Hvordan kan fordelene med stablecoins brukes i Asia?

Hvordan kan fordelene med stablecoins brukes i Asia?

Den økende populariteten til stablecoins blant både kryptoentusiaster og selskaper har ofte blitt hyllet som en indikasjon på den økende adopsjonen av blockchain-teknologi. Dette er spesielt fremhevet av kunngjøringen av Facebooks Project Libra og JPMorgan’s JPMCoin, som er eksempler på store selskaper utenfor blockchain-samfunnet som ønsker å delta i den voksende trenden.. 

Men hva er stablecoins? I hovedsak er de en form for kryptovaluta som ofte er sikkerhetsstillet av verdien av en underliggende eiendel, for eksempel en større fiat-valuta som den amerikanske dollaren, varer som gull eller olje eller av andre kryptovalutaer. Det finnes også typer stablemynter som styres av en kombinasjon av algoritmer og smarte kontrakter som styrer tilbudet for å opprettholde prisvekt. Stablecoins er for det meste designet for å løse ulike problemer som plager kryptovalutaer, spesielt prisvolatilitet.

Fordelene med å bruke stablecoins har blitt diskutert flere ganger blant forskjellige utsalgssteder og kommentatorer som har sitert sentrale elementer som relativ prisstabilitet, raskere prosesseringshastigheter og lavere transaksjonskostnader. I Asia gir stablecoins en spirende mulighet for en region der turisme, migrerende arbeidstakere og grensehandelsfinansiering spiller en viktig rolle i regionens økonomi, derav økningen av flere hjemmelagde stablecoins som støttes av noen av Asias viktigste valutaer. Disse inkluderer:

  • THBEX, en stablecoin utviklet av penge- og krypto-betalingstjenesteleverandøren Everex som støttes av Thai Baht

  • Den kinesiske Yuan-støttede bit.CNY som ble utviklet av forretningsutvikling og økonomistyringsplattform Bitshares.

  • Sparked.SGD, Sparked.HKD og PHP stablecoin utviklet av pengeoverføringssystemleverandøren Bitspark.

  • Andre inkluderer KRWb og HKDT, selv om begge har fått lite trekkraft.

Mens flere stablecoins er utviklet i Asia, har de ennå ikke fått betydelig trekkraft blant brukerne. Selv om dette kan endres som brukere og firmaer   

Bruk saker til stallmynter i Asia

Så hvordan kan stablecoins tilføre verdi til økonomiene i Asia? Som nevnt før trekker regionen samlet inn hundrevis av millioner turister hvert år, etter å ha sett en økning på 7% i internasjonale besøkende i 2018. Dette krever blant annet måter å sikre at besøkende har enkel og rimelig tilgang til midler mens de reiser rundt regionen som i noen områder ikke nødvendigvis er tilfelle. Krypto-pengetjenester, gjennom stablecoins som bit.CNY, Sparked.SGD og THBEX, søker å gi besøkende som reiser til Sørøst-Asia muligheten til å få tilgang til pengene sine uten å bli utsatt for ublu gebyrer og ugunstige priser.

Turister er imidlertid ikke de eneste som kan høste fordelene med stallmynter. Thailand alene er vert for mellom fire og fem millioner migrerende arbeidere fra nabolandene Sørøst-Asiatiske land som Myanmar, som i 2017 har overført 389 millioner dollar til familiemedlemmer og kjære hjemme. På grunn av høye avgifter som påløper av ordinære overføringstjenester og mangel på papirarbeid, bruker mange migranter ofte underjordiske tjenester som kan være upålitelige og ofte kreve utnyttelsesgebyrer. Stablecoins som betjener dette markedet, slik som THBEX utstedt av leverandøren av krypto-betalingstjenester Everex, kan sikre at pengeoverføringer ikke bare når kjære direkte, de kan også spare arbeidsinnvandrere fra å betale utpressede avgifter. 

Bruken av stablecoins til overføringer i Thailand og Myanmar er bare to eksempler på deres mange brukssaker. Etter å ha mottatt hele 33 millioner dollar i pengeoverføringer i 2018, er Filippinene blant de beste mottakerne av pengeoverføringer i verden, med stablecoins som spiller en sentral rolle i å legge til rette for bevegelse av midler i og utenfor landet. På Filippinene har pengeoverføringsleverandøren Bitspark på samme måte utviklet PHP stablecoin som støttes mot den filippinske pesoen for å legge til rette for mer effektive og rimelige betalingsmetoder for både selgere og brukere.. 

Selv entusiaster som ofte handler i kryptokurver kan høste fordelene med stablecoins når de gjør utveksling mellom kryptokurver og fiat lettere tilgjengelig og mye billigere. 

Stablecoins er virkelig et stort skritt for kryptorommet; og etter hvert som det blir adopsjon, kan mulighetene for brukssaker være uendelige. Dette sammenfaller med fremveksten av Asia som et viktig økonomisk kraftverk som ser dynamisk vekst i kommersielle og finansielle aktiviteter. Når det er sagt, er det uten tvil at stallmynter kan bidra til denne veksten.


Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector