STO vs IEO, hva er forskjellen og når oppstart skal velge en

STO bedre er kjent som Sikkerhetstoken tilbud representerer en investeringskontrakt som er støttet av en underliggende investeringsformue, f.eks. aksjer, fond, obligasjoner og til og med eiendomsinvesteringer. Et sikkerhetstoken representerer å eie informasjonen om investeringsproduktet som er registrert på blockchain. STO-er kan sees på som en hybrid tilnærming til tradisjonelle børsnoteringer (ICOs) og kryptovaluta-ICO, siden det er en overlapping mellom de to metodene for innsamling..

IEO bedre kjent som Initial Exchange Offering representerer en innsamlingsaksjon som overvåkes av en kryptovaluta-utveksling. Dette er i motsetning til STOer der prosjektgruppen selv gjennomfører innsamlingen. Børs tilbyr IEO-er gjennom forskjellige lanseringsplater og tillater brukere å kjøpe tokens direkte med midler som er lagret i byttelommeboken..

Kort historie om STO

ICOs hersket i 2017 som kryptovaluta markedet ble gal. Imidlertid ble eksistensen av mange svindel i rommet også en stor bekymring blant investorer og regulatorer. Året etter i 2018 så vi ICO-boblen sprekke, og mange investorer ble skeptiske til bransjen. Regulatorer økte også innsatsen i et forsøk på å etablere noen regler og beskytte investorer.

Da ICO-bølgen avtok, begynte en annen form for innsamling å dukke opp. En som forsøkte å løse manglene ved ICO ved å tilby tokens som er fullstendig regulert, noe som gjør det vanskelig for svindel å eksistere. Regulatorer tvang hovedsakelig denne bryteren som SEC da de forsøkte å etablere verdipapirlov til alle token-tilbud.

Dette førte til fødselen av STO-er som ganske enkelt kan beskrives som ICO-er som overholder regulatoren i nasjonen at de blir tilbudt.

I følge en fersk rapport utgitt av InWara, et dataanalyseselskap som fokuserer på ICO, er det færre ICO-er som dukker opp fra og med 2019. I motsetning er STO-er på gang. I første kvartal av 2019 har STO-er sett en økning på 135% med over 45 prosjekter lansert i år sammenlignet med siste kvartal i fjor.

Kort historie om IEOer

ICO-er har ikke bare inspirert til økningen av STO-er, men også IEO-er. En ny form for innsamling der tokens tilbys av børser og de blir umiddelbart oppført på dem. Den første IEO fant sted i 2017, selv om den nye modellen ikke vakte særlig oppmerksomhet før begynnelsen av dette året.

Binance, verdens største kryptokursutveksling var banebrytende for denne nye formen for token-salg gjennom en ny plattform, the Binance Launchpad. Plattformen lovet å støtte minst ett token hver måned i 2019, og så langt har den fullført tre tokensalg som alle har vært svært vellykkede. Gjennom lanseringsplaten har BitTorrent klart å samle inn over 7 millioner dollar, Fetch.Ai har samlet inn 6 millioner dollar, og Celer Network klarte å samle inn 4 millioner dollar på få minutter.

IEOs hjelper børser til å injisere likviditet på plattformene sine, og suksessen til Binance Launchpad har inspirert andre børser til å skynde seg å lansere sine egne token-salgsplattformer. Så langt er det over femten topp-børser i kryptovaluta som allerede har startet sine egne lanseringsplater. For å se hele listen over børser som for øyeblikket tilbyr IEO, kan du sjekke denne artikkelen skrevet av Arthur Boytsov, visepresident for et av de beste innsamlingsbyråene Prioritetstoken.

STO vs IEO: Forskjeller mellom STO og IEO

IEO er for prosjekter som søker å lansere verktøytegn. Verktøytokener representerer regningsenheter for nettverket de er utstedt på. Når nettverket vokser, desto mer verktøy er det i token siden antallet er løst. Etter hvert som størrelsen på nettverket og antall transaksjoner vokser, øker også etterspørselen etter tokens.

Verktøytokener gir innehavere av token rett til å bruke nettverket og også retten til å dra nytte av nettverket gjennom avstemning.


men, disse tokens må ikke bestå Howey-testen siden dette ville kvalifisere dem som sikkerhetstokener.

Når oppstart skal velge en STO

Sikkerhetstokener må passere Howey Test. Testen tilsier at en eiendel må oppfylle følgende betingelser; være en investering av penger, være en investering i en felles bedrift, og investorene forventer å tjene på arbeidet til arrangørene og enhver annen tredjepart.

Med andre ord representerer et sikkerhetstoken en investeringskontrakt med lovlig eierskap til en fysisk eller digital eiendel som eiendom eller ETF og mange andre. Imidlertid må eieren verifiseres gjennom blockchain.

Dette tillater innehavere av sikkerhetstokener å bytte ut tokens mot andre eiendeler, bruke dem til sikkerhet for å få tilgang til et lån og lagre dem i forskjellige lommebøker..

Du kan også like: Er 2019 året for STO (tilbud om sikkerhetstokener)?

Fordeler med STO

Overholdelse av regelverk

Den største fordelen med STO er at de overholder regelverket. Hvis de skal operere i USA, må de søke om unntak til SEC for å sikre at de ikke blir utsatt for opphør og opphører bestillinger i fremtiden, slik det var tilfellet med mange ICO.

Åpenhet

STO-er gir full åpenhet til investorene sine, og dette gjør at de kan ha synlighet på alle de tokens som er utstedt, lovet selv de som er blitt miskreditt.

Beskyttelse

Siden STO-er er regulert, stimulerer de nye investorer til å komme inn i markedet uten å måtte bekymre seg for å bli lurt.

Egenverdi

I motsetning til verktøy-tokens som for det meste representerer fremtidig tilgang til et utstedende selskaps tjeneste eller produkt, representerer STO-er vanligvis den underliggende interessen i enten overskuddsdeling, stemmerett, interesse i egenkapital, utbytte og andre fordeler som deres investorer kan få.

Fordeler med IEO

Å skaffe penger raskt

Prosjekter kan raskt skaffe midler gitt all sprøytenarkomanen som for tiden omgir IEO-er. Bedømt ut fra tokensalget som har skjedd så langt, er en IEO i snitt noen få sekunder til noen få minutter for å møte deres faste hardhette.

Tillit

IEO-er kan stole på – siden kryptovaluta-børser utfører sin due diligence ved å screening hvert prosjekt de søker å lansere på plattformen, trenger investorer ikke å bekymre seg for legitimiteten til prosjekter..

Sikkerhet

IEO-er tilbyr både tokenutstederen og investorene beskyttelse siden børser håndterer KYC- og AML-prosessen.

Rask oppføring

Prosjekter er sikret å få tokens raskt oppført, noe som gjør prosessen enkel for prosjektutstedere.

Ulemper med STO

Akkurat som alt tilbud på sikkerhetstokener har sine ulemper også

Komplekse samsvar

Selv om de er i blockchain og i tokenisert form, faller sikkerhetstoken fortsatt under eksisterende sikkerhetsregler. Som sådan vil selskaper som driver en STO fremdeles måtte overholde de samme forskriftene som de vil ha en børsnotering. Å være tokenisert hjelper i bedre og rask handel, kompleksiteten av lovbestemmelser over flere jurisdiksjoner bærer fortsatt risiko og et eller annet sted hindrer fordeler.

Plattformkrav

STO kan være raske, men det er ikke lett å utstede dem. Når det gjelder å skaffe kapital via tradisjonelle verdipapirer, er jobben litt enklere ettersom de ikke krever en plattform for å drive kapitalinnsamlingen. Men for en STO må prosjektgruppen lage sine egne tokens, samt en plattform for å håndtere salget. Dette er det mest avgjørende aspektet ved STO, og hvis denne viktige teknologiske delen er feil, og prosjektet vil havne i det økonomiske og juridiske rotet.

Gryende marked

Å være den siste aktøren i kapitalinnsamlingsverdenen, har STO-er ingenting i seg som har blitt testet grundig på lang sikt, noe som øker risikoen for både virksomhet og investor. Mens abonnementsrisiko eksisterer, er den større risikoen for uklar overholdelse. Selv om det ikke er mye juridisk presedens å stole på, og regulatorer kan når som helst ombestemme seg og få slutt på dette.

Ulemper ved IEO

Børsens sikkerhet

Mens sikkerheten til IEO er knyttet til en utveksling, er disse utvekslingene fortsatt utsatt for svindel og pumpe & dumpordninger, spesielt mindre som ikke er opptatt av merkevarekapitalen.

Prismanipulering

Mens IEO er ansett som relativt tryggere for investorer, er potensiell prismanipulering av investorer som holder de fleste mynter, det samme problemet vi har opplevd med ICO

Begrensning av visse investorer

IEO vil være begrenset til en viss børs, noe som gjør det irriterende for noen investorer å delta hvis de ikke eier en konto i samme børs. Dette krever ytterligere KYC-prosedyre og godkjenningstid for kontoverifisering, noe som gjør det veldig ubeleilig for mange investorer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector