Hvordan legge til likviditet i uniswap likviditetsbasseng: En trinnvis guide

I denne artikkelen vil vi veilede deg om hvordan du legger til likviditet i Uniswap-likviditetsbassenget. Vi publiserte en tidligere rapport som beskriver de beste leverandørene av likviditetsbassenger. Her vil du lære om en av de velkjente likviditetsleverandørene; Uniswap likviditetsbasseng. Utover en innledning, vil du bli kjent med trinnvis veiledning om hvordan du legger til og fjerner likviditet i Uniswap. 

Samtidig, la oss begynne med noen få introduksjoner. Selv om den første DeFi markedsplass som gjorde det mulig å samle likviditet gjennom automatiserte produsenter er Bancor, har Uniswap siden blitt mer populært. Som andre desentraliserte markedsplasser, driver den en åpen kildekode-likviditetsprotokoll i Ethereum. 

Uniswap-smartkontrakten er skrevet i Vyper smart kontraktspråk. Det muliggjør desentralisering, sensurmotstand, sikkerhet og tillatelsesfri verktøy. Siden lanseringen av Uniswap V1 i 2018 har den blitt Ethereums mest populære market maker (AMM) utveksling. 

Uniswap har en dedikert og desentralisert protokoll for automatisert likviditetsforsyning for Ethereum-token-handelspar. Hvert Erc-20 til Erc-20-handelspar har en dedikert smart kontrakt som inneholder reserver for hvert token. Denne smarte kontrakten styrer også hvordan reservene kan endres. Enten du eller noen kan bli en likviditetsleverandør ved å deponere tokens i en smart kontrakt og motta pool-tokens i retur. 

Disse bassengtegnene sporer andelen av de totale reservene til likviditetsleverandøren. Bassengtegnene kan til enhver tid omsettes for den underliggende eiendelen. Uniswap-protokollen er for automatisk likviditetsavsetning for de Ethereum-kompatible tokens, ERC-20. Det er den smarte kontraktprotokollen som inneholder tokenreserver og bestemmer ting som kan endres. 

Uniswap likviditetsbasseng

La oss nå snakke om Uniswap likviditetsbassenget. Vi skal diskutere hvordan de fungerer og om det passer for alle eller en bestemt gruppe mennesker. Uniswap er en desentralisert ERC-20-sentral, men den er ikke designet kun for tokens; den støtter også Ethereum. Vi kan også se Uniswap som en utvekslingsprotokoll som tillater deg å utveksle ERC-20-tokens uten tillit.

Uniswap Liquidity pool samler tokens i en smart kontraktsmodell, og brukere handler mot likviditetsbassenget. På Uniswap kan du eller noen enkelt bytte tokens; legg til tokens i et basseng for å tjene noen avgifter. Du kan også liste opp et token på Uniswap. 

Det som er bra med Uniswap-plattformen er at du enkelt kan bytte Ethereum mot ethvert ERC-20-token. Denne utvekslingen skjer på en desentralisert måte. Du har ikke å gjøre med noe selskap, det er ingen KYC involvert i 

Børsen og det er ingen mellomledd som letter disse transaksjonene. 

Sentraliserte plattformer holder pengene dine, og de belaster deg for å holde pengene dine, men Uniswap-plattformen er det motsatte. Uniswap er en desentralisert børs hvor du alltid har full kontroll over pengene dine. Når du har startet en transaksjon, tar den pengene umiddelbart ut av lommeboken din og setter dem tilbake i et annet format. Slik sikrer det at det ikke er sensur. 

Avling oppdrett på Uniswap

Avkastning oppdrett lar deg tjene mer penger på krypto eiendelene dine. For å gjøre det må du bli en likviditetsleverandør. Uniswap lar deg bli en likviditetsleverandør. 

Uniswap-avgifter


Samtidig ved å registrere deg på plattformen, du deler 0,3% av transaksjonsgebyrene på bassengene. Derfor, hvis du gir, si, 40% likviditet til likviditetsmasse, vil du tjene 40% av transaksjonsgebyret.

