Hvordan kjøpe Bitcoin: Alt du trenger

hvordan kjøpe bitcoin blogg omslagsbilde

Bitcoin er et splittende tema og har alltid vært. Noen elsker investeringspotensialet og mangelen på reguleringer, mens andre kanskje hater dens libertarianske underlag og den omkringliggende teknologien, eller mistillit dens volatilitet..

Hater det eller elsker det, Bitcoin har blitt både populært og lønnsomt. Da den først kom inn på markedet, var verdien $ 0,0008. I skrivende stund er en enkelt enhet verdt over $ 37,390, som du sannsynligvis vet om du lurer på hvordan du skal kjøpe Bitcoin. Heldigvis har du kommet til rett sted: Dette er en detaljert, trinnvis veiledning om alt du trenger for å kjøpe Bitcoin trygt og raskt.

Fremgangsmåte for å kjøpe Bitcoin

  1. Lag en personlig lommebok.
  2. Finn en pålitelig kryptokursutveksling.
  3. Velg en betalingsmåte.
  4. Kjøp Bitcoin.

En Bitcoin-investering

Er det smart å legge pengene dine i Bitcoin? Som vanlig er det ikke noe riktig svar. Bitcoin er beryktet ustabilt av mange grunner, så hvor mye du er forberedt på å tape hvis den plutselig faller i pris, bør være en nøkkelfaktor når du bestemmer deg for om du skal investere i Bitcoin. Det er også fortsatt i ferd med å få fotfeste: I motsetning til fiat-valutaer har Bitcoin ikke en sentral finansinstitusjon for å regulere det, og det bygger fremdeles opp adopsjon – en kjerneverdi for valutaer av noe slag. Som sådan, på grunn av et mindre antall mennesker som bruker valutaen som har et begrenset tilbud, oppstår ofte fall eller hopp i pris. Dette problemet er innbegrepet i Bitcoin-hval – eiere av store Bitcoin-forsyninger som truer med å destabilisere valutaen ytterligere. Derfor anses investering i Bitcoin generelt å være risikabelt.

For eksempel kan salg av en betydelig mengde Bitcoin raskt senke verdien. På toppen av det har Bitcoin et pågående likviditetsproblem. Noen eksperter mener at en av Bitcoin trading-hovedproblemene er at den har blitt mer en investeringsmulighet enn en valuta – den handles for å gi fortjeneste og brukes sjelden til å gjøre transaksjoner.

På grunn av den raskt økende adopsjonen og verdien, blir Bitcoin stadig mer populært for investorer. Bitcoin-investering har sine egne risikoer, men det er mye tryggere nå enn for noen år tilbake. Og hvis du planlegger å bruke Bitcoin til å foreta spilltransaksjoner, har det utrolig potensial. Alle Bitcoin-transaksjoner er konfidensielle og trygge, takket være kryptering, og de tar vanligvis mindre enn 10 minutter. Videre er det ingen bankgebyrer, men du må betale et Bitcoin-gruveavgift. Kryptobørser kan også belaste en prosentandel når du kjøper Bitcoin – mer om det senere.

Er Bitcoin trygt?

Transaksjonens personvern og sikkerhet er Bitcoins kjernestyrker. Du kan trygt kjøpe Bitcoin uten å avsløre identiteten din. Mens de er konfidensielle, er ikke transaksjonene helt anonyme. Bitcoin-blockchain, som i utgangspunktet er en distribuert hovedbok, viser offentlig alle transaksjoner som skjer. Blockchain viser bare den offentlige nøkkelen ved siden av transaksjonen, men det er ingen informasjon som kan avsløre nøkkelholderens identitet. Både du og alle andre kan se alle transaksjonene, men du kan ikke identifisere de involverte partene.

Ok, men kan en dyktig nettkriminell på en eller annen måte stjele Bitcoin, siden det hele er online, selv om du kjøper Bitcoin anonymt? Heldigvis nei, da Bitcoin i utgangspunktet er et manipuleringssikkert system: Alle transaksjoner blir bekreftet av hver node i blockchain-nettverket, noe som gjør eksterne endringer umulige. Hvis du leter etter en anonym, rask og sikker måte å gjøre transaksjoner på, er Bitcoin veien å gå.

Steg-for-trinn-guide

Det første trinnet – Lag en personlig lommebok

Crypto-lommebøker er programvare som holder oversikt over alle transaksjonene dine, og alle Bitcoin-transaksjoner skjer mellom lommebøker. Derfor bør det første trinnet for de som ønsker å kjøpe og lagre Bitcoin være å lage en personlig lommebok. Vi sier personlig fordi kryptokursutvekslinger også tilbyr å lage en Bitcoin-lommebok for deg. Likevel bør du bare bruke disse som mellomledd, ettersom deres sikkerhet er knyttet til den generelle sikkerheten til kryptobørs. Hvis byttesiden blir kompromittert, kan du potensielt miste tilgangen til Bitcoin, så du bør alltid prøve å flytte det meste til din personlige lommebok..

Før vi dyper dypere inn i utvalg av lommebøker og viser deg hvordan du kjøper Bitcoin, bør du gjøre deg kjent med skillet mellom en Bitcoin hot lommebok og kalde lommebøker.

Hot lommebøker kjøres på internett-tilkoblede enheter som datamaskiner, smarttelefoner eller nettbrett. Hovedårsaken til å holde Bitcoin i en varm lommebok er å utføre online transaksjoner, så du vil definitivt trenge en for å handle. Men som med alle enheter som er koblet til internett, er det en viss risiko involvert: Hot lommebøker genererer de private nøklene som kreves for å få tilgang til Bitcoin, så hvis enheten din blir kompromittert, kan noen få uautorisert tilgang til pengene dine. Hvis du lurer på hvordan du skal kjøpe Bitcoin online, er den første forutsetningen å eie en varm lommebok, men det er best å bare beholde en del av Bitcoin-forsyningen din, spesielt midlene du har tenkt å flytte eller bruke i nær fremtid. . Hovedtyngden av kryptovalutaen din skal oppbevares i kalde lommebøker.

Når du bruker hot lommebøker, er det også viktig at du tar alle nødvendige sikkerhetstrinn, i likhet med de du tar når du beskytter andre viktige kontoer. Det er viktig at du opprettholder høyest mulig sikkerhet når du kjøper Bitcoin. Dette er noen obligatoriske forholdsregler:


  • Aldri få tilgang til den varme lommeboken din fra usikre nettverk og enheter, som offentlige Wi-Fi-nettverk og delte datamaskiner.
  • Del aldri lommebokinformasjonen din med noen.
  • Ikke bruk samme legitimasjon som du bruker til andre kontoer.
  • Legg til tofaktorautentisering.

Kalde lommebøker er derimot ikke koblet til internett, og lagrer din private nøkkel i et frakoblet miljø. De er den tryggeste måten å lagre Bitcoin på, da deres offline natur gjør dem immun mot de fleste nettangrep. Den beste måten å kjøpe Bitcoin på er å anskaffe litt kjølerom også, og det er to hovedtyper – maskinvare og papirlommebøker.

Maskinvarelommebøker er vanligvis spesialiserte USB-stasjoner som bruker sikkerhetstiltak på høyt nivå for å beskytte din private nøkkel. De inkluderer apper som lar deg kjøpe eller selge Bitcoin.

Online tjenester for å generere offentlige og private nøkler lar deg skrive ut disse, og dermed skape en papirlommebok. Hvis den kalde lommeboken din er et papir med legitimasjon, kan enhver børs som hevder å være det beste stedet å kjøpe bitcoins, la deg trekke penger ved å ‘feie’ din private lommebok uten å skade personvernet..

Mens kalde lommebøker er det optimale valget sikkerhetsmessig, må du fortsatt bruke dem sammen med varme lommebøker, som er obligatoriske for online-transaksjoner. Hvis du bare kommer inn i Bitcoin, kan du sannsynligvis klare deg uten en kald lommebok en stund, spesielt når du har å gjøre med beskjedne beløp. Å holde seg til en digital lommebok gjør deg imidlertid til et lettere mål for tyveri, så sørg for at du holder sikkerheten maksimalt.

Denne kryptoveiledningen anbefaler at du starter med en personlig lommebok. Noen av de beste valgene er Mycelium, Exodus og SoFi. De fleste av disse lommebøkene er gratis, men kan ha noen premiumfunksjoner låst ut. Hvis du planlegger å bruke lommebøker til å handle i andre valutaer enn Bitcoin, må du sørge for at lommeboken du får kan brukes til å lagre den.

Offentlige og private nøkler

Nå ville det være et utmerket øyeblikk å snakke litt om offentlige og private nøkler. Tenk på dem som lommebokens brukernavn og passord: Din offentlige Bitcoin-nøkkel er praktisk talt din blockchain-adresse. Når du kjøper Bitcoin med kontanter eller får tilsendt noe, fungerer denne strengen på 34 tegn som mottakeradresse, og den er synlig for alle blockchain-brukere.

Din private Bitcoin-nøkkel består av 64 tegn, og dette er den du trenger for å være trygg og kjent for deg eksklusivt, da de er veien til Bitcoin-midlene i lommeboken din. Private nøkler kan ikke endres – det er ikke noe alternativ “Glemt privat nøkkel?”. Hvis du på en eller annen måte forlagt den, kan ingen hjelpe deg med å hente den. Derfor er å opprettholde tilgangen til din private nøkkel et av grunnleggende kryptovalutaer. Du kan finne mange skrekkhistorier om at folk mister sine private nøkler og blir låst ute av en Bitcoin-formue – som denne San Francisco-programmereren som mistet tilgangen til 7 002 BTC, verdt $ 267,8 millioner.

Det andre trinnet – Finn en pålitelig kryptovalutautveksling

Kryptobørs er online plattformer som lar brukerne kjøpe, selge og lagre Bitcoin. På veien mot Bitcoin-rikdom er kryptobørs et nødvendig stopp for raske og trygge transaksjoner. Med andre ord er de svaret på spørsmålet “Hvor kan jeg kjøpe Bitcoin?”. Igjen er det to typer – anonyme utvekslinger og de som krever identifikasjon.

Know Your Customer (KYC) -lovgivningen krever at mange utvekslingssteder – spesielt de som henvender seg til amerikanske kunder – krever brukere fra myndighetene. Mange personvernrelaterte brukere er nølende med å bruke en KYC Bitcoin-utveksling, først og fremst fordi mange av dem tidligere har hatt sikkerhetsbrudd. Likevel er det mange KYC-utvekslinger med upåklagelig sikkerhetsopptegnelser. De mest populære er Coinbase, Kraken og Gemini.

På den annen side, hvis du ønsker å kjøpe BTC anonymt, er det et bredt utvalg av pålitelige ikke-KYC-børser til din disposisjon. Binance er den klart mest populære, men Nominex og Bybit er også vanlige valg. På nettsteder som disse kan du kjøpe eller selge Bitcoin uten å legge igjen identifiserbare data – en gave for brukere som setter personvern først. Imidlertid egner nettsteder som disse seg til skyggefulle individer og brukes ofte til skumle transaksjoner. Med mindre du er en av dem, vil dette imidlertid ikke påvirke utvekslingsopplevelsen din på noen måte, siden du fortsatt er helt trygg takket være blockchain.

Du kan haste med å kjøpe Bitcoin nå, men bare å velge den mest populære Bitcoin-børsen kan være en feil. Det er flere ting du må huske på når du bestemmer deg for en handelsplattform. Sjekk først om børsen godtar betalingsmåten du velger. For det andre, se på Bitcoin-avgiftene du kan bli belastet når du kjøper denne kryptovalutaen, da disse varierer mellom betalingsmåter og bytter. Til slutt, sjekk om børsen godtar altcoin eller andre valutaer du kan være interessert i.

Tredje trinn – Velg en betalingsmåte

Ok, du har funnet den billigste måten å kjøpe Bitcoin på en børs som samsvarer med dine behov, men hvordan skal du betale for det? Å velge en betalingsmåte er også en del av det andre trinnet, i tilfelle du bare har en vei til din disposisjon og ønsker å sørge for at din kryptoutveksling godtar det. Bankoverføring, kreditt- og debetkort er allment akseptert. På den annen side er transaksjonsmetoder som er avhengige av e-lommebøker, knappe og kan ofte bare brukes til å ta ut midler. Heldigvis kan du nå kjøpe Bitcoin med PayPal direkte: Selskapet er det første i sitt slag som mottar en betinget Bitlicense i USA, slik at brukerne kan kjøpe og selge Bitcoin via PayPal lovlig..

Det er egentlig ingen beste måte å betale for Bitcoin på, men det er ting å passe på. Som nevnt tidligere kan Bitcoin-børser belaste forskjellige transaksjonsgebyrer for forskjellige betalingsmåter, og de kan noen ganger avhenge av staten du bor i. Børser kan også ha varierende minegebyrepolitikker: De kan trekke den fra transaksjonen eller legg dem på toppen og så videre.

Det vil være lurt å se på bankens holdning til kryptovaluta-relaterte transaksjoner. Det ville være irriterende å kjøpe Bitcoin med debetkort bare for banken din å avvise transaksjonen eller opprette problemer nedover linjen. Heldigvis begynner flere og flere banker å omfavne kryptovalutaer.

Når du har valgt hvordan du skal betale for Bitcoin, må du koble den til kryptobørsekontoen din, på samme måte som de fleste aksje- / investeringsplattformer. Velg din foretrukne metode, legg til detaljene dine, bli bekreftet, og du er klar.

Du må laste opp dokumentskanning før du får lov til å foreta en transaksjon på nettsteder som ikke lar deg kjøpe Bitcoin med kredittkort anonymt. Dokumentene du må oppgi, avhenger av utvekslingen du bruker, og staten du bor i. I de fleste tilfeller inkluderer disse ting som pass, førerkort eller myndighetsutstedt ID-skanning og så videre. Når du har lastet opp det som kreves, er du klar til å kjøpe din første Bitcoin.

Det fjerde trinnet – Kjøp Bitcoin

Så langt har du opprettet en personlig lommebok, funnet en kryptokursutveksling som passer deg og besluttet den optimale betalingsmåten. Nå har vi nådd det siste trinnet i vår “Hvordan kjøpe Bitcoin” -guide – å gjøre et faktisk kjøp. De fleste børser lar deg også koble flere lommebøker til kontoen din.

En smart ting å gjøre før du legger inn en bestilling, er å sjekke den nåværende Bitcoin-verdien. Heldigvis gir nesten alle kryptoutvekslingsplattformer deg en detaljert oversikt over nylige markedssvingninger. Du kan enten kjøpe en bestemt mengde Bitcoin eller legge til fiatbeløpet du er villig til å bruke, og plattformen vil kjøpe så mange bitcoins som mulig for den summen. Når du har bestemt deg, legger du inn bestillingen, og du er ferdig.

Gratulerer, du har nettopp lært hvordan du kjøper BTC! I tillegg til manuelle kjøp, kan børser som Coinbase gi deg stoppordrer og automatisere gjentatte kjøp, med spesifikke pris- og Bitcoin-beløpsparametere. Med disse alternativene kan både Bitcoin-handelseksperter og nye investorer handle effektivt.

Alternative måter å kjøpe BTC på

Peer-to-Peer-utvekslinger

En Bitcoin P2P-utveksling ligner på en ikke-KYC-utveksling, men det tillater brukere å håndtere hverandre direkte. En KYC-utveksling som Coinbase eller Kraken lar deg sette opp når du skal kjøpe Bitcoin for deg eller kjøpe BTC automatisk til lavest mulig pris. P2P-børser krever derimot manuelle salgs- eller kjøpsforespørsler, men du kan bla gjennom andres tilbud fritt på nettstedet og handle uten mellomledd.

Bitcoin minibank

Bitcoin-minibanker er maskiner der du kan kjøpe Bitcoin kontant og overføre det til din private lommebok. I dag lar noen Bitcoin ATM-kiosker deg også selge BTC for kontanter. Bare ikke forvent at gyldne bitcoins faller ut av maskinen, uavhengig av hva du har sett på internett.

FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe bitcoins?

Bare følg konvertering av kontanter til Bitcoin-guiden – få en kryptolommebok, finn en børs, velg en betalingsmåte og legg inn en bestilling.

Hvordan kjøper nybegynnere bitcoins?

Nybegynnere kjøper sin første Bitcoin ved å kjøpe den med fiat-valutaer gjennom kryptovaluta-utvekslingssider som Coinbase eller Kraken.

Kan jeg kjøpe Bitcoin for $ 1?

Ja, de fleste kryptobørsene (og PayPal) lar deg kjøpe Bitcoin for en dollar.

Er Bitcoin verdt å kjøpe nå?

Selv om det kan være for sent å starte gruvedrift, er Bitcoin absolutt fortsatt verdt å investere i eller handle.

Er Bitcoin trygt og lovlig?

Som vår “Hvordan kjøpe Bitcoin” -guide vil fortelle deg, er Bitcoin usedvanlig trygt og helt lovlig i de fleste utviklede land. Bare sørg for å ikke plassere den private nøkkelen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector