Hva er Ethereum?

Hva er Ethereum

Hva er Ethereum? Det har ofte blitt sett på som en av de mest populære digitale valutaene, og er på nivå med mynter som Bitcoin. Ethereum er imidlertid ikke bare en kryptovaluta, men snarere en open source-plattform som lar utviklere lage smartere, desentraliserte applikasjoner.

I denne veiledningen vil vi prøve å dekke alt det er å vite om Ethereum, inkludert historien, hvordan den fungerer, hvordan man gruver den, hva smarte kontrakter er, og dens mange bruksområder..

Historien om Ethereum

Ethereum-kryptokurrency ble grunnlagt av Vitalik Buterin sammen med flere andre utviklere som mente at Bitcoin var begrenset når det gjaldt den mulige bruken, noe som betyr at den bare kunne brukes som en kryptovaluta. Som programmerer ble Buterin først involvert i blockchain-teknologi da han bare var 17 år gammel. Han innså snart potensialet som ligger i blockchain-teknologien, og hvordan det ikke var begrenset til behandling av økonomiske transaksjoner, men heller kunne håndtere alle typer databaserte transaksjoner.

Han begynte snart å jobbe med et hvitt papir, som senere ble utgitt i 2013. Etter å ha blitt publisert klarte papiret å generere litt brus i kryptovaluta-samfunnet, noe som oppmuntret Ethereum-grunnleggeren og hans medutviklere til å forfølge prosjektet..

I 2014 lanserte utviklerne en crowdfunding-kampanje, som var svært vellykket, gitt at den klarte å samle inn over $ 18 millioner. I bytte for sine investeringer fikk støttespillere Ether, som er plattformens token, eller Ethereum. I 2015 lanserte Buterin Ethereum under navnet Frontier.

I løpet av de neste par månedene begynte Ethereum å få fart, og ble dermed raskt en av verdens mest populære digitale valuta- og blockchain-plattformer. Selvfølgelig har Ethereum-mynten hatt mange opp- og nedturer siden 2015. Noen av de mest bemerkelsesverdige hendelsene inkluderer prisøkningen på 13 000% i 2017, og når en heltidsverdi på over $ 1300 per mynt, eller omvendt, det er DAO-hack , da en hacker klarte å stjele 50 millioner dollar av Ether, noe som førte til plattformens første krise, som den heldigvis har kommet seg fra.

På dette tidspunktet er hundrevis av desentraliserte applikasjoner blitt bygget via Ethereum blockchain, som også er ansvarlig for håndtering av overføring og lagring av mange kryptotokener. Det er viktig å påpeke det faktum at Ethereums protokoll stadig har blitt forbedret av kjerneutviklerne i et forsøk på å øke sikkerheten, brukervennligheten og funksjonene.

Den smarte kontraktrevolusjonen

Ideen om smarte kontrakter var tankegangen til Nick Szabo, en kryptograf som fant ut at blokkjeder også kan brukes til å behandle og utføre smarte kontrakter. Men hva er en smart kontrakt, akkurat? De er selvutførende programmer distribuert på blockchain som hjelper parter å utveksle noe av verdi, inkludert digitale valutaer, aksjer, eiendom og dokumenter.

På en måte ligner smarte kontrakter tradisjonelle kontrakter når det gjelder bruken, så alt som kan oppnås via en vanlig kontrakt kan potensielt også gjøres via smarte kontrakter. Imidlertid gjør de mellommenn foreldet, fordi kontrakter håndheves automatisk av blockchain så lenge de involverte partene er enige og vilkårene for utførelse er oppfylt..

hva er etereum

På dette tidspunktet er det mange typer smarte kontrakter distribuert på Ethereum blockchain. Imidlertid er markedet langt fra å nå sitt faktiske potensial, siden flere typer smarte kontrakter har behov for lovlig støtte for å være gyldig, og blockchain har ikke blitt masseadoptert så langt. Senere vil vi dekke potensielle bruksområder for smarte kontrakter på Ethereum-plattformen, for bedre å sette i perspektiv hvordan denne teknologien sannsynligvis vil endre vår verden til det bedre.

Hvordan fungerer Ethereum?

 Ethereum Blockchain


For det første er blokkeringer delte databaser lagret på mange datamaskiner, som er ansvarlige for registrering av transaksjoner. Ethereum blockchain er ganske lik Bitcoin blockchain, men det er flere forskjeller som er verdt å påpeke. Som sådan kan Bitcoin-blockchain bare registrere økonomiske transaksjoner etter design. Det gjør dette ved å beregne ubrukte transaksjonsutganger for å bestemme mengden Bitcoin som er lagret av hver nettverksbruker.

Ethereum, derimot, lagrer ikke bare detaljer om transaksjoner, men den nyeste staten assosiert med smarte kontrakter distribuert i nettverket. Den bestemmer også brukerbalanser via en kontolignende infrastruktur, der tokens blir gjort tilgjengelig for brukere i Ethereum-lommeboken. Hver lommebok har et antall adresser tilknyttet, som kan brukes av andre parter til å sende både Ether og andre typer tokens som støttes av nettverket.

Ethereum Virtual Machine (EVM)

Hva er EVM i Ethereum? Å forstå hvordan smarte kontrakter fungerer kan virke komplisert i begynnelsen, men prinsippene er ganske enkle. Med dette i bakhodet bruker utviklere programmeringsspråkene Solidity og Serpent til å lage selvutførende kontrakter som behandles og utføres av Ethereum virtuelle maskin. Koden blir deretter samlet til bytekodespråket, og distribuert på blockchain-nettverket.

EVM er ansvarlig for å overvåke om vilkårene for distribusjon av smarte kontrakter er oppfylt. Når det er gjort, vil nettverket av noder behandle endringen og komme til enighet om kontraktens fullføring. Samtidig vil EVM utføre den handlingen som ble kodet inn i den smarte kontrakten.

Som en del av vår Ethereum for dummies guide, må vi nevne at Ethereums utviklerveiledning sier at EVM bare kan behandle de samme programmene som en smarttelefon fra 1999 kan, så husk at smarte kontrakter kan brukes til bestemte ting, men de kan ikke være for komplisert.

Via EVM har Ethereum revolusjonert smarte kontrakter, som nå ikke trenger å utvikles fra grunnen av med et eget blockchain-nettverk. I stedet for ved å bruke EVM kan tusenvis av forskjellige desentraliserte applikasjoner og Ethereum-smarte kontrakter distribueres samtidig på samme plattform, og dermed føre til massiv standardisering av dette markedet..

Gruvedrift

Akkurat som Bitcoin krever Ethereum gruvedrift for å fungere deretter. Basert på dette er formålet med gruvedrift å behandle transaksjoner på Ethereum-nettverket og legge dem til blockchain. Når det er gjort en hvilken som helst type transaksjon, blir den plukket opp av gruvearbeidere som deretter vil kontrollere om den er autentisk. Når dette er gjort, blir transaksjonen lagt til i en blokk, og deretter publisert for alltid på blockchain. Ethereum bruker for øyeblikket proof-of-work som konsensusmekanismen, som involverer gruvearbeidere til å løse komplekse matematiske gåter mot en blokkbelønning.

Hva er Ethereum for fremtiden for gruvedrift på blockchain? Vel, det tar vanligvis rundt 12 sekunder for gruvearbeidere å knekke beviset på arbeidet og finne en blokk. Gruvealgoritmen sørger for en viss vanskelighetsgrad, så hvis gruvearbeidere begynner å finne blokker på mindre enn 12 sekunder, eller på mer enn 15 sekunder, blir gruvedriftens vanskeligheter justert.

Vitalik Buterin har kunngjort at Ethereum i fremtiden sannsynligvis vil bytte til proof-of-stake (PoS), som er en mer kompleks konsensusmekanisme som vil gjøre Ethereum-gruvedrift foreldet. Hovedforskjellen mellom de to algoritmene er at proof-of-work (PoW) er avhengig av gruvearbeidere for å avgjøre om transaksjoner er gyldige, mens proof-of-stake gir nettverkssikkerhet ved å utnytte tokens som holdes av brukere, i tilfelle falske transaksjoner.

Det antas at PoS er en smartere strategi som kan brukes til å oppnå distribuert konsensus, siden ressursbruken er betydelig lavere. Imidlertid eliminerer det også fortjenestepotensialet knyttet til gruvedrift.

Bruk for Ethereum

For en mer effektiv forelesning har vi delt Ethereums bruksområder i fire hovedkategorier. Husk det faktum at hver kategori på sin måte kan revolusjonere et bredt spekter av bransjer. Så hva er bruken av Ethereum?

Desentraliserte applikasjoner

Som nevnt tidligere kan Ethereum brukes til å utvikle og distribuere desentraliserte applikasjoner. Dette er apper som ikke har en sentralisert enhet som styrer dem, og som dermed kan kontrolleres eller endres av brukere om nødvendig, så lenge konsensus er nådd.

Med dette i bakhodet er tusenvis av desentraliserte applikasjoner, hver med sitt formål, allerede tilgjengelig på Ethereum blockchain. Fordelene deres inkluderer enklere utvikling (siden et nytt blockchain-nettverk ikke trenger å opprettes), sammen med motstand mot korrupsjon og manipulering, nettets uforanderlighet og sikkerhet. Dapps kan legge til rette for mange tjenester, for eksempel stemmegivning, styring, lån, overholdelse, identitetsstyring, digitale valutaer og mer.

Token Economy

Uansett den lavere Ethereum-verdien i skrivende stund, har Initial Coin Offerings (ICOs) vært en stor trend gjennom 2018, ettersom de lar nystartede selskaper generere kapital på en betydelig enklere måte sammenlignet med tradisjonelle investeringsinstrumenter. Dette førte til utseendet til en massiv tokenøkonomi, hvorav flertallet er bygget direkte på Ethereum blockchain. Mens de fleste nyetableringer i denne scenen tilbyr desentraliserte applikasjoner, har mange andre forretningsforetak prøvd å holde sine egne ICO-er.

hva er etereum

Så hva er Ethereum i direkte forhold til tokenøkonomien? Token-økonomien tilbyr tokenholdere to funksjoner: lønnsomhetspotensial og token-brukbarhet. Som sådan kan disse tokens holdes og selges på nytt med fortjeneste når prisene øker, eller de kan brukes til nytteformål, for eksempel å få tilgang til tjenester som tilbys av en oppstart eller å stemme i desentraliserte autonome organisasjoner. Investorer kan velge å kjøpe Ethereum, som deretter kan konverteres til en rekke interessante tokens.

Desentraliserte autonome organisasjoner (DAO)

DAO representerer autonome organisasjoner bygget på Ethereums blockchain som ikke har en sentral leder. Som sådan er disse selskapene bygget via kode, som helt kan erstatte strukturen og reglene knyttet til tradisjonelle organisasjoner. Kontroll utøves av alle som har tokens frigitt av DAO, som deretter brukes til å stemme på selskapets beslutninger, og dermed skape en desentralisert form for kontroll.

Industri bruker

  • Eiendom: Tenk deg å kjøpe eiendom i et annet land via datamaskinen din. Ved å bruke Ethereum-blokkjeden og smarte kontrakter, når den digitale betalingen du foretar, utfører den smarte kontrakten seg selv, og overfører dermed eierskapet til deg.
  • Forsikring: Via smarte kontrakter kan et forsikringsselskap bestemme hvem som hadde feil etter en bilulykke eller bestemme de riktige forsikringssatsene basert på hvordan eller hvor et kjøretøy kjøres. For helseforsikring kan smarte kontrakter automatisk fakturere forsikringsselskaper og foreta utbetalinger til helsepersonell i henhold til pasientens policy.
  • Unike eiendeler: Via ERC721-tokenstandarden kan Ethereum nå brukes til å holde rede på ulike unike digitale eiendeler. Tenk for eksempel på spillsamlerobjekter, som kan selges for tusenvis av dollar.

Hvem vinner: Ethereum vs Bitcoin?

Dette er egentlig ikke en kamp, ​​siden det er viktig å forstå at begge plattformene drives av forskjellige formål. Som tittelen antyder, var Bitcoin designet for å være et elektronisk kontantsystem. Selv om det kunne gjøre mer, er hovedformålet å overføre digital valuta fra en bruker til en annen.

Ethereum er derimot designet for å gjøre mer. Selv om Ether definitivt kan brukes som betalingssystem, og mange bruker det allerede på denne måten, er Ethereum-plattformen for det meste ment å legge til rette for tokenøkonomi, smarte kontrakter og desentraliserte applikasjoner.

Så fra et investeringsperspektiv, hva er forskjellen mellom Bitcoin og Ethereum? Både Bitcoin og Ethereum er levedyktige alternativer, men det er usannsynlig at Ether vil stige over BTC når det gjelder prisen, siden det ikke er et digitalt kontantsystem og ikke har eiendomsambisjoner. Imidlertid har begge systemene ustabile priser, noe som gjør dem til et morsomt og lønnsomt, men risikabelt, handelsvalg. Bitcoin-handel er imidlertid mer utsatt for plutselige endringer, så noen ganger kan handelen virke som å spille et spill på et av disse Bitcoin-kasinoene..

Konklusjon

Basert på alt som er skissert så langt i vår “Hva er Ethereum” -guide, antas det at Ethereum vil fortsette å være en svært verdifull aktør på blockchain- og kryptovalutamarkedet. Etter hvert som teknologien utvikler seg, vil Ethereum legge til rette for distribusjon av mange Dapp-er, smarte kontrakter og DAO-er, og dermed føre til en pålitelig, sikker og innovasjonsorientert økonomi. Til slutt har Ethereum et problem med skalerbarhet, men det utvikles aktivt løsninger for å gjøre plattformen skalerbar for masseadopsjon. Samlet sett vil fremtiden til Ethereum trolig gi mer avanserte funksjoner, ettersom plattformen kontinuerlig forbedres av kjerneutviklerne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector