Hva er Bitcoin Halving?

bitcoin halvering forklart omslagsbilde

Alle som til og med har en interesse i kryptokurvedrift eller handel, har sannsynligvis hørt om uttrykket “Bitcoin halvering.” Å forstå nøyaktig hva det betyr og effektene det har på Bitcoin-markedet og kryptovalutahandel generelt, skjønt? Det er en annen historie helt, en vi vil prøve å forklare mer detaljert gjennom denne artikkelen.

Grunnleggende om Bitcoin

For å bedre forstå den stadig skiftende naturen til Bitcoin-prisene, den økende vanskeligheten med å bryte den, og resonnementet bak BTC-halveringshendelser, må vi først forstå de underliggende systemene som driver kryptovalutamarkedet.

Som du sikkert vet, er nøkkelfaktoren som skiller Bitcoin og andre digitale valutaer fra tradisjonelle penger at de ikke har noen fysiske elementer. De eksisterer bare i den digitale verden og bruker et komplekst peer-to-peer-system for verifisering.

Hva betyr dette i praksis? Vel, Bitcoins system er avhengig av en teknologi kjent som blockchain, som er en stadig voksende liste over poster. Disse postene er kjent som blokker, og de er koblet sammen ved hjelp av avansert kryptografi. Hvis vi mistet deg der, og du lurer på hva alt dette har å gjøre med å halvere Bitcoin, ikke bekymre deg – vi kommer til det.

Foreløpig er det viktig å forstå at systemet ikke kan tukles med, ettersom hver blokk inneholder en kryptografisk hash av den forrige blokken, inkludert en tidsstempel og alle tidligere transaksjonsdata. Dette betyr at systemet praktisk talt ikke kan knekkes. Det er fordi når en transaksjon er registrert, kan ikke dataene for hvilken som helst valgt blokk endres uten å endre andre blokker også. Alle disse blokkene er offentlig synlige for alle som noen gang har deltatt i en transaksjon, noe som gjør det enda vanskeligere å endre en gitt blokk.

Oppretting, gruvedrift og handel med Bitcoin

Nøkkelen til å forstå Bitcoin-halveringshendelsen ligger i å forstå koblingen mellom Bitcoins skapelse og spredning. Mens en konvensjonell valuta enten blir preget eller skrevet ut av relevante myndigheter, må Bitcoin og lignende kryptovalutaer først opprettes i systemet eller “utvinnes.” Dette er et selvopprettholdende system, ettersom Bitcoin-gruvearbeidere blir belønnet for å gi den beregningskraften som trengs for koding og dekoding av blokkjeder under prosessen med å lage nye blokker, som blir lagt til under hver blockchain-transaksjon..

Selve handelen med Bitcoin er derfor iboende forbundet med Bitcoin-gruvedrift, som i seg selv var designet for å gi avtagende avkastning. Halvering av Bitcoin er en direkte konsekvens av systemets design: det er et endelig antall Bitcoins som skal utvinnes, og nesten 90% av den totale poolen er allerede opprettet.

Når hver nye transaksjon blir gjort, blir det å legge til nye randomiserte blokker i kjeden en mer komplisert prosess, og gruvedrift Bitcoin gir stadig avtagende avkastning. Mens en gang en enkelt gruverigg kunne tenkes å skape titalls eller hundrevis av Bitcoins på kort tid, kan i dag i dag hele gruvebruk i beste fall håpe å få tildelt noen få BTC i flere måneders prosessorkraft dedikert til kryptering og dekryptering.

Hva er Bitcoin Halving?

OK, nok stalling: nå som vi har gitt deg en grunnleggende oversikt over systemet, er det på tide å forklare den faktiske halveringsprosessen. Den totale maksimale tilførselen av BTC er 21 millioner, hvorav godt over 18 millioner Bitcoins allerede er utvunnet. Prosessen med ny opprettelse og spredning av Bitcoin er designet for å fortsette med en stadig avtagende hastighet frem til 2140, hvor gruvearbeidere vil fortsette å spre systemet ved å bli belønnet med transaksjonsgebyrer som nettverksbrukere vil betale.

Halveringen av Bitcoin i 2020 er bare et ledd i en kjede som er en del av et syntetisk inflasjonssystem. Dette halveringssystemet er designet for å redusere Bitcoin-gruvedrift i halvparten omtrent hvert fjerde år til alle tilgjengelige Bitcoins er utvunnet. I praksis betyr dette at hvert fjerde år avkastningen for gruvedrift av Bitcoin reduseres og det å skape nye Bitcoins blir dobbelt så vanskelig.

Dette fører igjen til mangel på markedet, noe som vanligvis øker prisen på Bitcoin. Dette er essensen av halveringsprosessen – ettersom markedet blir mer og mer mettet med Bitcoin, blir det vanskeligere å skape nye. For hver 210.000 blokk som utvinnes, skjer en halveringshendelse.


Når skjer det??

Som du kan forestille deg, er det ikke en nøyaktig vitenskap å forutsi Bitcoin-halveringsdatoer, så det er nesten umulig å bestemme nøyaktig tidspunktet for den neste som vil skje. Så langt har arrangementet fulgt en ganske jevn tidsplan for en halveringssyklus omtrent hvert fjerde år, men til tross for mange nettsteder som CoinMarketCap som har veldig nøyaktige beregninger for å spore for tiden utvunne blokker, er deres spådommer i beste fall foreløpige. Disse prognosene gir rett og slett folk en grov ide om når de kan forvente de neste store rystelsene på

Bitcoin-nettverk.

Det er også verdt å huske at Bitcoin-halveringsklokken bare gir oss en spådom angående datoen for neste halveringshendelse. Markedsprisen på Bitcoin er i disse dager påvirket av mange flere eksterne økonomiske faktorer, ikke minst COVID-19-pandemien, hvis effekter på både tradisjonell og digital valuta ennå ikke er avslørt..

Hva er dens effekter?

Absolutt det mest interessante aspektet av hele halveringsprosessen er spådommene rundt hvordan denne hendelsen vil påvirke Bitcoin-prisen, markedet og krypto-gruvedriften generelt. Ser vi på det historiske Bitcoin-halveringsdiagrammet, falt den første hendelsen i 2012 gruvebelønninger fra hele 50 Bitcoins per utvunnet blokk til 25, mens den neste i 2016 reduserte den til 12,5. Siden 11. mai 2020 har tallet sittet på 6,25, og vil bli der antagelig til en gang i 2024.

De er ikke det eneste aspektet å vurdere, men disse halveringshendelsene har tidligere vist seg å være sentrale for å bestemme verdien av Bitcoin-transaksjoner og omvendt å øke prisen på kryptovalutaen. Ignorerer de andre faktorene et øyeblikk, kan Bitcoin-inflasjon være direkte knyttet til halveringsprosessen: Når Bitcoins blir vanskeligere å skape, øker markedsverdien til kryptovalutaen.

Den primære årsaken til dette er at hver halvering øker aksjeforholdet mellom Bitcoin, noe som betyr forholdet mellom aksjen som er tilgjengelig i markedssirkulasjon i forhold til den nylig introduserte aksjen. Den første halveringen så Bitcoin sveve fra omtrent $ 12 til nesten $ 1150 i løpet av bare ett år.

Dette sank deretter jevnlig til “bare” rundt $ 650 ved neste Bitcoin-halvering i 2016, bare for å skyrocket til rekordhøye $ 20 000 innen utgangen av 2017. På grunn av flere interne og eksterne faktorer, falt denne prisen til en lav på 3200 dollar på ett tidspunkt, men i løpet av den korte perioden siden halveringen i mai 2020, har den klart å knuse til og med den forrige 2017-rekorden, og svevde godt over $ 20.000.

Globale økonomiske betraktninger

Tidligere sa vi at vi ville ignorere eksterne faktorer, men la oss gå tilbake til dem et sekund. Gull og andre dyrebare materialer har alltid vært høyt verdsatt på grunn av deres knapphet og deres evne til å bli brukt som en butikk av verdi. På den annen side, siden gullstandarden ble forlatt, har den store mengden amerikanske dollar og andre fysiske valutaer i omløp blitt stadig økende.

Siden den siste Bitcoin-halveringsdatoen, og enda viktigere, utbruddet av COVID-19, gikk den totale pengemengden på amerikanske dollar fra rundt $ 4 billioner til over $ 6,5 billioner. Hva dette betyr i praksis er at den faktiske kjøpekraften og tilliten folk er villige til å plassere i valutaen, er raskt på vei tilbake. Og dette er uten å engang ta hensyn til frykt for forfalskning, noe som er legitimt når det gjelder hvilken som helst fiat-valuta.

Kontraster dette med Bitcoin og lignende digitale valutaer: du har ikke bare å gjøre med en bunnsolid plattform som er selvbærende og P2P-drevet, men gir også brukerne en klar indikasjon på det totale antallet tilgjengelige eiendeler og måter å forutsi og kontrollere inflasjons rate.

Alle disse faktorene, kombinert med den økende mistilliten mennesker over hele verden har i sine banker og regjeringer, forklarer Bitcoins globale popularitet og viktigheten Bitcoin-halveringsprosessen vil ha for verdens økonomi i fremtiden. Vi håper at denne artikkelen har klart å belyse prosessen og hjelpe deg med å forstå hvorfor og hvordan den vil påvirke den globale økonomien i årene som kommer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map