Topp 5 Peer-to-Peer (P2P) Bitcoin-børser i India

Indias kryptokurrencyøkosystem vokser i antall kryptoholdere, volumene som handles, børsene er tilgjengelige og utviklingen i felt. Spesielt Bitcoin (BTC) er vitne til en økning i etterspørselen i India med økningen av den nye peer to peer exchange (P2P) de siste månedene. 

I løpet av de siste årene har P2P-børser blitt levende, utfordrende sentraliserte børser ved å tilby brukerne en direkte markedsplass for å kjøpe BTC med lite KYC-krav og ikke-forvaringstjenester. I utviklingsland som India, får P2P-industrien grep så mye at sentraliserte børser som OKEX begynte å tilby en likemarkedsplass. 

Vekst av P2P-børser i India

Siden Høyesterett i India omgjorde sentralbankens – Reserve Bank of India (RBI) – teppeforbud mot krypto, har Bitcoin P2P-markedet steget til nye heltidshøyder i landet. I følge UsefulTulips utgjorde ukentlige handler over to av de beste P2P Bitcoin-børsene, LocalBitcoins og Paxful, rekordhøye $ 4,4 millioner i uken som endte 4. august.. 

Localbitcoin PaxfulKombinerte diagrammer over Bitcoin P2P-handler fullført på Paxful (lilla) og LocalBitcoins (blå) i India (Bilde: Usefultuips)

Før vi ser på noen av de beste P2P BTC-børsene i India, la oss trekke oss tilbake og fokusere på hvordan P2P-børser fungerer og hvorfor de er viktige. 

Peer-to-peer Bitcoin-utveksling er forskjellig fra normale sentraliserte kryptobørser ved at du kjøper BTC direkte fra en person som setter prisen i stedet for en ordrebok. P2P-børser tillater brukere å finne den beste prisen for Bitcoin og tilby en liste over betalingsalternativer. 

Noen av fordelene med P2P Bitcoin-børser inkluderer lave handelsavgifter, personvern og ikke-frihetsberøvede lommebøker for å redusere angrep med ett punkt for feil. For å sikre at hack og svindel minimeres, tilbyr Bitcoin P2P-tjenester sperretjenester under handler.

Tabell 1: Sammenligning av de beste P2P Bitcoin-børsene i India

  Utveksling Depositumgebyrer Støtte for flere mynter Betalingsalternativer Sikkerhet KYC / AML
LocalBitcoins Nei Nei Flere Høy Høy
OKEX P2P Nei Ja Flere Utmerket Moderat
Paxful Nei Nei Flere Høy Lav
WazirX Nei Nei Flere Utmerket Høy
Binance P2P Nei Ja Flere Utmerket Veldig høy

Så hvilke er noen av de beste P2P Bitcoin-børsene i India?

1. Paxful 

Grunnlagt i 2015 av Ray Youssef og Artur Schaback, Paxful, en global P2P-eneste børs, har vokst til den største P2P-børsen i handelsvolum over hele India. Diagrammet nedenfor viser de økende handelsvolumene på Paxful i 2020. 

PaxfulPaxful

P2P-sentralen tilbyr over 300 betalingsalternativer, inkludert bankoverføringer, kreditt- / debetkort, online lommebøker og kryptovalutaer. Av de 337 alternativene er 26 kryptoaktiverte lommebøker, inkludert USDt, DOGE, ETH, XRP, LTC, NEM osv.. 

PaxfulBallooning: Fabelaktige daglige handelsvolumer i løpet av 2020 (Bilde: Usefultulips)

Avgiftsfrie gebyrer belastes med 0,5% til 5%, avhengig av hvilken betalingsmetode som er valgt uten at kjøperne belastes. Uttak til eksterne lommebøker fra Paxful-lommeboken koster 0,0005 BTC. 

Uverifiserte brukere på Paxful er begrenset til et handels- og uttakstak på $ 1500 hvert år. For å handle høyere beløp må brukerne legge inn ekstra nivåer for KYC-bekreftelsesinformasjon.

besøk Paxful

2. OKEX

OKEX, en av de største kryptobørser i verden, lanserte sin peer to peer Bitcoin-børs i India tidligere i august med dyp likviditet, null handelsavgifter på P2P og en rask KYC-prosess. Børsen tillater indiske borgere å kjøpe og selge Bitcoin og Tether’s stablecoin, USDt, ved hjelp av indiske rupees med store bankoverføringsportaler som UPI, IMPS, Neft og RTGS.

OKEx P2pOKEXs bitcoin- og USDt-peer-to-peer-handelsplattform (Bilde: OKEX)

OKEx, unikt fra andre P2P-børser, lar brukerne bytte mellom ordreboken og P2P-markedet for å finne de beste prisene for BTC og USDt. Plattformen tilbyr 0% transaksjonsgebyrer mens du kobler brukernes lommebøker direkte til den viktigste handelsplattformen. Utvekslingen tillater opptil 500 BTC-uttaksgrenser for ubekreftede brukere daglig, med VIP-brukere som kan trekke mellom 600 BTC og 2000 BTC på syv nivåer. Her er trinn for trinn-prosess for å utføre P2P-handel på OKEx.

Fordeler: 

  • Fort,
  •  Sikre, 
  • Svært flytende, 
  • Lett å registrere seg 
  • Null avgift på handler. 
  • Enkelttilgang til alle handelsbehov. Den samme kontoen du bruker for INR til kryptokonvertering, du kan få tilgang til spothandel, høy USDt besparelsesrate via ok sparegris, og deres veldig populære IEOer.

Ulemper: 

  • Fortsatt relativt ung i markedet

besøk OKEx

3. LocalBitcoins

LocalBitcoins skryter som den første P2P Bitcoin-utvekslingen for å få vanlig adopsjon i India. Siden begynnelsen av august registrerte P2P-børsen 3,7 millioner dollar i India – bare forbedret av Paxful – det høyeste to-ukers handelsvolumet i 2020 ennå. 

Localbitcoins

LocalBitcoins tillater brukere å bytte lokal valuta, dvs. indiske rupi, kun til BTC. Plattformen gir en sperring for å lette handel mellom brukere som ikke krever gebyrer for innskudd. Uttak belastes 0,0001 BTC og handelstransaksjonene 0,5% for både kjøpere og selgere. Børsen har en handelsgrense på $ 1000 årlig for ubekreftede brukere med høyere beløp som tilbys til Tier 1, Tier 2 og Tier 3 kunder. 

LocalbitcoinsDiagram som viser veksten av LocalBitcoins i India (Bilde: Coin.dance)

LocalBitcoins tilbyr et stort utvalg av over 200 betalingsalternativer i INR inkludert bankoverføringer, PayPal, PayTM, Google Pay og PhonePE etc. Børsen mangler en person til person (kontant) mulighet på grunn av sikkerhetsmessige formål.

Fordeler: Høyere likviditets- og kjøpsopsjoner enn peer-børser

Ulemper: Har et strengt KYC-overholdelsessystem for brukere.

Besøk LocalBitcoins

4. WazirX, drevet av Binance exchange

Indisk kryptobørs, WazirX tilbyr en automatisk matchende P2P-sentral som samsvarer direkte med kjøpsordren din med en selger. WazirX P2P-plattformen tilbyr for øyeblikket bare en krypto, USDt, som deretter kan handles for over 100 + kryptoer på børsens markedsside. Børsen har ingen innskudds- og transaksjonsgebyrer, noe som gjør den til den billigste av P2P-børser over hele India.

WazirXWazirX P2P

P2P-sentralen tillater et minimumskjøp på 5 USDt (~ 77 INR) og en maksimal uttaksgrense på 10.000 USDt. WazirX benytter unike minimumskrav for uttak for hver kryptovaluta, sett her. For tiden kan brukere av KYC ta ut minst 0,001 BTC og maksimalt 3 BTC hver 24. time.  

Fordeler: Auto-matching kjøpere og selgere 

Ulemper: Tilbyr bare USDT-kjøp på P2P-plattformen

Besøk WazirX

5. Hodlhodl.com

Hodlhodl.com er en global multisig Bitcoin P2P-plattform som tilbyr tjenester uten varetekt på kjøp og salg av BTC gjennom et peer-nettverk. Børsen krever en maksimal avgift på 0,3% til hver av partene i handelen, til sammen 0,6% på hver handel. Børsen sikrer sikkerhet gjennom en spesiallaget escrow gjennom Multisig (P2SH) kontrakter. Dette gir spesiell tilgang til midlene i sperringen i tilfelle en mislykket handel. 

Hodl HodlKilde: hodlhodl.com

For tiden tilgjengelig i over 150 land, tilbyr Hodlhodl.com en bred liste over betalingsalternativer, inkludert PayPal, kontanthandel, Western Union, bankoverføringer, SWIFT og en rekke kryptovalutaer inkludert ETH, USDt og TUSD.

Fordeler: Mangel på KYC / AML-samsvar

Ulemper: Handlere vandrer BTC-priser over 30% markedsprisen

Besøk HodlHodl

Konklusjon 

Når Bitcoin fortsetter å rive gjennom nye motstandsnivåer, gir peer-to-peer-børsene en klar vei til utviklingslandenes brukere til å gå ombord på digitale eiendeler. Veksten av OKEX, PaXful og Localbitcoins viser at det er en etterspørsel etter Bitcoin over hele verdens største demokrati. Disse børsene tilbyr for tiden den dypeste likviditeten for brukere i India, samtidig som de gir en sikker plattform for å fullføre P2P Bitcoin-handler.

Ansvarsfraskrivelse Det presenterte innholdet kan omfatte forfatterens personlige mening og er underlagt markedsforhold. Gjør din markedsundersøkelse før du investerer i kryptovalutaer. Forfatteren eller publikasjonen har ikke noe ansvar for ditt personlige økonomiske tap.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me