Stablecoins kan være mer lønnsomme enn Altcoin-innsatser?

Staking av kryptovaluta har eksplodert i popularitet det siste året, ettersom flere kryptovalutaer enn noen gang før tillater brukere å satse eiendelene sine mot å få utbetalt belønning fra nettverket.

Selv om altcoin-innsats kan være lønnsomt i mange tilfeller, lider en betydelig andel av aktørene for tiden ødeleggende tap på grunn av den underliggende volatiliteten til eiendelen de eier og / eller de rådende markedsforholdene. For de med mindre risikoappetitt har stablecoin-investeringer dukket opp som et tryggere alternativ til altcoin-staking, siden stablecoin-innehavere nå kan få en imponerende avkastning mens de tar liten eller ingen risiko mens de gjør det.

Mange mynt har en negativ apr

Selv om mange kryptovalutaer skryter av høye APR-er, tilsynelatende gjør det mulig for innehavere å tjene et imponerende avkastning på eiendelene sine uten liten eller ingen risiko. Sannheten er at få kryptovalutaer faktisk gir et positivt avkastning når du også vurderer prishandlingen til den underliggende eiendelen. Når alt kommer til alt, hva er bruken av å få 50% april per år, når den underliggende eiendelen har falt betydelig mer?

Fordi denne april måles i den underliggende eiendelen, ikke i verdi av amerikanske dollar (USD), tror mange aktører feilaktig at de gir et overskudd ved å sette sine eiendeler – når de i virkeligheten faktisk er i rødt. Dette er ofte tilfelle når du ser over en eiendels levetid, i stedet for å fokusere på noen kortsiktige verdiendringer.

myntmarkedskapAlgorand (ALGO) -diagram: august 2019 til august 2020. (Bilde: CoinMarketCap)

Ta Algorand (ALGO) som et eksempel. ALGO-holdere kan for øyeblikket tjene rundt 5,1% for å sette sine tokens. Imidlertid, som per data fra CoinMarketCap, Algorand har sett prisen kollapse med nesten 90% siden den ble lansert i juni 2019 – tiden da de aller fleste ALGO-holdere først kjøpte tokenene sine.

Samlet sett hadde du hatt ALGO fra datoen da innsatsbelønningene ble introdusert først (august 2019) og holdt til et år senere (august 2020), ville du ha tapt nesten halvparten av pengene dine i USD-verdi – men du ville ha 5 % mer ALGO enn du startet med – ikke ideelt.

Som sådan er det viktig å vurdere ytelsen til den investerte eiendelen for å beregne den virkelige forventede avkastningen.

Du kan tjene avkastning uten sentraliserte plattformer

Det endelige målet med desentralisert finansiering (DeFi) er å hjelpe enkeltpersoner til å ta kontroll over økonomien igjen ved å redusere eller eliminere avhengighet av sentraliserte finansinstitusjoner som banker, aksjemarkeder og til og med myndigheter..

Imidlertid, mens mange DeFi-prosjekter har dukket opp de siste månedene – hvorav mange har det eneste målet å generere rask avkastning for investorer – er det få som faktisk har utholdenhet, fordi tegnet bak mange av disse prosjektene mangler reell nytte. Videre har mange DeFi-protokoller blitt utnyttet de siste månedene, inkludert DeFi-utlånsplattform Bzx som er blitt hacket tre ganger i år og Balancer – som hacket to ganger i løpet av 24 timer.

På samme måte, selv om det er et stort antall plattformer som lover generøs avkastning på kryptovalutainnskudd, er disse plattformene nesten alltid sårbare for hacks og svarte svanehendelser, noe som kan føre til totale tap for brukere. Dette har gjort mange bedrifter forsiktige med å lansere DeFi-plattformer eller godta eiendelene sine på plattformen.

For å bidra til å overvinne DeFis nåværende begrensninger og gi en sikker avkastningsgenererende ressurs til markedsaktørene, BXTB lanserte en helt ny løsning – den første avkastningsgenererende stablecoin-løsningen, kjent som CHIP. I motsetning til andre stablecoins som er støttet av fiat-valutaer, er CHIP støttet av andre stablecoins, som DAI og Tether (USDT).


Bilde: BXTB

For å lage CHIP, må brukerne kombinere et andre token kjent som BXTB med en støttet stablecoin, for å generere et tilsvarende antall CHIP-tokens i tillegg til aktivert BXTB (yBXTB) – dette er en reversibel prosess, slik at brukerne kan få tilbake sine originale stablecoins.

CHIP-tokens er designet for å forbli festet til den underliggende stablecoin, mens aktivert BXTB er den avkastningsgenererende eiendelen. Ved å holde yBXTB tjener brukerne en andel av inntektene fra transaksjonen fullført på BXTB sidekjeden.

Risikoen ved likviditetsbassenger

Likviditetsbassenger vokser raskt i popularitet blant kryptovalutahandlere, siden de tillater handelsmenn å bidra med eiendelene sine i et basseng og tjene en brøkdel av gebyrene som genereres når handelsmenn bytter eiendeler..

Selv om det finnes et bredt spekter av DEX-plattformer (desentralisert utveksling) som tillater brukere å bidra med likviditet, Uniswap har vist seg å være den klart mest vellykkede på grunn av brukervennligheten, fleksibiliteten og den tilsynelatende lønnsomheten til likviditetsbassengene. Likviditetsleverandører med mindre erfaring må imidlertid passe på ubestemt tap (IL) – noe som dramatisk kan påvirke verdien av eiendeler som er lagret i likviditetsbassenget..

ETH-RARI-bassenget mister for tiden mer til ugyldige tap (-7,83%) enn opptjent i avgifter per måned (+ 1,93%). (Bilde: UniswapROI)

Disse ubestemmelige tapene oppstår når den ene siden av et likviditetsbasseng raskt mister verdien sammenlignet med den andre siden. Dette kan føre til at brukere som har en andel i bassenget, mister betydelige summer – som ikke dekkes av gebyrene som er opptjent for å bidra med likviditet. På grunn av dette kan Uniswap være risikabelt når du gir likviditet for flyktige eiendeler som ikke har en langsiktig bullish bane.

Dette kan i stor grad unngås ved å bidra med mindre volatile eiendeler, eller ved å bidra til rent stabile likviditetsbassenger på plattformer som Kurve.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector