Hvordan kryptovalutaer blir en del av den tradisjonelle finanssektoren

Den tradisjonelle finanssektoren består av mange enheter som har til oppgave å levere finansielle tjenester til person- og kommersielle kunder. Slike enheter inkluderer banker, eiendomsselskaper, forsikring og investeringsselskaper. Slik ting ser ut, tilbyr den tradisjonelle finanssektoren begrenset tilgang til en betydelig del av befolkningen. I henhold til Verdensbanken forblir rundt 1,7 milliarder voksne eller 31% uten bank globalt, noe som gjør det vanskelig for dem å få tilgang til viktige tjenester som sparepenger, kreditt og investeringsprodukter, noe som gjør at de sitter fast i fattigdom. Men denne fortellingen endrer seg sakte takket være kryptovalutaer og desentraliserte finansieringsapplikasjoner.

DeFi fungerer som en bro

DeFi har som mål å rekonstruere den tradisjonelle finanssektoren for å være inkluderende for alle over hele verden på en åpen og tillatelsesfri måte. Men før dette skjer, har folk involvert i DeFi innsett at de først trenger å bygge en bro mellom de sentraliserte og desentraliserte verdenene..

Kryptovaluta kom for å tilby enkeltpersoner lik tilgang til finansielle tjenester uten å måtte gå gjennom sentraliserte institusjoner og deres byråkrati. Så langt har de løst mange problemer når det gjelder økonomisk inkludering og å tilby folk makt over økonomien, siden det ikke er geografiske begrensninger, transaksjoner er relativt billige og uinteresserte tredjeparter som banker ikke har noen måte å begrense tilgangen til..

Men de har sin egen andel av problemer, inkludert høy volatilitet, noe som betyr at det er lett å miste sparepengene dine, regulering prøver fortsatt å ta igjen og bekjempe svindlere. Noen av disse prosjektene er endimensjonale fokusert på et enkelt område.

Siden desentralisering av alle aspekter av tradisjonell økonomi ikke er så lett og krever tid, virker det som det logiske trinnet i denne reisen å lage en bro som slutter seg til DeFi og sentralisert økonomi. Og vi er vitne til flere prosjekter som jobber med dette målet gjennom forskjellige løsninger. Så langt jobber noen prosjekter med å hjelpe brukere med å bruke både krypto og fiat på de samme kortene, og hjelper dem med å få tilgang til lån uten kredittpoeng eller KYC.

Supply Chain Solutions

Andre prosjekter som Forsterke jobber med å gi kontraktskreditt eller aktivelån til selskaper som vanligvis har blitt utelatt fra det tradisjonelle kredittgivingssystemet. Basert på Ethereum er Amplify et desentralisert forsyningskjedeprosjekt som er ganske lovende og tar sikte på å gi små bedrifter muligheter. Det fungerer som en hybrid av både tradisjonelle finansmarkeder og blockchain-markeder gjennom en B2B2C-infrastruktur som gir fordelene med on-chain-protokoller som styring, likviditet og sporbarhet kombinert med de fra off-chain interessenter som juridiske og regnskapsbyråer og finans institusjoner, og dermed garantere verdisikkerhet og legitimitet for on-chain eiendeler.

Som en bro av sentralisert økonomi og DeFi, har Amplify flere fordeler, inkludert å gi kreditt for små bedrifter eller leverandører ved å håndheve styringsavtaler i kjeden takket være mange års erfaring med finansiering av supply chain og blockchain-teknologi.

Prosjektet har et AMPT-token som brukes til forskjellige funksjoner, inkludert styring, slik at eierne kan delta i beslutningstaking. Token brukes også til å finansiere lån på protokollen og til å stimulere likviditet; innehavere blir belønnet for å sette inn tokens for dette formålet. Det realiserte overskuddet fra utlånsprosessen fordeles på nytt mellom tokenholdere.

DeFi inspirerer til vekst i kryptovalutamarkedet

DeFi gjør det mulig å desentralisere mange sektorer som utgjør tradisjonell finans, og det har inspirert en ny bølge av innovasjon innen kryptovaluta-sektoren. I år DeFi har vært vitne til den største veksten og inspirerte en fornyet interesse for kryptovalutaer og blockchain.

Starter året på i underkant av $ 700 millioner i total verdi låst (TVL), har DeFi-sektoren hatt en vekst på 2100% innen 12 måneder, med TVL som for tiden sitter på rundt 16 milliarder dollar. Antallet DeFi-tokens har også vokst, med over 1500 tokens som eksisterer i dag. 

DeFi-bommen har vært bra for hele markedet, og til og med for nåværende marked bull run skylder mye på DeFi-buzz. Selvfølgelig har de største mottakerne vært protokoller som tillater utvikling av disse applikasjonene, som Ethereum, EOS og Bitcoin.


Ethereum er vert for over 90% av alle DeFi-prosjekter som eksisterer i dag. Etterspørsel etter ETH som sikkerhet som sikkerhet for disse prosjektene har sett det nest største kryptotoken oppleve en gjenoppblomstring i formuer i 2020. ETH har fått over 400% siden begynnelsen av året, og du må gå to år tilbake for å finne den siste gang token handlet rundt $ 660-serien.

Wrapped Bitcoin (WBTC), den tokeniserte versjonen av Bitcoin som kjører på Ethereum blockchain, sitter nest bak bare ChainLink på DeFi-kartene med en markedsverdi på over 2,6 milliarder dollar.

Interessen for DeFi og prosjekter som arbeider for å desentralisere og bygge bro over gapet mellom sentralisert finans og tradisjonelle markeder bremser ikke når som helst snart hvis den nåværende tilstanden er en forløper for det som kommer. La oss, hvis noe, forvente å se mer innovasjon som gjør det enkelt for alle å få tilgang til viktige finansielle tjenester.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map