Kan nye teknologier gi en bærekraftig måte å takle avskoging på?

Fremvoksende teknologier gir noen fascinerende muligheter for å bekjempe klimaendringene, men fordelene går i mange tilfeller enda lenger. For eksempel, forskning fra PwC fant ut at bruk av AI i miljøadministrasjonsapplikasjoner som rene energinett, presisjonslandbruk og prediktivt vær og katastrofer kunne bidra med over 5000000000 dollar til økonomien innen 2030. 

Tilsvarende tilbyr blockchain og kryptokurver et betydelig potensial for å øke bærekraftsinitiativer. Blockchain-teknologi blir i økende grad brukt i forsyningskjeder, ettersom det skaper en delt hovedbok med en gjennomsiktig og manipulasjonssikker historie med hendelser. Det er gunstig for bransjer som legemidler eller luksusvarer der forstyrrelser i forsyningskjeden resulterer i falske varer som kommer inn i markedene. 

Men åpenhet er bare en av fordelene ved å bruke blockchain i bærekraft. Blockchain er også et ideelt medium for Crowdsourcing-investering og å skape økonomier basert på digitale eiendeler. I januar 2021, den totale markedsverdien av alle kryptovalutaer overskred 1 billion dollar for første gang. Mens mange kritikere hevder at Bitcoin er en spekulativ eiendel uten noen egenverdi, er det mange muligheter for prosjekter som viser virkelige verdier for å fange noe av den økonomiske kapitalen i kryptovalutamarkedene. Et slikt prosjekt er Treecoin.  

Effektene av avskoging i Paraguay

Treecoin bruker blockchain som et middel til Crowdsourcing-investering for et bærekraftig treodlingsprosjekt i Paraguay. Prosjektet har som mål å støtte skogplanting samtidig som det gir investorer muligheten til å tjene avkastning fra en ansvarlig tømmervirksomhet. 

I løpet av de siste tiårene har Paraguay lidd noen av de verste avskogingene i verden. I følge NASAs jordobservatorium, Paraguay mistet 44.000 kvadratkilometer (17.000 kvadratkilometer) av skogene sine til jordbruk mellom 1987 og 2012. Sammen med å ødelegge den innfødte flora og fauna, blir nedfallet fra avskoging mer tydelig. I 2020 over 5000 personer brann brann ut i den vestlige Chaco-regionen, hvor mye av skogene tidligere vokste ut. Røyken nådde imidlertid helt til Paraguays hovedstad Asunción. Lokale klimaendringsspesialister beskyldte direkte landklarering for brannene. 

Samtidig er Paraguay sterkt avhengig av ved som energikilde, og skaper betydelig etterspørsel etter tømmer som landets tungt tømte skog for øyeblikket ikke kan møte. Derfor er det en mulighet for bærekraftig skogutvikling og -forvaltning for å bidra til å kompensere for virkningen av avskoging mens de forsyner det paraguayanske markedet med en fornybar energikilde. 

Treecoins modell

Treecoin er et sveitsisk selskap basert i Zug, et populært sted for voksende blockchain-virksomheter. Selskapet har inngått et samarbeid med Grupo Empresarial La Rivera S.A. Paraguay, som har 3000 hektar skog under forvaltning og lang erfaring med lokal skogplanting.. 

Treecoin har anskaffet 12 500 hektar med paraguayansk land, der de planlegger å kjøpe og plante ti millioner raskt voksende eukalyptustrær. I løpet av de neste to tiårene planlegger selskapet å reinvestere fortjenesten fra tømmervirksomheten til utvidelse, og til slutt drive nesten 60 000 hektar skogmark. I løpet av den tiden anslår selskapets grunnleggere at de kan generere et samlet anslått overskudd på over 1 milliard dollar. 

Kapitalen som trengs for å støtte prosjektet kommer fra salg av Treecoins tokens, kalt TREE. Selskapet er åpent for investeringer via et tilbud om sikkerhetstoken i Sveits, noe som betyr at det er fullt regulert og over bord. TREE-tokens representerer investorens andel i initiativet. Imidlertid vil Treecoin også operere en andre kontantlignende valuta kalt TXC. 

Med TXC planlegger selskapet å etablere en lokal økonomi rundt sitt land i Paraguay, inkludert samarbeid med lokale forhandlere for å godta TXC, betale en prosentandel av utbetalinger til partnere og leverandører i TXC, og tilby ansatte frivillig godtgjørelse i TXC. Det planlegger også å opprette egne arenaer som vil akseptere TXC, inkludert en nettbutikk som selger lokale produkter og et hotell som investorer og turister kan bruke når de besøker treplantasjen.. 

Sammen med å gi et overskudd til investorer i den valgte valutaen, har Treecoin til hensikt å omdirigere 10% av overskuddet til lokalsamfunnstiltak. Den første vil være et barnesenter som tilbyr mat, klær og utdanning til vanskeligstilte unge mennesker i området. 

En blockchain for bærekraftsprosjekter


Treecoin er utviklet på Ardor blockchain, som drives av Jelurida, et sveitsisk-basert programvareutviklingsfirma. Ardor blir noe av et fokuspunkt for bærekraftsinitiativer, etter å ha vært valgt som den valgte plattformen av Hot City, et prosjekt finansiert av den østerrikske regjeringen for å belønne innbyggerne for å bidra til et forsøk på å gjenvinne spillvarmekilder. Det er også vert for Cycle4Value, et program som oppmuntrer syklister til å komme seg ut på syklene og redusere miljøpåvirkningen av å reise. 

I motsetning til mange offentlige blockchain-plattformer som krever omfattende programmeringskunnskap for å starte en applikasjon, tilbyr Jelurida en serie med out-of-the-box verktøy som gjør det enkelt for fagfolk som ikke er blockchain å komme i gang. Av den grunn ser det ut til å gjøre seg bemerket blant prosjekter som er fokusert på å levere resultater basert på spesifikke dokumenterte brukssaker, som gamification og crowdfunding. 

Når det gjelder Treecoin er det lett å se hvordan disse konseptene kan brukes på bærekraftsinitiativer. Tross alt reagerer folk godt på insentiver. Ideen om å tjene penger på å investere i et skogplantingsprosjekt vil være attraktiv for mange investorer som ønsker å sette pengene sine der det gjør en forskjell. Det demonstrerer hvordan blockchain-teknologi kan brukes til å rette opp den økonomiske ubalansen som har ført til flere tiår med avskoging. 

Ansvarsfraskrivelse: Gjør din egen forskning relatert til det promoterte selskapet eller noen av dets tilknyttede selskaper eller tjenester nevnt i artikkelen. Coingape.com har ikke noe ansvar for din skade eller tap.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map