Veiledning for handel med Bitcoin-opsjoner

guide bitcoin option trading cover image

Bitcoins og opsjoner kan ikke være mer forskjellige når det gjelder risiko. Mens Bitcoin-investering blir ansett som en massiv gamble, kan opsjonshandel være ganske trygt for de som vet hva de gjør. I vår guide for handel med Bitcoin-opsjoner vil vi diskutere hva som skjer når du kombinerer de to.

Hva er Bitcoins?

Bitcoin er den opprinnelige kryptovalutaen. Den ble opprettet i 2009 av en ukjent person eller gruppe som gikk av aliaset Satoshi Nakamoto. En kryptovaluta er en spesiell form for digital og elektronisk bærbar valuta som er basert på kryptografiske protokoller og algoritmer.

De grunnleggende egenskapene til de fleste kryptovalutaer er som følger:

  • Tilbudet deres bestemmes ikke av noen sentralbank, men av en offentlig tilgjengelig algoritme.
  • Transaksjoner med kryptovaluta utføres direkte mellom deltakerne. Med andre ord er de desentraliserte, og de trenger ikke mellommenn.
  • Transaksjoner skjer anonymt.

Stigningen av kryptovalutaer

Årsakene til økningen av kryptovalutaer – i dette tilfellet Bitcoin, og spesielt handel med Bitcoin-opsjoner – kan i stor grad deles inn i finansiell, teknologisk, sosioøkonomisk og psykologisk.

Finansiell: La oss starte med den åpenbare grunnen: penger. Folk har sett tidlige Bitcoin-adoptere bli millionærer på mindre enn et tiår, og de vil ha en del av den handlingen. Det er så enkelt.

Teknologisk: Med raske fremskritt innen AI og smarte kontrakter, strever fintech-selskaper for å tilby nye og stadig mer sofistikerte peer-to-peer finansielle produkter. Målet deres er at teknologien deres skal overta rollen som finansiell formidling og i hovedsak eliminere behovet for banker.

Sosioøkonomisk: Tro det eller ei, det er en sterk humanitær brukstilfelle for kryptokurver. Transaksjonshastigheten, lave gebyrer og anonymiteten til deltakerne betyr at en Bitcoin-børs kan være et mer stabilt og demokratisk alternativ enn en bank for mange mennesker. I land der økonomien er ustabil eller en stor andel av befolkningen forblir ubankert, kan kryptokurver ha stor innvirkning på folks liv.

Psykologisk: Omdømmet til både finansinstitusjoner (primært banker) og finansmarkeder har blitt betydelig kompromittert siden den globale finanskrisen i 2007 og 2008. Undergravningen av offentlig tillit til tradisjonell finans, “valutakrig” som sentralbankene førte i perioder med svak økonomisk vekst. og geopolitiske spenninger har påvirket mange investorer til å bytte til det raskt voksende kryptovalutamarkedet.

Bitcoin begynte å bli kjøpt og solgt for amerikanske dollar med advent av spesialiserte handelsplattformer som Mt. Gox i Tokyo, som tillot at antall Bitcoin-transaksjoner begynte å vokse eksponentielt. I årene siden har mange populære tjenester som godtar BTC som betaling dukket opp. Noen bemerkelsesverdige eksempler på slike selskaper er Microsoft, Newegg og airBaltic.

En annen måte som kryptokurver nå brukes til å kjøpe ekte varer og tjenester, er gjennom gavekort. Siden 2013 har til og med Bitcoin-minibanker begynt å dukke opp. Disse maskinene fra den virkelige verden forenkler kjøp eller salg av kryptovalutaer for tradisjonelle penger.

Hva er Bitcoin-alternativer?

Bitcoin-opsjoner er avledede finansielle instrumenter som gir eierne rett til – men ikke forpliktelse – til å kjøpe eller selge Bitcoin til en spesifisert pris innen / innen en avtalt utløpsdato. Den prisen kalles stikkprisen, og utløpsdatoen blir også referert til som forfallsdato. For å kjøpe et alternativ må du betale en premie, som vanligvis er billigere enn selve kryptovalutaen.


Det er to grunnleggende typer alternativer: anrops- og salgsopsjoner. En kjøpsopsjon er en kontrakt mellom kjøper og selger, som du får rett til å kjøpe eiendeler til en fast pris. En salgsopsjon gir deg rett til å selge en investering til en forutbestemt pris.

Handel med kryptoderivater har en illevarslende ring til det; det virker veldig komplekst og ukjent. Et tilbakeblikk gjennom historien viser oss imidlertid at kontrakter som ligner på opsjoner har vært i bruk siden minst 332 fvt. I første omgang kjøpte en gresk filosof rettighetene til en olivenhøst.

Når det gjelder kompleksitet, er det sant at handel med opsjoner ikke skal tas lett. Du må studere feltet ganske grundig og holde deg godt informert om eventuelle hendelser som kan påvirke prisen på den underliggende eiendelen som er gjenstand for opsjonskontrakten..

Likevel kan opsjonshandler med de riktige ferdighetene og kunnskapene tjene en pen krone med Bitcoin-opsjonshandel.

Bjørn og okse

For å handle opsjoner må du være kjent med begrepene “bjørn” og “okse”. Selvfølgelig snakker vi ikke om de faktiske dyrene; disse uttrykkene kom fra måten de angriper motstanderne på.

En okse stoler på hornene sine, mens en bjørn sveiper potene ned. Disse handlingene har lenge vært assosiert med volatiliteten i finansmarkedene. Når du vil si at et marked øker og er økonomisk forsvarlig, kaller du det et oksemarked. Hvis markedet er på vei tilbake, blir det referert til som et bjørnemarked.

Hvis du engasjerer deg i handel med Bitcoin-opsjoner, vil du sannsynligvis også støte på begrepene “bearish” og “bullish”. Opsjonshandlere bruker disse vilkårene for raskt å uttrykke sitt markedssentiment. Et markedssentiment er rett og slett den generelle holdningen til investorer med hensyn til en bestemt sikkerhet eller det samlede finansielle markedet.

Det er mange verktøy der ute som er spesielt designet for å måle markedssentimentet. Investorer bruker dem for å lage egne handelsstrategier. For eksempel foretrekker noen handelsmenn å følge den rådende konsensusen og selge når alle andre gjør det. Andre bruker disse dataene til å finne undervurderte verdipapirer og kjøpe dem billig.

Når du arbeider med kryptovalutaopsjoner, er denne typen informasjon eksepsjonelt verdifull, siden oppførselen til kryptomarkedet kan være veldig uberegnelig – mye mer enn tradisjonelle markeder. Handlere har en tendens til å ha sterkere reaksjoner på stigningene og fallene til de valgte virtuelle pengene enn de ville ha med hensyn til andre eiendeler.

Det er ikke noe mysterium bak det; mennesker svarer bare naturlig på følelsen av utrygghet som følger med noe nytt. Tross alt, med noe så uhåndgripelig som Bitcoin, Ether eller Litecoin, er det naturlig å være i det minste litt bekymret for hva som ligger foran oss.

Hvordan handle med Bitcoin-opsjoner

Før du dykker inn i en verden av kryptoalternativer, må du undersøke noe og bestemme hvor du vil handle. Dessverre vil valgene dine være begrenset, da det bare er en håndfull plattformer for kryptovaluta-derivater å velge mellom.

De mest populære er Derbit, FTX, LedgerX, IQ Option og Quedex. For amerikanske handelsmenn anbefaler vi LedgerX, ettersom det er basert i New YorK City og regulert av US Commodity Futures Trading Commission (CFTC).

Alternativstiler

Når du har valgt en plattform, må du bli vant til en liten, men viktig detalj med hensyn til handel med opsjoner. Det er to alternativer: europeiske og amerikanske.

Europeiske stilopsjoner kan bare utøves på forfallsdatoen. Du kan imidlertid kjøpe eller selge selve kontrakten til enhver tid før opsjonen forfaller. Opsjoner i amerikansk stil kan utføres når som helst før forfallsdatoen.

Dette kan virke som en liten detalj for deg nå, men å vite om forskjeller som disse kan ofte være den viktigste faktoren som skiller vellykkede handler fra feil..

Handelsstrategier

I denne delen av guiden vår for handel med bitcoin-opsjoner, vil vi fokusere på å gjøre deg kjent med noen få grunnleggende handelsstrategier.

Dekket samtale

En dekket samtalestrategi innebærer å holde på BTC, samtidig som du selger et kjøpsopsjon. Målet ditt her vil være å generere inntekt i form av premien.

Mens vi holder på, bør du være klar over begrepet “hodl” for ikke å bli forvirret når du ser det. Nei, det er ikke et akronym; det er kryptoslang som fikk popularitet i samfunnet tilbake i 2013, da en bruker på Bitcointalk-forumet ved et uhell skrev at han “hodling” i stedet for å ”holde”. I dag skriver hver kryptovifte “hodl” i stedet for “hold.”

Beskyttende put

Den beskyttende salgsstrategien for opsjoner på Bitcoin krever også at du handler din BTC, men denne gangen kjøper du samtidig en salgsopsjon. Mange handelsmenn tyr til dette som en måte å beskytte seg mot risiko. Du bør bruke den når du føler deg bullish om eiendelen din, men frykter at prisen plutselig kan synke.

Straddle

Som navnet antyder, er straddle-strategien ekvivalent med å ikke kunne bestemme mellom to stoler og deretter velge begge. Under våre omstendigheter betyr dette å kjøpe både et salgs- og en kjøpsopsjon som har samme innløsningspris og utløpsdato.

Denne handelsstrategien for Bitcoin-opsjoner brukes når den næringsdrivende mistenker at det vil være en stor endring i eiendelens pris, men er usikker på retningen på endringen. Straddle-handel vil resultere i fortjeneste så lenge eiendelen beveger seg i begge retninger.

Konklusjon

Den raske veksten av kryptovalutamarkedet og dets popularitet har åpnet dørene for mange dilemmaer om potensielle fordeler og risikoer. Mens noen tror at kryptokurver og teknologien bak dem vil omforme verden av økonomi og økonomi, tror andre det bare er et spørsmål om tid før kryptokurver vil kollapse helt..

Med dette i bakhodet er det vanskelig å si om det er en god idé å handle Bitcoin-opsjoner. På den ene siden er det definitivt ikke den tryggeste eiendelen du kan investere i. På baksiden kan denne typen handel være veldig lukrativ hvis du vet hva du gjør og tar forholdsregler.

For å oppsummere må du selv bestemme om belønningen er verdt gamblingen.

FAQ

Som er det beste alternativet handelsstrategi?

En av de beste handelsstrategiene som vi anbefaler er strategien for dekket samtaler. Det er enkelt, men effektivt. Det innebærer bare å skrive kontrakter på aksjer du eier. Fordi du selger, mottar du en umiddelbar premie.

Kan du bli rik ved å handle Bitcoin?

Teknisk sett kan du bli rik med Bitcoin-handel, men du bør vite at oddsen for at det skjer er lav. Det er ikke å si at du ikke kan tjene på det, men på grunn av Bitcoins høye volatilitetsrate er tap like vanlige som fortjeneste.

Hvorfor er handelsopsjoner en dårlig idé?

Handelsopsjoner er ikke nødvendigvis en dårlig idé; Det kan faktisk være ganske lønnsomt hvis du har den nødvendige kunnskapen og er flittig med å samle inn informasjon som er relevant for de potensielle prissvingningene til den valgte eiendelen. Når det er sagt, er handel ikke risikofri, da du aldri kan være sikker på at spådommene dine vil være riktige.

Hvordan handler jeg Bitcoin-opsjoner?

Vår guide for handel med Bitcoin-opsjoner dekker dette emnet i detalj. Kort sagt, du må først lære så mye du kan om emnet, og deretter velge en kryptovalutaderivatplattform som er best for deg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector