra effektiv sperring til desentralisert marginhandel, prediksjonsmarkeder, sikre meldinger og forsikring..

Defi gjør Bitcoin-betalinger mulig

Et av de mest bullish tilfellene for å gifte seg med Bitcoin med defi er at det gjør BTC til brukbar igjen. Stigende nettverksgebyrer, kombinert med mangel på privatliv i kjeden, har begrenset bitcoins evne til å fungere som fungible kontanter som passer til mikrobetalinger, da det er å flytte milliarder dollar om gangen. Gå inn på Lightning Network (LN). Hvis RSK er et Bitcoin-lag to for smarte kontrakter, er LN dets monetære analog. 

Med 9 millioner dollar av BTC låst i Lightning Network, har LN fått et sterkt grunnlag for å støtte et globalt betalingsnettverk. Det er fortsatt arbeid å gjøre med å foredle brukeropplevelsen, slik at lyn kan bli tilgjengelig for massene og ikke bare de teknologikyndige tidlige adoptere. Imidlertid er verdiproposisjonen av nær øyeblikkelige transaksjoner til nær null og med full fungibilitet overbevisende.

Sluttspillet til defi er et tillatelsesløst finanssystem som opererer parallelt med det tradisjonelle økonomiske systemet, og gir tilgang til alle som trenger det – komplett med on-ramper fra den gamle verden. For at dette skal skje, må defi-utviklere avgrense UX, brukervennlighet og integrering av baselag, mellomvare og applikasjonsnivåkomponenter, for å lage produkter som leverer ekte verktøy og som har en mild læringskurve.

For øyeblikket er grunnlaget for defi fremdeles ossifiserende, noe som betyr at mye av utviklingsarbeidet fremdeles skjer på grunnlaget og på lag to. Den neste fasen vil se nærmere synergier mellom defi-økosystemer som Bitcoin og Ethereum, og nye applikasjoner dannet fra defi-primitivene som har fått form gjennom innsatsen til prosjekter som MakerDAO, Compound, RSK og Lightning Labs. Bitcoin er allerede det mest desentraliserte kryptonettverket i verden. Hvis talsmennene har det, vil det bli hjemmet til det største desentraliserte finanseksperimentet verden noensinne har sett.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me