Hvorfor kryptovalutahandlere ønsker seg flere P2P-børser

I det siste har det vært en økende trend der flere handelsmenn velger P2P-kryptobørs i forhold til deres sentraliserte kolleger. Dette er ikke overraskende med tanke på de mange manglene ved sentraliserte børser, inkludert å holde brukernes midler, sikkerhetsproblemer på grunn av sentralisering, manipulering av forskjellige aspekter som priser, falske volumer, manglende privatliv og mange flere.

Peer to Peer-utveksling tillater handelsmenn å samhandle med hverandre direkte for å kjøpe og selge kryptomynter. Alt de trenger å gjøre er å registrere seg på et nettsted, enten en P2P-utveksling, plattform eller markedsplass, og legge ut handelsannonsene sine for å kjøpe eller selge kryptomynter til bestemte priser eller innenfor et bestemt prisklasse og, viktigst av alt, i en forhåndsdefinert plassering. 

Forhandlere foretrekker disse P2P-plattformene fremfor sine sentraliserte kolleger, siden de gir flere betalings- og uttaksalternativer, tilbyr raskere handler i noen tilfeller og gir større personvern med noen av de beste som ikke krever KYC. Viktigst, det er ingen sentral myndighet som kontrollerer brukerfond. 

Mange fordeler over sentraliserte børser

En plattform som localBitcoins.com tillater enkeltpersoner å handle krypto for fiat i over 248 land og 8223 byer. Dette skaper en global markedsplass der handelsmenn er fleksible til å handle med lokale, innenlandske og til og med internasjonale kolleger. I dag kan du kjøpe krypto fra noen i Japan og neste dag selge den til en annen i Venezuela. Mulighetene her er ubegrensede. 

En annen fantastisk ting om P2P-plattformer er at de tillater handelsmenn å sette inn og ta ut midler på mange måter sammenlignet med sentraliserte børser. En plattform som Paxful tillater over 350 måter å kjøpe og selge BTC på. Dette har sett sitt populariteten vokser og har for tiden over 3 millioner registrerte brukere. Med flere brukere har handelsvolumet også økt, med over 1,6 milliarder dollar omsatt bare i 2019. 

Avgifter på P2P-plattformer er ganske minimale på grunn av billig drift. Disse plattformene drives av programvare; derfor pådrar de seg liten eller ingen bedriftsomkostninger. Sentraliserte plattformer drives derimot av mennesker, og disse menneskene må få betalt for utført arbeid. 

Personvern er avgjørende i kryptovalutaer, og med økende reguleringer fra regjeringer har mange plattformer blitt tvunget til å overholde AML og KYC-reglene. For handelsmenn som ønsker å forbli anonyme P2P-børser som NeuronEx ikke be om KYC. 

Takket være fjerde generasjons blokkjeder som Neuronchain, med høy gjennomstrømningskapasitet, kan en plattform som NeuronEx legge til rette for utveksling av flere valutaer. Med lanseringen vil det være tilgjengelig NRON, BTC, ETH, LTC, XRP, EMC, DASH, DOGE, og nær midten av august vil EOS, BCH, BSV, EURT, USDT, CNHT, XAUT bli lagt til..

Andre viktige problemer

Sikkerhet er fortsatt et avgjørende spørsmål, spesielt med sentraliserte børser. Et sentralt autoritetspunkt betyr et sentralt feilpunkt. Bare det siste året, over 12 år utveksling ble hacket med krypto verdt over $ 292,665,886, og rundt 510 000 brukerinnlogginger stjålet. Det er annerledes for P2P-børser siden de ikke har mynter for brukerne sine. Alt de gjør er å koble kjøpere og selgere, slik at de kan handle direkte, og dette gjør dem mye tryggere. 

P2P-plattformer er motstand mot sensur, og dette gjør dem attraktive for handelsmenn som ønsker å unngå myndighetspålagte begrensninger. Siden folk driver sentraliserte utvekslinger, er de sårbare og kan lett utnyttes av regjeringer. For ikke lenge siden, People’s Bank of China tvang to av de største børsene i Kina på det tidspunktet for å fryse alle BTC-uttak i en måned. Et slikt scenario er ganske ubehagelig for enhver næringsdrivende. 

På den annen side er P2P-markedsplasser praktisk talt immun mot myndighetsinnblanding, siden de mangler et sentralt autoritetspunkt som kan tvinges. Det er likevel mulig å tvinge noen deler av disse plattformene til å slutte å fungere, men resten av systemet forblir upåvirket. 

Hvordan tvister løses


Ja, P2P-børser er fantastiske for handelsmenn som ønsker mer privatliv og de mange andre fordelene de tilbyr, men siden de mangler autoritet, hvordan forhindrer de svindel? Ulike P2P-plattformer benytter forskjellige løsninger på dette problemet. Noen bruker et omdømmebasert system der handelsmenn blir vurdert etter hver handel, og dette forteller om de kan stole på eller ikke.

Denne informasjonen er synlig for alle som bruker plattformen og kan sees før en handel påbegynnes. La oss si at en kjøper sender penger, og selgeren unnlater å frigjøre kryptomyntene. En voldgiftsdommer utnevnt av samfunnet vil lytte til begge sider av historien og løse problemet. 

Noen P2P-plattformer vil bruke innskudd for å kompensere offeret for svindel og betale for voldgiftens tjenester. Det er også et omdømmesystem for disse voldgiftsdommerne som sørger for at de ikke misbruker maktene sine.

Konklusjon

Utviklingen av Bitcoin førte til fødselen av sentraliserte børser, som fungerte som inngangsport til kryptovalutaverdenen. Det var behov for et slags grensesnitt mellom den virkelige verden og kryptoverden gitt de få bedriftene som godtar kryptovalutaer som betalingsmåte. Ulempen med å ha disse sentraliserte plattformene er i motsetning til kryptovalutaer; selskaper driver dem. De ansetter ansatte for å overvåke og administrere alle interaksjoner mellom brukere, der det er tvister de tjener som voldgiftsdommere, og i prosessen, samle inn avgifter. Dette fører til flere ulemper vi har nevnt ovenfor. 

For å løse disse problemene har P2P-plattformene utviklet seg ettersom folk som er involvert i kryptovalutaer har følt behov for å forstyrre dette markedet og tilby desentraliserte løsninger som drives av programvare og ikke av mennesker. Nå kommer flere P2P-plattformer, og med dem som blir stadig mer populære blant handelsmenn, ser vi ikke denne trenden slutter når som helst.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map