Hvorfor er regjeringer virkelig motstander av kryptovalutaer?

Når det gjelder politikere ser det ut til at det eneste vanlige med dem er at de ikke kan bli enige om noe. Men nylig dukket det opp en annen ting som alle verdens regjeringer er jevnt imot. Dessverre er det ikke atomvåpen eller handlinger mot menneskerettighetene. Det er en kryptovaluta.

Hver ekspert i finansbransjen er enig i at potensialet i kryptovaluta er utrolig. Bare ved å gjøre pengeoverføringer billige, kan det utløse en enorm endring for økonomier i tredje verden. Og likevel er ikke denne makten realisert, og hovedsakelig på grunn av blokkeringer fra regjeringer.

Hvorfor er det slik? Ikke ønsker regjeringene det som er best for landene deres?

For å forstå hvorfor makthaverne er så forsiktige med krypto og alt det innebærer, trenger du å forstå virkningen den allerede har hatt. 

The Rise and Downturn of Crypto Over the Last Decade

Det kan ikke være noen argumenter for at den raske økningen av krypto er en av de viktigste tingene som skjedde det siste tiåret. Imidlertid, bortsett fra den fantastiske fremveksten til fremtredende, så vi også dens plutselige fall.

Bitcoin, den fremste kryptovalutaen i verden selv i dag, viser denne endringen mest fremtredende. Verdien gikk fra rundt $ 1000 til $ 20.000 til $ 3000 og deretter $ 10.000 alt i løpet av to år. Den volatilitetsgraden gjelder, men å studere siste bitcoin verdi trender man kan se at den er mer eller mindre stabilisert.

Det samme gjelder kryptovalutamarkedet som helhet. Det blomstrer ikke sinnsykt som det gjorde i 2018, men det avtar heller ikke raskt. Men det viktigste å spørre her er hvorfor den nedgangen dukket opp i utgangspunktet?

Ethvert spørsmål om global økonomi er komplekst og derfor påvirket av en gazillion faktorer. Det er imidlertid et faktum at en av hovedårsakene til den plutselige nedgangen i kryptovaluta er flere antikrypto-policyer. Flere regjeringer i verden fikk panikk da de så den raske graden av kryptovekst og tok skritt for å bremse eller stoppe denne prosessen helt. Noen gikk til og med så langt som til forby bitcoin og andre kryptovalutaer.

Men selvfølgelig kan ikke en slik global makt stoppes. Derfor, mens økningen av krypto ble hindret, forble trenden for bruk av blockchain-teknologi og digitale valutaer. I dag utvikler den seg for å passe inn i lovbestemmelsene eller omgå dem. Dette viser at til tross for politikernes beste innsats, er fremtiden for krypto lys.

Virkningen av kryptovaluta på global handel

Først og fremst har kryptovaluta makten til å gjøre global handel både rask og rimeligere. Dette alene gir det makten til å revolusjonere verdensøkonomien fullstendig. Det er fordi, til tross for all fremgang på dette området, mekanikken til valutaoverføringer er kompleks og usikker. Online valutaoverføringsplattformer gjorde store forbedringer i noen deler av verden og reduserte kostnadene for overføringer til under 1%. Imidlertid kan kryptokurrency gjøre dem praktisk talt gratis.

Videre er blockchain-transaksjoner øyeblikkelige og ekstremt sikre. Dette betyr at global handel kan øke hastigheten og redusere risikonivået for flere virksomheter.

Resultatet er at hvis kryptovaluta blir allment akseptert, vil den globale handelen endre seg utover all anerkjennelse. Millioner av bedrifter vil få ubegrensede muligheter for vekst og samarbeid, ettersom grenseoverskridende betalinger ikke lenger vil fortære fortjenestemarginen.


Kryptovaluta er også ubeskattelig, noe som betyr enda mer besparelser for bedrifter og investorer. Derfor vil de ha flere midler å bruke til vekst, og øke den globale handelen ytterligere.

Men den manglende skatten er en av de største problemene som regjeringer har med kryptovaluta. I motsetning til fiat-penger, kan ikke blockchain kontrolleres og manipuleres for politiske og økonomiske manipulasjoner. Så er det virkelig rart at regjeringer er så jevnt imot det?

Kryptovaluta som en sikring for statlige og økonomiske svikt

En annen viktig ting du bør vurdere når du diskuterer kryptovaluta og dens innvirkning på global handel, er at krypto i seg selv har blitt en hekk. Faktisk vokser den for tiden i popularitet som en hekk som beskytter mennesker mot dårlige regjeringer, spesielt.

Ja, volatilitet utgjør en viss risiko, men denne risikoen virker enorm for de som bor i USA eller topp EU-land. For folk i Venezuela er for eksempel ikke volatiliteten et så stort problem sammenlignet med den dramatiske svekkelsen av deres fiat-valuta som følge av regjeringens fryktelige politikk.

Som svar på lignende situasjoner vurderer folk nå å investere i kryptovaluta det samme som å investere i gull. Mange av dem velger dette som et alternativ til å konvertere fondene sine til USD, som lenge har vært ansett som en “sikringsvaluta”. Dette legger bare til listen over grunner til at regjeringer, og spesielt den amerikanske regjeringen, bruker forskjellige måter for å hindre utviklingen av krypto.

Hva er fremtiden for kryptovaluta i vår verden?

Regjeringens behov for å kontrollere befolkningen og pengestrømmen hindrer utviklingen av kryptovaluta. Selv ugunstige politikker kan imidlertid ikke stoppe nedgangen i fiat-penger. Ledende finansinstitusjoner forstår dette, så de prøver å hoppe på kryptovaluta-vognen akkurat nå.

Bank of England viser vei ved å kunngjøre at det vurderer å vedta kryptovaluta. Den undersøker for tiden risikoen og fordelene ved å bruke elektroniske penger. I verden som raskt blir kontantfri, er dette et eksempel på fremtidsrettet som kan utgjøre en forskjell for denne finansinstitusjonen.

Ettersom bankene raskt blir foreldet selv for regelmessige pengeoverføringer, søker de etter løsninger. Pengeoverføringsplattformer, som tilbyr lavere priser og bedre vilkår enn banker, har et enormt konkurransefortrinn. Disse selskapene har allerede presset banker og tradisjonelle pengeoverføringsleverandører til å se etter noen måte å forbedre sine egne tilbud på. Ellers vil de bli utvist helt fra markedet.

Å vedta blockchain og kryptovaluta er en av løsningene bankene bruker for å overleve i dag. Over 200 av dem godtar allerede Ripple og andre lignende eksperimenter med krypto kjører i alle større banker.

Pengeoverføringsselskaper vil heller ikke bli etterlatt. Noen av dem, som Abra og BitPesa, godtar kryptovaluta-betalinger.

All denne utviklingen viser at krypto definitivt har en fremtid. Siden nedgangen i kontanter er klar, kan blockchain være løsningen som vil revolusjonere verdensøkonomien. Men for at dette skal skje, må en endring starte på regjeringsnivå. Inntil digitale valutaer, i det minste noe, blir legitimert, vil de ikke kunne realisere potensialet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector