AUD / INR Historiske pristabeller – Historisk pris for australske dollar

Basisvalutaen (AUD) står for den australske dollaren, som også er kjent som den australske dollar eller den australske dollar. AUD erstattet det australske pundet i 1966. I 2016 hadde valutaen vært i omløp i 50 år. Imidlertid er den australske dollaren den offisielle valutaen i Australia og flere uavhengige land og regioner i Sør-Stillehavet, som Papua Ny-Guinea, Christmasøya, Cocosøyene, Nauru, Tuvalu og Norfolkøya..

Den australske dollaren ble autorisert som den fritt flytende valutaen i 1983. Årsaken til dens popularitet blant handelsmenn kunne imidlertid være forbundet med flere faktorer knyttet til geologi, geografi og regjeringens politikk. Det er også verdt å nevne at Australia er et av verdens rikeste land når det gjelder naturressurser, inkludert metaller, kull, diamanter, kjøtt og ull.

På den annen side er den indiske rupien (sitatvaluta) Indias nasjonale valuta, som også er kjent som INR-valutaen. Imidlertid er INR vanligvis representert med symbolet £. Den indiske rupee (INR) stammer fra rupiya, en sølvmynt som først ble utstedt av Sultan Sher Shah Suri på 1500-tallet. Foreløpig er utstedelsen av valutaen kontrollert av Reserve Bank of India. Å styre valuta i India kan betraktes som en av de viktigste oppgavene til Reserve Bank of India. Videre spiller Indias reservebank også en viktig rolle i Indias regjerings utviklingsstrategi, avgir uttalelser og bestemmer rentene i landet.

Fra det historiske synet ble det nye rupieskiltet (₹) offisielt godkjent i 2010. D. Udaya Kumar oppfant det, og det ble hentet fra kombinasjonen av Devanagari-konsonanten “र” (ra) og den latinske store bokstaven “R” uten sin vertikale stang (ligner på R rotunda). Den første myntserien med det nye rupietegnet begynte 8. juli 2011. Før det brukte India “₨” og “Re” som symbolene for flere rupier og en rupi..

Mens jeg snakker om myntene, skal jeg minne deg om at Indias mynter er utstedt i valører på 50 paise, en rupi, to rupi, fem rupi og ti rupi. Derfor er paisen 1/100 av en rupi. Mynter verdt 50 paise kalles små mynter, mens mynter som er like eller over en rupi kalles rupiemynter.

På seddelfronten utstedes papirvalutaen eller sedlene i India i valører på 5, 10, 20, 50, 100, 500 og 2000 rupi. Det er verdt å nevne at kirkesamfunnene er trykt på 15 språk på baksiden av papirryper. På forsiden er kirkesamfunnene trykt på hindi og engelsk.

Normalt blir Indias sedler oppdatert med nye design, inkludert tydelige forskjeller fra den gamle Mahatma Gandhi-serien med sedler til de nye med samme navn. Notatene viser ulike temaer i Indias rike kultur.

Hva er AUD / INR (australsk dollar / indisk rupi)?

Den ene valutaen blir alltid sitert mot den andre da valutaene handles parvis. Dermed representerer AUD / INR valutapar den australske dollarhandelen mot den indiske rupien. I dette tilfellet er den første valutaen (AUD) basen, og den andre (INR) er kursvalutaen.

Viktige faktorer som påvirker AUD / INR valutapar

AUD / INR-valutaparverdien påvirkes hovedsakelig av geopolitisk og global sentiment, som mange valutaer i fremvoksende markeder. Siden de utenlandske aktørene har trukket seg ut av det indiske aksjemarkedet, noe som bidro til fallet til den indiske rupien. Over dammen har INR-valutaen en sterk korrelasjon med råoljeprisene ettersom WTI råolje står for en betydelig del av Indias samlede import. Dermed skader prisstigningen på råolje økonomien. Hvis WTI-råoljeprisene stiger ytterligere, vil det ikke bare påvirke rupees stabilitet og økning i aksjemarkedene, men kan også gi en inflasjonseffekt.

Valutaverdien i australske dollar (AUD) påvirkes hovedsakelig av flere faktorer som rentedifferanser, råvarepriser, kjøpekraftsparitet, offentlige kredittvurderinger og sentiment og spekulasjoner.

