Hvem er Satoshi Nakamoto?

Hvem er Satoshi Nakamoto

Svært lite har blitt oppdaget frem til i dag angående den berømte, eller rettere sagt, den beryktede personligheten til Satoshi Nakamoto. Enkeltpersonen eller gruppen av kryptoutviklere som er ansvarlige for å skape Bitcoin blockchain-infrastrukturen, samt den første opprettelsen og transaksjonen av den revolusjonerende digitale valutaen, er fortsatt skjult godt bak dette tilsynelatende japanske pseudonymet.

Gjennom årene har alle slags publikasjoner og store selskaper, så vel som de offisielle autoritative organene til mange regjeringer, sluttet seg til streben etter å avsløre ansiktet bak navnet. I denne forbindelse har de lagt ned lange timer på å identifisere de mange aspektene som kan gi litt innsikt i saken, hvorav noen er illustrert nærmere nedenfor..

Hvem er Satoshi Nakamoto?

Det har vært mange gjetninger og heftige debatter om den virkelige identiteten til oppfinneren av Bitcoin, kun kjent under pseudonymet Satoshi Nakamoto. Fra og med fakta er denne personen den selvutnevnte utvikleren av Bitcoin-kryptokurrency. Han eller hun, eller enda bedre de, ble først kjent for massene i slutten av 2008, da selve systemet og dets grunnleggende operative mekanismer ble offentliggjort via en posttjeneste.

Bitcoin-skaperen, uansett hvem de måtte være, har tatt det på seg å bære ansvaret for å motsette seg fiatvalutaer og eksisterende finansinstitusjoner. Uunngåelig så har dette snudd mange av de nevnte organisasjonene mot dem, og dermed bremset den opprinnelige fremgangen til den mest unike digitale oppfinnelsen så langt.

Uansett deres sterke utholdenhet for å forbli gjemt borte fra offentligheten, er denne persona eller teamet et ikon i dagens moderne verden. Til tross for all innsats er mange antagelser og etterforskninger godt i gang, ledsaget av de vanlige estimatene og beregningene av Satoshi Nakamoto.

Denne personen sies å være eneeier av den største samlingen av denne valutas kryptomynter, spredt over flere e-lommebøker. Med rikdom av denne størrelsen er nøye sporing av verdien – og enda viktigere, indikasjoner på flytting – avgjørende for å komme med pålitelige spådommer om markedsendringer og valutakurser. Tross alt er dette noen av nøkkelparametrene som bestemmer vellykket Bitcoin-handel, investeringsprosjekter og betalinger.

Historisk oversikt

Kronologisk sett kom livet og arbeidet til Satoshi Nakamoto bare år etter den første opprinnelsen til begrepet kryptovaluta. Siden tidlig på 80-tallet har det vært forsøk på å innføre en ny form for betalingsmiddel, som til slutt har ført til at den desentralistiske bevegelsen ønsker å ta makten fra de store konglomeratene og distribuere den blant de «små menneskene».

Et tiår før Bitcoins offisielle utgivelse, var det en lignende innsats kjent som Bit Gold, oppfunnet av Nick Szabo. Dette er ofte tatt for å være den mest sannsynlige inspirasjonen for Bitcoin-grunnleggerens interesse for saken. Heldigvis har det ikke blitt notert noen overlapping mellom kryptovalutaen som ble foreslått ved århundreskiftet og dagens ledende peer-to-peer blockchain-plattform som støtter Bitcoin som både en vare og en valuta.

Med fokus på Nakamoto, er det viktig å påpeke at før de ble utgitt av Bitcoin-papiret i 2008, hadde ingen datautviklere blitt registrert eller kjent under navnet. Tatt i betraktning denne personens enorme potensial, er det ganske mistenkelig hvordan et slikt talent klarte å forbli skjult frem til dette bestemte øyeblikket.

Det var først da essayet “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” ble sendt til en gruppe etablerte og anerkjente digitale utviklere gjennom en kryptosendingliste at navnet først begynte å heve øyenbrynene. Når vi snakker om det, antydet personas forsvinning kort tid etterpå alles interesse for den tilsynelatende eksentrisiteten i saken.

Dette korte essayet på 500 ord var Satoshis første forsøk på å kommunisere med andre anerkjente utviklere, og de fortsatte på samme anonyme måte de neste to årene. I januar 2009 bestemte Nakamoto seg for å ta saken utover Bitcoin-papiret og ga faktisk ut kodingen for dette Bitcoin elektroniske kontantbetalingssystemet. Som en åpen kildekode-virksomhet forventet grunnleggeren at kolleger fra samme yrke skulle bidra med sine egne løsninger og forbedringer til systemet og til slutt oppnå det fulle formålet med desentralisering..

Navnet Satoshi Nakamoto besøkte dette feltet de neste to årene, da persona fortsatte å jobbe med Bitcoin-systemet. Nakamoto gruvet den første blokken, Genesis-blokken, og var den første som noensinne utførte en transaksjon med den første kryptovalutaen, Bitcoin, produsert av gruveprosessen. Tross alt er det knapt noen bedre enn personen som oppfant Bitcoin i utgangspunktet for å ta den til markedet.


Satoshi fortsatte arbeidet med systemet gjennom slutten av 2010, da en annen usporbar e-post fra denne personen eller denne gruppen mennesker ble sendt og erklærte at han var den siste tilbaketrekningen. Gavin Andersen og andre originale Bitcoin-gruvearbeidere var igjen for å vedlikeholde og fikse feil i systemet, mens Nakamoto så deres “avkom” blomstre på avstand.

Utviklingen av Bitcoin

Selv om det kan virke som om Bitcoin var en hjelpeløs forlatt foreldreløs venstre for å klare seg selv, viser den moderne suksessen det motsatte. Satoshi Nakamoto sørget for oppfinnelsens bærekraft, selv om det utelukkende er opp til dens unike egenskaper at denne kryptovalutaen klarte å tiltrekke seg global interesse.

Den første utvekslingsplattformen med det formål å skaffe denne kryptovalutaen kom like etterpå, og det tok ikke lang tid før den første transaksjonen skjedde i London. En enkelt Bitcoin-eier betalte tusenvis av Bitcoins for et par pizzaer, som i dag er kjent som en av de verste handelstransaksene i historien. Med tanke på at siden Satoshi Nakamoto-papirpublikasjonen, nådde Bitcoins maksimale verdi en forbløffende $ 20.000 per mynt, er alt annet enn en økonomisk prøvelse en underdrivelse.

satoshi nakamoto

Når vi snakker om de mindre glødende prestasjonene i kryptovalutaens fortid, har forholdet til Silk Road-skandalen vært en av de verste periodene. Silkeveien var en etablert mørk webhandelsplattform som solgte alle slags ulovlige stoffer, våpen og lignende materiale. På den annen side var kryptokurrency opprettet av Satoshi Nakamoto ment som et desentralisert betalingssystem som ville fjerne enhver sentral myndighet og tillate fullstendig sikre, uhindrede, men trygge og helt anonyme transaksjoner. Som sådan ga den svartebørshandlere den ultimate betalingsmåten.

Likevel klarte myndighetene å forhindre ytterligere misbruk, slik at den faktiske handelsplattformen kunne vokse og gjenopprette alles god tro på et upåklagelig betalingssystem. Dessuten åpnet bruken av betalinger, innskudd og uttak en rekke muligheter for den da voksende e-handelsindustrien. Investeringsmuligheter utviklet seg også, og Bitcoin så snart mot en lysere fremtid. Med de mange nye bruksområdene av kryptovalutaen som utviklet seg fra dens styrket fundament, ble et spørsmål kontinuerlig forvirret av folks sinn:

Hvor mange Bitcoins har Satoshi Nakamoto?

Da Bitcoin begynte å vokse i verdi, og selv etter at den tappet ut etter sin toppverdi tilbake sommeren 2017, hadde det fortsatt vært prioritert å skaffe Bitcoin. Folk over hele verden lette etter pålitelige selgere, utvekslingsplattformer, online tjenesteleverandører eller ansettelsesalternativer som betalte i Bitcoin, for ikke å nevne investeringsgrupper. I dag kan folk velge å investere direkte i kryptovalutaen eller i et gruvebasseng som utvinner nye Bitcoins.

I denne forbindelse kunne ingen unngå å lure på hvilke rikdommer skaperen har lagret. Selv om det ikke er noen bekreftelse, anslås det at Satoshi Nakamoto har litt mindre enn en million BTC, eller omtrent 5% av den begrensede forsyningen, noe som gjør at formuen deres svinger innenfor milliarder dollar..         

Mulige identiteter

Hvem er Satoshi Nakamoto? Fra begynnelsen av artikkelen er et poeng som kontinuerlig gjentas mangelen på en klar definisjon med hensyn til personen eller menneskene bak det velkjente pseudonymet. Kryptovalutaentusiaster er ikke engang klar over riktig pronomen, da det ikke er noen indikatorer på at de er mannlige eller kvinnelige eller en eller flere mennesker.

Likevel, med tanke på den umiddelbare saken og dens utbredte popularitet, har interessene for dette problemet bare vokst for øyeblikket. Og sivilisasjonen vil uten tvil fortsette å spekulere vilt når det gjelder den sanne Satoshi Nakamoto-identiteten.

Nick Szabo

Mange spekulanter baserer denne gjetningen på Szabos forsøk på å etablere Bit Gold digital kryptokurrency omtrent et tiår før Bitcoin til og med dukket opp. På grunn av likheter i navnet, støttet formatet på valutaen og dens transaksjonsprinsipper – desentralisert og helt anonymt – ideen om at Nick Szabo skulle stå bak pseudonymet. Mens det var i kryptoutviklingsområdet, ville det være en ganske prestisjetung beskyldning, men juridiske virkelige enheter hadde et annet synspunkt. Rett etter de første anklagene nektet Nick noe forhold til navnet.

Dorian Prentice Satoshi Nakamoto

Det som virker som en usannsynlig begivenhet, har fått mange til å tro at Dorian Prentice Satoshi Nakamoto var den berømte oppfinneren av Bitcoin-kryptokurrency. Faktisk tilhører dette asiatiske opprinnelsesnavnet faktisk en japansk mann som bor i California med sin mor, hvis studieretning hovedsakelig omgir fysikk. Mens personens fødselsnavn direkte pekte på Nakamoto, var det ingen ytterligere bevis for at han hadde produsert Bitcoin kontantsystem.

Hal Finney

Når det gjelder kravstøtte når vi undersøker hvem som oppfant Bitcoin, har Hal Finney definitivt den høyeste prosentandelen spekulanter. Etter Nakamoto selv var Finney den andre personen som noensinne fikk tilgang til blockchain, til å utvinne, skaffe og handle med Bitcoin, samt fikse feil, foreslå endringer og bruke sine egne forbedringer på systemet.

Hal’s korrespondanse (antagelig iscenesatt) med den faktiske Nakamoto, så vel som hans nærhet i bosted til den nevnte Dorian Nakamoto, støtter alle denne spesifikke teorien. Imidlertid døde Finney i 2014, og skulle noe av dette være sant, gjorde også den eneste virkelige skaperen av Bitcoin-kryptokurrency..

Craig Wright

Mens Finney ble ansett som den mest sannsynlige, er Wright uten tvil den mest kontroversielle av alle Satoshi Nakamoto-kandidatene. Han ble festet med ansvaret for å ha utviklet det gitte kontantsystemet et sted nær slutten av 2015, bare for å dukke opp i 2016 med en fornyet tilstedeværelse på nettet for å kunngjøre sannheten bak slike spekulasjoner. Når nøkkelen til de første Bitcoin-gruvearbeiderne som hadde deltatt i og forbedret systemet fra de tidligste dagene, fortsatte å be om en form for bevis, falt Craig Wrights påstand ikke under noen vesentlige bevis..

En britisk statsborger

Når spesifikke personas fra det europeiske kontinentet, USA og til slutt Australia ikke hadde det som trengs for å være Satoshi Nakamoto alle leter etter, måtte interesserte lete andre steder. På jakt etter mer nøyaktige resultater analyserte interesserte talesegmentene i Bitcoin whitepaper-publikasjonen og identifiserte en perfekt bruk av det engelske språket, med visse små indikatorer mot den britiske versjonen.

Dette endret retningen for folks tanker, da de begynte å fokusere på samfunnsborgere snarere enn en Asia-basert kryptoutvikler. Uansett har denne tilnærmingen så langt vist seg å være like meningsløs.                                    

Største teorier

Menneskene som hittil er oppført, er ikke de eneste antatt å være relatert til identiteten til Satoshi Nakamoto. Tatt i betraktning at det ikke er noe fast svar på spørsmålet “Hvor mye er Satoshi Nakamoto verdt?” folk har praktisk talt vært frivillige. Flere selskaper har også vært under mistanke, samt Tesla-grunnleggeren Elon Musk. Noen dateres til og med tilbake til det 20. århundre, siden 1998 Liberty Dollars oppfinner Bernard von NotHaus også har blitt ansett som en potensiell kandidat..

satoshi nakamoto

Uansett, mens spekulasjoner florerer og flettes sammen, er beviset på den virkelige identiteten kontrasterende enkelt. Alt du trenger å gjøre for å bevise at du er den virkelige Nakamoto er å gi nøkkelen til dine tidligste lommebøker, eller bare flytte Bitcoin til et annet mål.

Den underliggende årsaken

Mange tror at den enorme berømmelsen og den omfattende eksponeringen av Satoshi Nakamoto-bildet er det som skremmer den virkelige personen. Imidlertid oppdaget analytikere som har gått dypere inn i kjernen av Bitcoin at utvikleren av et slikt elektronisk kontantsystem ville trenge å gjennomgå alvorlige konsekvenser for sine handlinger. Dette er så selv til tross for sin nåværende juridiske status i flere jurisdiksjoner, og dens utbredte anvendelse på alle slags plattformer.

Dessuten vil det å ha sannheten tilgjengelig for alle uunngåelig føre til at en så enorm eier av Bitcoin lider av alle slags hackerangrep fra ondsinnede individer. Det er slike grupper over hele verden, som utvikler alle slags motkrypteringsteknologier for å få ned plattformen, eller i det minste underlegge den deres dominans.

Til syvende og sist ligger årsaken til en så inderlig anonymitet for å beskytte den sanne Bitcoin-skaperen i det konstante arbeidet med å stabilisere valutaen som sådan. I løpet av årene har det definitivt opplevd en god del av turbulensen, og forårsaket motvilje blant Bitcoin-eiere. Hvis en av de største eierne av Bitcoin ble avslørt, eller til og med laget for å dumpe sin Bitcoin i markedet, kan det store verdiendringen føre til at flere plattformer, bedrifter og hele økonomiske segmenter krasjer over hele verden. Tenk deg kaoset det ville forårsaket blant alle online akademier, byråer, Bitcoin kasinoer og andre virksomheter som bruker Bitcoin.

Hvem er eierne av Bitcoin?

Så mye snakk om de rikeste Bitcoin-eierne har uunngåelig fått folk til å tenke på de andre Bitcoin-hvalene – eiere verdt bryet med å vite. Som alt annet rundt kryptovalutaen, er de største eierne like komplekse.

Den beste måten å beskrive disse hvalene på er å dele dem i fire grupper. Den tidligere gruppen består av aktive handelsmenn, gruvearbeidere og eiere som ønsker å skape nye investeringer, handel og lønnsomme muligheter gjennom valutaen. De tre andre, som utgjør det passive segmentet, består av de første handelsmennene og gruvearbeiderne som muligens har gått bort eller mistet nøklene, en gruppe passive Bitcoin-eiere som ikke har noen måte å få tilgang til kryptofondene sine, og til slutt en liten gruppe kriminelle eiere.

Alt i alt er det ikke noe å si at Satoshi Nakamoto ikke er en del av noen av disse gruppene, eller representerer en frittstående enhet. Med så lite kjent om personen, og alt annet åpent avslørt om valutaen, er entusiaster ikke mindre ivrige etter å fortsette å grave på jakt etter et svar på Satoshi Nakamoto, den alternative identiteten til den virkelige Bitcoin-utvikleren..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map