Du kan imidlertid spore hvor mye du tjener. For å gjøre det, bare opprett en konto her

Å spore inntektene dine er like enkelt som følgende: 

1. Registrer deg på Uniswap-nettsiden for å angi adressen som vises. 

uniswap

2. Klikk på “Analyser avkastning” for systemet for å behandle likviditetsposisjonen din og vise dem i sammendragstabellen.

uniswap

3. Fortsett å klikke på adressen, så ser du avkastningen og andre KPI-er.

uniswap

Hvordan Uniswap Liquidity Pool fungerer

Vi vil gå videre for å forklare funksjonaliteten til Uniswap likviditetsbassenget. Likviditetsbassengene er en samling av poletter i smarte kontrakter. I dette likviditetsbassenget er det nok ERC-20-tokens til at du kan bytte, sende og samle med en annen. Det er bemerkelsesverdig at Ethereum fungerer som kanal. 

Uniswap likviditetsbassengUniswap Liquidity Pool’s working | Kilde: Uniswap

Dette betyr at bassenget inneholder et høyt antall Ethereum og andre ERC-20-tokens på Uniswap-sentralen. Derfor kan du opprette et nytt byttepar i et nytt likviditetsbasseng for ethvert token du ønsker. Samtidig er det helt åpent for alle.

For eksempel, du kan være en del av ETH / DAI likviditetsbasseng. Du må lage en lik verdi av Ethereum og ERC-20-tokenet du vil delta med. Hvis jeg vil delta i ETH / DAI på Uniswap likviditetsbassenger, må du ha den nøyaktige mengden av både DAI og Ethereum samtidig. Derfor når noen kommer inn og bestemmer seg for å handle DAI til Ethereum på Uniswap, blir likviditeten tapet. 

Imidlertid kan du ha en ubestemt tap. Dette skjer når pengene dine vipper mot Ethereum eller DAI. I mellomtiden avhenger det impermanente av handelen som må finne sted på den tiden. 

Hvis noen vil handle Ethereum i bytte mot DAI, kan DAI-likviditeten din krympe mens Ethereum-likviditeten øker. Hvis DAI går ned med en dollar, bør Ethereum øke med samme margin. Dette er måten Uniswap Liquidity Pool fungerer på. 

Les også: Topp 10 DeFi likviditetsbassenger

Hvordan gjøre avkastning på Uniswap V2

Du vil se “klikkbare” knapper som bytte, sende og basseng på utvekslingsplattformen. I “bassenget” kan du enten tilsette likviditet, fjerne likviditet eller opprette et vekslingspar. Uniswap er designet slik at du kan legge til eller fjerne likviditetsbassenget på plattformen. Vi vil forklare hvordan du kan utføre disse oppgavene uten å komme i problemer langs linjen.

uniswap

Du vil se “klikkbare” knapper som bytte, sende og basseng på utvekslingsplattformen. I “bassenget” kan du enten tilsette likviditet, fjerne likviditet eller opprette et vekslingspar. Uniswap er designet slik at du kan legge til eller fjerne likviditetsbassenget på plattformen. Vi vil forklare hvordan du kan utføre disse oppgavene uten å støte på noen problemer langs linjen.

Hvordan lage likviditetsbasseng på Uniswap V2

Å opprette et likviditetsbasseng ligner på å lage din egen børs. Dette lar deg kontrollere tokens. Her er trinn for hvordan du oppretter et basseng: 

1. Start med å besøke nettsted.

2. Når en popup med metamaskvarsling klikker du på Bekreft-knappen for å koble Uniswap til kontoen din.

3. Klikk på kategorien Basseng. 

eth

4. Gå gjennom rullegardinmenyen for å velge “Create Exchange”. Dette kan bety å skape en utveksling.

5. Kopier tokens kontraktsadresse (fra Etherscan for eksempel). 

6. Lim inn adressen i Token Address-feltet, og velg den fra rullegardinmenyen. 

7. Klikk på “bli med i bassenget” -knappen. 

8. Pop-up for metamaskvarsling viser, klikk på Bekreft-knappen

Hvordan legge til likviditet i Uniswap likviditetsbasseng

Før du legger til et likviditetsbasseng, er trinnene nedenfor å følge. Mer, det er grunnleggende krav, for eksempel; MetaMask eller andre Web3-lommebøker og tokens. Samtidig kan du finne trinnene heri; 

1. Alt du trenger å gjøre er å logge på nettstedet til Uniswap (https://uniswap.exchange). Når du er ferdig, klikker du på “Join Pool” for å navigere i grensesnittet for å tilføre likviditet.

uniswap

2. Søk etter bassenger. For eksempel kan du foretrekke å pleie, KIMCHI, Dai eller andre bassenger.

Uniswap ROI

3. Du kan deretter klikke på “legg til likviditet” på venstre side rett over innskuddsfeltet. Uniswap vil vise deg balansen som finnes på dine tilkoblede lommebøker (Eth og andre ERC-20-tokens). Du vil også se valutakursen og andelen av likviditetsmassen. 

uniswap

4. Etter at du har angitt ETH- eller DAI-verdien, vil Uniswap automatisk fylle ut riktig beløp av de andre eiendelene, avhengig av gjeldende valutakurs.. 

5. Du kan klikke på transaksjonsdetaljene for å se mer informasjon, for eksempel antall likviditetsmerker du vil myte. Detaljene kommer også med verdien av tokens du vil mynte. 

6. Nå klikker du på den blå “legg til likviditet” -knappen. For de av dere som bruker MetaMask-lommeboken, kan du justere gassen og deretter klikke “bekreft”. Det vedlagte bildet viser antall Dai-tokens. 

uniswap

7. Når transaksjonen er bekreftet på Ethereumblockchain, er du ferdig med oppgaven din. Du vil se dine oppdaterte ETH- og DAI-saldoer og din andel av handelsparets totale likviditetsmasse. 

uniswap

Hvordan fjerne likviditet i Uniswap likviditetsbasseng

fjern likviditet

Før du kan fjerne likviditet på Uniswap, klikker du på “pool” og deretter på paret du har gitt likviditet

 1. Klikk på ‘Fjern likviditet’ i DEX-grensesnittet
 2. Velg hvor mye likviditet du vil fjerne som du vil ta ut av Uniswap likviditetsbassengene
 3. Bekreft fjerningen
 4. Bekreft transaksjonen
 5. Fortsett med endelig bekreftelse

Konklusjon

Vi håper at denne guiden er til stor hjelp for deg og vil hjelpe deg med å avgjøre om Uniswap likviditetsbassenger er noe for deg. Du kan bestemme deg for å prøve det med en liten mengde som du vil; det er alt ditt valg. 

Vanlige spørsmål

Hva er likviditetsbassenger?

De er samlinger av tokens låst i en smart kontrakt for å lette likviditet. Vanligvis er funksjonen til likviditetsbassenger å tillate handelsmenn å handle med sine digitale eiendeler mens de tjener belønninger på eiendelene. 

Hva er Uniswap V2?

Uniswap V2 er iterasjon og forbedring av Uniswap V1. den inkluderer følgende funksjon; 

 • ERC20 / ERC20 par
 • Pris Orakler
 • Flash-bytter
 • Core / Helper Architecture
 • Tekniske forbedringer
 • Veien til bærekraft
 • Testnet og lanseringsdetaljer

Forskjellen mellom Uniswap V2 og V1?

Uniswap V2 er ganske enkelt en forbedring av V1. mens Uniswap V1 er bygget på Ethereum blockchain, er V2 en separat blockchain. 

Uniswap V1 krever at likviditetsleverandører setter inn en tilsvarende verdi i ETH for hvert token de legger til et basseng. mens Unswap V2 implementerer ERC-20 / ERC-20 likviditetsinnskudd.

Hvordan tjene penger med Uniswap-bassenger?

Du kan tjene penger som en likviditetsleverandør på Uniswap. For eksempel, for uhyggelig likviditet du gir, tjener du 0,3% av bassenget. 

Hvordan beregner du bassenglikviditet?

Bruk X * Y = K for å bestemme bassengets likviditet. X, Y og K representerer verdien av henholdsvis ETH, ERC-20 token og Constant. Ovennevnte ligning representerer etterspørsel og tilbud på ETH / ERC-20-token, og det bruker det til å balansere prisen på pooled token. 

Hvordan finne det mest lønnsomme bassenget?

For mer lønnsomme bassenger, vurder volumer, avkastning på bassenget og så videre. for å gjøre det, sjekk her

Hva er likviditetsrisikoen?

 • Funksjonstap,
 • avgifter og
 • mulige smarte kontraktfeil. 

Vennligst del dine spørsmål og bidrag ved å bruke kommentarfeltet nedenfor. 

Les også:

 • Topp 10 DeFi-utlånsplattformer i 2020
 • DeFi Flash-lån forklart – Kryptolån uten sikkerhet

Ansvarsfraskrivelse Det presenterte innholdet kan omfatte forfatterens personlige mening og er underlagt markedsforhold. Gjør din markedsundersøkelse før du investerer i kryptovalutaer. Forfatteren eller publikasjonen har ikke noe ansvar for ditt personlige økonomiske tap.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector