Vil IEOs komme til VEST? Kan være.

Nå har vi allerede sett mange artikler og blogginnlegg som beretter fordelene til IEO-er, men det var ikke før nylig vi kom tilbake til jorden og undersøkte de potensielle ulempene med den nye innsamlingsmekanismen som er vanlig i blockchain-verdenen: MOON først, still spørsmål senere. Selv Changpeng Zhao, administrerende direktør i Binance, utstedte opprinnelig en personlig uttalelse tilbake i 2018, viser nøl med å utstede IEO-er på plattformen deres.

Den potensielle levetiden til administrerende direktører og tilstanden til kryptoindustrien kan bestrides, men det blir nå mer og mer tydelig at IEO ennå kan få en ny vind. Inntil nå har IEO stort sett vært et asiatisk fenomen. Men når solen går ned i øst, begynner den å stige i Vesten.

Innenfor den ‘tradisjonelle oppstartsverdenen – “Copy-From-China”Får stadig større fart (bare se deg rundt i South Bay på Lime-scooterne som zoomer forbi hvis du er i tvil). I denne forstand ville det bare være naturlig at dette mønsteret siver inn i vår elskede crypto / blockchain-verden … og jeg spår at det vil, à la Initial Exchange Offering (IEO).

Hvordan og hvorfor startet dette?

ICO-markedet var overopphetet i slutten av 2017 til begynnelsen av 2018, men vokste til en kald stillstand ved slutten av 2018 (husk pre-Thanksgiving BTC-krasj?). Det var en sammenløp av flere hendelser da krypto-institusjonell investorstemning snudde.

Noen av faktorene som driver dette inkluderte, men var ikke begrenset til:

  1. Brukssaken for prosjekter gikk ikke ut;
  2. adopsjonen var mye tregere enn forventet (krypto-kattunger holdt listene på DappRadar i lang lang tid med bare 500 DAUer) og
  3. løftet om institusjonelle penger begynte å se villfarende ut (“flokken har kommet” siden 2017, akkurat som Starks med sin ‘Winter’).

I tillegg, da markedet begynte å gli (rundt -80% i kalenderåret 2017-2018), innså symbolinnehavere at de hadde liten eller ingen rettigheter som vanligvis ble gitt til tradisjonelle aksjonærer. For eksempel er forvaltningsplikt fra ledelsesteamets side til tokenholdere fremdeles et uklart og sterkt omstridt tema, som domstolene vil se etter å sakte ordne opp i. Når høyvannet er over, kan du virkelig se hvem som svømte naken.

Prosjekter følte også presset, selv om minimumsstangen som kreves av kryptostarter syntes å øke. Selv prosjekter av høyere kvalitet med mer utmattede teknologier, veikart og polerte team, som kunne ha befalt $ 200 millioner nettverksvurderinger i 1Q18, slet med å heve til en brøkdel av disse høydepunktene. På toppen av dette var det ekte investorutmattelse i detaljhandelen da markedet mistet terreng fra bull-run high, som brått endte i januar 2018 og raskt gikk ned nesten -60% poeng i 1H18. Da pengene ikke lenger rullet inn, begynte detaljhandelssyndikater å slåss, og tilstedeværelsen av svindel, svindel, mangel på forbrukerbeskyttelse og minimal gjennomsiktighet fra prosjektene som leverte på veikartet ble smertefullt åpenbart. Videre var det ingen garanti for likviditet eller notering, da bare 7% av prosjektene fra 2Q18 var i stand til å sikre oppføringer i begynnelsen av 4Q184..

For ikke å bli glemt begynte monolittene til kryptoindustrien, selve børsene, også å møte nedgangen fra sukkerhøyden i 2017. For det første hadde antallet børser i løpet av denne tiden eksplodert, fra en håndfull til over 500 i midten av april 20185. Denne veksten i antall børser ble ikke matchet med en like stor vekst i kryptobrukere / handelsmenn – bransjens andel brukere å bytte droppet. Etter hvert som markedet kom ned, var det mer konkurranse om en krympende kake.

En strategisk retning for børser som lenge hadde blitt satt i gang, var imidlertid deres vertikale integrasjon av den tradisjonelle finansielle tjenesteposten, med ansvar for flere tradisjonelle tjenesteleverandører som børs, clearinghus, depotbank osv. Det var naturlig for børsen ‘ våpenkappløp “for å varme opp og for at noen børser skal begynne å se på et annet stykke av puslespillet: tegning av” ICOs “som ligner på hvordan investeringsbanker garanterer” IPOs “i den tradisjonelle verden. Visse børser trengte for å fortsette å generere relevans, samfunnsinteresse og fortjeneste for å overleve ‘Crypto Winter’.

Skriv inn: IEO

IEO kan trolig spores tilbake til Binance, og så tidlig som i 4. kvartal 17 med IEOene fra Brød og Gifto. Fra denne erfaringen oppnådde Binance sannsynligvis den minste driftserfaringen som kreves for å skape en levedyktig forretningsmodell. Over et år senere brøt Binance ny grunn med Binance Launchpad og IEO fra BitTorrent Token (BTT) i januar 2019. Det som fulgte var spennende, med utrolig fart, mange av de store asiatiske børsene fulgte etter med IEO-plattformer kunngjort på Huobi, Kucoin og OkEx bare for å nevne noen. Til slutt ble selv Bittrex med på kampen, og skapte en maltesisk enhet (hjemmet til fanfavoritten Binance) for å sikre en gunstig lokal regulatorisk atmosfære..

Og på dette punktet bør det være et “Ahah!” øyeblikk – hvorfor har IEO ikke trengt gjennom Vesten ennå? Med ett ord: regulering.

Du vil kanskje også like: Vil ICO erstattes av IEO? | Hvordan IEO-er forbedrer bransjen


Game of Regulations

Nyere reguleringsveiledning fra SEC betyr at de store amerikanske børsenes hender er bundet. Når det er sagt, kan visse vestlige børser være mer åpne for denne modellen enn andre – da de kan være bosatt i jurisdiksjoner med gunstig regulering, eller ha en brukerbase fra mer kryptovennlige reguleringsregimer, eller bare er de mer villige til å utforske denne virksomheten. modell ved å åpne offshore-enheter for konkurransefortrinn og er i orden med å øke litt større risiko for å forfølge nye satsinger og muligheter for vekst.

Hva er noen børser som sannsynligvis vil gjøre det? Poloniex, Bitfinex og til en viss grad Kraken.

Hva er utvekslinger som aldri ville drømme, tørre eller bry seg om? Coinbase og Tvillingene.

Dessverre kan ikke amerikanske borgere i overskuelig fremtid være målgruppe på grunn av regulatoriske årsaker, men det er fortsatt håp når vi ser mot øst. Vestlige børser kan se ut til å få inn flere asiatiske brukere, ettersom IEO-plattformer lanseres og brukerbasen til de store asiatiske børsene blir lokket til å lete etter grønnere beiter.

I tillegg kan disse nevnte brukerne sikkert lokkes videre av tilgang til vestlige prosjekter av topp kvalitet (som hittil har de aller fleste, om ikke alle, prosjektene som ble lansert i IEO-er vært østlige eller i det minste ikke-vestlige). Som sådan er historien om IEOs som kommer til Vesten fortsatt, under sin tynne finér, en historie om utvekslinger som bringer inn brukere og volum fra øst. Spillets slitasje skal rase, men det betyr at det fortsatt skal være liv i den elskede IEO.

Referanser:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map