Strøm AUD / INR Pris: $

 

AUD / INR


 

Historisk datatabell:

AUD / INR Historiske prisdata

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Månedlig endring

DatePriceOpenHighLowChange%

Faktorer som påvirker AUD / INR-priser:

Verdien av en INR-valuta avhenger av nøkkelfaktorer som påvirker økonomien, for eksempel import og eksport, sysselsetting, inflasjon, renter, handelsunderskudd, vekstrate, ytelsen til aksjemarkedene, valutareserver, utenlandske investeringsstrømmer, makroøkonomisk politikk, bankkapital, råvarepriser og geopolitiske forhold.

Det er verdt å nevne at inntektsnivået i stor grad påvirker INR-valutaene gjennom forbruksutgifter. Når inntektene stiger, bruker folk mer. Imidlertid har den høyere etterspørselen etter importerte varer en tendens til å øke etterspørselen etter utenlandsk valuta og dermed undergrave den lokale valutaen.

Renter:

Som vi allerede nevnte, har de høyere rentene i en økonomi en tendens til å trekke utenlandske investeringer, noe som øker etterspørselen og verdien av hjemvalutaen. Likeledes har lavere renter en tendens til å undergrave valutakursene. Ved å heve renten kan sentralbanken senke etterspørselen etter slike varer, noe som kan føre til prispress.

På samme måte kontrollerer RBI verdien av den indiske rupien med forskjellige verktøy, inkludert å kontrollere tilbudet i markedet og dermed gjøre det billig eller dyrt.

La meg diskutere noen måter som RBI kontrollerer bevegelsen til den indiske rupien, den første ville være (endring i renten), og deretter avslapning eller innstramming av regler for fondstrømmer, justering av kontantreserverandelen (andelen penger bankene må følge med sentralbanken) og selge eller kjøpe dollar i det åpne markedet, sier Brahmbhatt fra Alpari..

Over dammen er rentedifferansen en av de viktigste driverne bak endringene i AUDs verdi. Rentedifferansen er den relative fordelen en investor får av å investere i et lands eiendeler fremfor det andre. Hvis renten i Australia er 1,50%, men er høyere i USA med 2,40%, vil en investor få høy avkastning ved å kjøpe amerikanske eiendeler. Men denne metoden har en tendens til å undergrave verdien av AUD, ettersom investorer selger AUD og kjøper amerikanske dollar for å investere i amerikanske eiendeler.

Råolje:

WTI råoljeprisene kan også betraktes som en av de viktigste faktorene som påvirker valutaprisene for den indiske rupien (INR), da råolje utgjør en betydelig del av Indias samlede import. Dermed skader prisstigningen på råolje økonomien. Hvis WTI-råoljeprisene stiger ytterligere, vil det ikke bare påvirke rupees stabilitet og økning i aksjemarkedene, men kan også gi en inflasjonseffekt.

Økonomiske data:

De økonomiske dataene som forbrukerprisindeks (KPI), bruttonasjonalprodukt (BNP), handelsbalanse, detaljhandel, arbeidsstyrkeundersøkelse forbrukerprisindeks og industriprisindeks har stor innflytelse på USD / INR-priser. Disse dataene er viktige for å forstå aksjemarkedet og spesielt retningen til INR.

FOREX KRAV:

Den internasjonale handel og bevegelse av mennesker vokser kraftig, ingen valuta er akseptabel over hele verden. Enten du går for høyere studier til USA eller fly til Rio på ferie, må du betale for tjenester og varer i deres valuta. Dessuten må du betale i utenlandsk valuta mens du handler på nettet fra internasjonale butikker.

Dermed avhenger valutakursen for konvertering av valuta av markedsscenariet og valutakursen som følges av landets banker. Flytende valutakurser, eller fleksible valutakurser, bestemmes av markedskreftene uten sentralregjeringers aktive inngripen. På grunn av tung import kan for eksempel rupiens tilbud øke, og verdien faller. Tvert imot, når eksporten stiger og dollarinnstrømningen er høy, vil rupien understøtte.

Sentiment og spekulasjoner:

Den australske dollaren regnes som en av de mest populære vekst- og risikofullmaktene i de globale finansmarkedene, vanligvis brukt som et barometer og handelsapparat, for å dra nytte av kortsiktige endringer i følelser mot global økonomisk vekstmarkedsrisiko. Derfor, når det er en bullish bias i markedet, vil den australske dollaren ofte klatre, omvendt hvis det er en rådende pessimisme, vil AUD ofte synke.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector