Vil Kava gi DeFi-boblen fersk drivkraft?

DeFi-boblen er enorm og er vokser fort. Ved begynnelsen av 2020 tiltok DeFi-prosjekter omtrent 850 millioner dollar. Seks måneder senere er den totale verdien av midler investert i DeFi-prosjekter – også kalt total value locked (TVL) – på 2,08 milliarder dollar, en vekst på rundt 145%. 

defiprime

Kilde: DEFI PULSE

Riktignok er DeFi fortsatt i sin barndom, men økosystemet er allerede i ferd med å formes. Så langt dreier økosystemet seg rundt syv sektorer med desentralisert utlån som tar den største andelen av markedet. 

defi

Kilde: DeFi.review

Av den totale låste verdien tilhører rundt 1,5 milliarder dollar desentraliserte utlånsprosjekter. Interessant er at rundt 40,5% av TVL er assosiert med forbindelse. Annet enn sammensatt, er MakerDAO et annet DeFi-prosjekt som driver veksten i den desentraliserte utlånssektoren.

Compound and Maker er katalysatorer for DeFi-adopsjon

I alle tilfeller av vekst er det alltid en kraft som fortsetter å presse til høyere nivåer. For bare fire år siden var DeFi ukjent, og få prosjekter viste mye verdi. Faktisk DeFi Pulse data viser at TVL i hele DeFi-økosystemet var ubetydelig. Så brøt Maker ut på scenen.

Maker gjorde det mulig å låne ut med smarte kontrakter og samtidig lar DAO-samfunnet spille en viktig rolle i beslutningsprosessene. Imidlertid er MakerDAO-protokollen ansvarlig for faktisk utstedelse av lån. Også låntakerne har en klar rolle i MakerDAO-samfunnet. De stiller sikkerhet, noe som er avgjørende for å lage ny DAI digital valuta. Som sådan er dette et stort og selvbærende samfunn som til slutt vil utvide sirkulasjonen av DAI.

På grunn av Makers første fordel, hevder DeFi-lånesøknaden den nest største andelen av den desentraliserte utlånsnisje. I skrivende stund hadde Maker 626,2 millioner dollar i TVL. Inntil nylig hadde den rekorden for plattformen med høyest TVL, bare for økningen i etterspørselen etter Forbindelse utlånsprotokoll og COMP, dets styringstoken for å henvise den til andreplass. 

 Sammensatte brukere kan låne så mange som ni digitale valutaer, som også kan være sikkerhet. Så langt har sammensatt protokoll gitt ut om 908 millioner dollar mens du tar inn ca. 1,6 milliarder dollar i sikkerhet. Dai, USDC og ETH er henholdsvis de mest etterspurte tokens for låntakere. Det samme gjelder tilbudssiden.

Forbindelse er den nye gutten på blokken

Før Compound ble lansert, var Maker det største desentraliserte utlånsprosjektet. Interessant, COMPs pris skjøt gjennom taket, med 150%, på en enkelt dag fordi Coinbase kunngjorde sin notering. 18. juni avslørte Coinbase på sin offisiell blogg at COMP ville bli tilgjengelig på Coinbase Pro fra og med 22. juni.

I skrivende stund hadde COMP 679,8 millioner dollar i TVL, ifølge DeFi Pulse data. Compounds rally viser hvor mye potensiale det er i DeFi. Spørsmålet er, kan andre prosjekter etterligne eller enda bedre Compounds bemerkelsesverdige prestasjoner?

Som tidligere diskutert, begynner DeFi-fenomenet bare. For eksempel økte den totale verdien låst i DeFi med rundt 198% mellom 12. april og 9. juli 2020. Dette innebærer at økosystemet har muligheter for at nyere prosjekter som KAVA kan trives. Og som nevnt tidligere, har utlånssektoren til DeFi mest trekkraft.

Kava, en skjult perle fra DeFi Bubble

Akkurat som Maker and Compounds suksesshistorier sentrerer rundt deres forkjærlighet for en samfunnsbasert desentralisert låneinfrastruktur, Kava har også abonnert på et progressivt desentralisert rammeverk ved å sette brukerne i spissen for styring. I motsetning til et flertall av nye DeFi-prosjekter som ofte replikerer protokoller og mangler den slags innovative kanten som kreves for å levere langsiktige suksesser, har Kava introdusert nye paradigmer som er sterke nok til å gi DeFi-fortellingen ny drivkraft.. 

Først er beslutningen om å implementere et utlån på tvers av kjeder, takket være dynamikken i Cosmos SDK. Ved å velge et modulbasert blockchain-designrammeverk med avanserte interoperabilitetsfunksjoner, kan Kava unngå vekstbegrensninger og støtte mer enn en digital ressurs, inkludert BTC, BNB, ATOM og XRP.

Uten tvil muliggjør Kavas tverrkjedefunksjonalitet en unik fordel som lar den støtte blockchain-nettverk med lokalsamfunn som uten tvil er større og viktigere enn Ethereums. For eksempel har Kava en sjanse for å tiltrekke seg rundt 3,6 milliarder dollar TVL hvis den klarer å fange 2% av bitcoin-verdien på 170 milliarder dollar, som potensielt kan strømme inn i DeFi-markedet. Ytterligere 600 millioner dollar er tilgjengelig for opptak når aksjene i XRP og BNB DeFi-markedet når henholdsvis 5% og 10%. Ikke mange DeFi-prosjekter kan skryte av dette imponerende vekstpotensialet – ikke engang Maker and Compound, hvis vekst bare er avhengig av Ethereum-økosystemet.

Ikke overraskende, eksperter og topp mediehus, som Cointelegraph, har begynt å legge merke til vekstpotensialet til Kava. I en artikkel publisert på entreprenør, Jennifer Spencer, administrerende direktør i Energent Media, kalte det “Uber of Bitcoin.” En annen utgivelse, skrevet av Andrew Rossow og funnet på Cointelegraph, hyllet den unike brukersentrerte modellen som setter Kava for suksess. 

Uavhengig av denne mediehypen, er det ingen kryptorangeringssystemer som nøyaktig beskriver den virkelige verdien av Kava-økosystemet og dets token, KAVA. Data om CoinMarketCap gjenspeiler ikke KAVA-verdien på over $ 111 millioner på plattformen, og DeFi Pulse har et problem med å fange tokenet fordi protokollen fungerer bare med Ethereum-baserte tokens. Ifølge ledende ingeniør, Kevin Davis, er det imidlertid fullt mulig å ha Kava-funksjonen på DeFi Pulse. Han forklarte det “Å oppgi Kava på DeFi-puls ligner veldig på å legge til et Ethereum-prosjekt. Hver kava full node avslører de nødvendige endepunktene for å vise dataene som DeFi-puls trenger, i likhet med hvordan Ethereum-noder (som Infura) kan spørres for å vise statistikk for Ethereum-baserte prosjekter. “

Derfor representerer dataene der ute en liten brøkdel av Kavas spirende økonomi, og det er derfor den fortsatt er en av de skjulte perlene i DeFi-landskapet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me