Utnytte Blockchain-teknologien for å optimalisere online personvern

I 2020, 1,7 MB data ble generert hvert sekund for hver person på planeten. Dette tallet inkluderer 306,4 milliarder e-postmeldinger, 5 millioner tweets og 95 millioner bilder og videoer som deles på Instagram hver dag. Selv om det aldri har vært enklere å få kontakt med andre, har vårt online fotavtrykk skadet personvernet. Sentraliserte servere som holdes av kraftige enheter lagrer store mengder personlig informasjon, noe som forsterker den negative effekten av uunngåelige sikkerhetsbrudd. Selv om det ikke er noen hack, bruker selskaper imidlertid data for å få innbringende innsikt, ofte uten brukers samtykke.

Som et resultat bruker flere personvernbevarende teknologier som Virtual Private Networks (VPN) mens de er online. Disse nettverkene blokkerer innsamlingen av data ved å opprette en sikker, kryptert internettforbindelse. Som en billig måte å styrke privatlivets fred har VPN-er blitt stadig mer populære. Prognoser indikerer at VPN-markedet vil utvide seg med en sammensatt årlig vekstrate (CAGR) på 17,2% mellom 2021 og 2027 – økende fra 29,2 milliarder dollar til 88 milliarder dollar hvis forventningene er nøyaktige. Utover prognosene er det bevis for at global interesse for VPN-er akselererer. Googles søkemetoder indikerer at begrepet “VPN” har sett økende interesse det siste tiåret.

Selv om VPN-er gir bred beskyttelse, optimaliserer desentralisert teknologi personvernbevarende infrastruktur. Som sådan er SpiderVPN bygget over et nettverk av distribuerte SpiderConnect-rutere for å støtte en ny type desentralisert autonom organisasjon (DAO) kjent som SpiderDAO.

Desentralisering av VPN

En desentralisert VPN (dVPN) forhindrer loggføring av brukeraktivitet og er mer motstandsdyktig mot sensur enn eldre løsninger. Jo flere brukere som blir med i nettverket ved hjelp av en SpiderConnect-ruter, jo mer distribuert og elastisk blir det. Denne nettverksinfrastrukturen danner grunnlaget for SpiderDAO – men hva er egentlig en DAO?

Selv om mange anser Bitcoin for å være den første DAO, er i dag de aller fleste selvutførende smarte kontrakter bygget på Ethereum blockchain. Fra begynnelsen følger DAOs reglene kodet i smarte kontrakter som dikterer hvordan det vil fungere. Hard-code kan bestemme utstedelse av belønning, hvordan inntekter tildeles deltakerne, eller til og med utforme hvordan regler endres i fremtiden. Selv om implementeringen av en selvregulert enhet optimaliserer autonomi, er det flere iboende utfordringer å løse.

Fallgruvene i DAO Frameworks

Selv om desentraliserte nettverk eliminerer mellomledd og automatiserer prosesser, er DAO-er i kjeden utsatt for trusler som undergraver deres styring.

  • Plutokratier: Store investorer (hvaler) kan oppnå en urettferdig stemmefordel ved å samle opp styretokener som kjøper stemmerett. Avhengig av DAO-kodingen og det opprinnelige token den bruker, resulterer dette scenariet i en ulik fordeling av kraft.
  • Utnyttbar styring: DAO-er bruker styringstokener for å bestemme stemmerettighetene til hvert deltakende medlem. Imidlertid er disse tokens enkle å kjøpe på sekundære børser. Denne dynamikken gjør det mulig for store investorer å akkumulere stemmerett, noe som undergraver styring.
  • Rising Dark DAOs: Disse potensielt uoppdagelige enhetene bruker smarte kontrakter for å kjøpe brukerstemmer med den hensikt å overvelde styresystemer, utstede falske signaler eller manipulere markedet. Kort oppsummert, mørke DAOer dominere velgerdeltakelse, noe som spesielt gjelder hvis DAO-stemmer lider av lav, legitim medlemsdeltakelse.

Mens disse manglene skaper en betydelig barriere for utbredt adopsjon, har Spider bygget en unik løsning som effektivt reduserer trusselen om utnyttbar styring.

SpiderDAO: Optimalisering av personvern på nettet

De SpiderDAO vil først integreres med den desentraliserte SpiderVPN-plattformen. Denne sammenslåingen vil gi eiere av SpiderConnect Router tilgang til en desentralisert VPN-tjeneste som gir online anonymitet og en serie premiumfunksjoner. For å overvinne fallgruvene i dagens DAO-rammeverk, vil SpiderDAO imidlertid benytte en flerlags styringsmodell som bruker både maskinvare og programvareverktøy..

Som sådan vil SpiderDAO fungere som en rettferdig og elastisk maskinvarebasert DAO som benytter Polkadot-protokoll for å legge til rette for styring. Denne dynamikken støtter integrering av konsensusmekanismen Proof of Stake, styring på kjeden (SPDR-tokens) og maskinvareforankring (SpiderConnect Router).

  • “Likviditet som verktøy” -tokenmodell: Gjennom dette programmet kan tokenholdere delta i likviditetsdrift, samtidig som de drar nytte av tilgang til SpiderVPN og påfølgende deltakelse i SpiderDAO. Ved å optimalisere tokenverktøyet, er det mer insentiv til å bygge et økosystem med verdigenerering som støtter fremtidig vekst og involvering i samfunnet.
  • Maskinvare-aktivert DAO-avstemning: Den desentraliserte, maskinvareaktiverte stemmeprosessen som brukes av SpiderDAO er en første i sitt slag. Nettverkssikkerhet kommer fra beskyttelsesforanstaltninger som øyeblikkelig oppdager hamstring av maskinvareenheter. Ved å flytte stemmekraften fra et eneste symbol, er det mer utfordrende å uforholdsmessig påvirke valg uten å medføre betydelige kostnader – en ruter vil alltid være én stemme.
  • DAO-avstemning med dobbelt styring: SpiderDAO avviker fra tradisjonelle DAOer ved å flytte stemmerett bort fra tokenholdere og mot maskinvareeiere – en validert ruter tilsvarer en stemme. For å delta i SpiderDAO-stemmer må medlemmene bevise at de har en SpiderConnect-ruter på nettverket og innsatte SPDR-tokens..

Til sammen representerer de unike funksjonene til SpiderDAO og det bredere Spider Network et paradigmeskifte i måten DAOs blir bygget og distribuert..

Fremtiden for DAO-implementering


Sammen samhandler SpiderConnect maskinvareruter, desentralisert SpiderVPN-nettverk og SpiderDAO for å levere en helt ny online opplevelse som kombinerer sentraliserte og desentraliserte teknologier. SpiderVPN er også raskere og sikrere enn sentraliserte kolleger som ExpressVPN og Nord, noe som ytterligere sementerer plattformens verdiforslag.

Spesielt, edderkoppen “Likviditet som verktøy”-Programmet bygger på nytteverdien av native tokens. Denne innsatsen er kritisk, gitt at mange er kritiske til styringstokener som gir lite nytte for innehavere utover stemmerett som kan ha liten innvirkning på prosjektets bane. Som sådan oppmuntrer muligheten til å delta i likviditetsdrift ved hjelp av det opprinnelige SPDR-token andre til å bli en del av nettverket og oppmuntrer til samfunnsengasjement. Kort sagt får deltakerne betalt for å bruke Spider Network og kan bestemme hvordan pengene skal brukes – alle har fordeler.

Ved å avvike fra fortidens konsensusmekanismer, omgår SpiderDAO hindringene for eldre DAO-rammer og fremmer nye muligheter i et mylder av brukssaker. Denne gangen er personvernet ditt på nett drivkraften for innovasjon – men mulighetene er uendelige.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector