Brent Oil Historical Price Charts – Brent Oil Price History

Brent Crude er en av de viktigste handelsklassifiseringene av lett lett råolje som fungerer som en referansepris for oljekjøp over hele verden. Det er en lett, søt blanding som lett kan raffineres til bensin (bensin) og relaterte produkter. Imidlertid kan årsaken bak dens letthet og søthet være assosiert med dens lave tetthet og lave svovelinnhold. Det er verdt å nevne at Brent-olje har et svovelinnhold på ca. 0,37%, og klassifiserer det som søt råolje, men det er ikke søtere enn WTI. Et annet kjennetegn ved Brent-olje er at den er egnet for produksjon av bensin og mellomdestillat. Det er vanligvis raffinert i Nordvest-Europa.

Brent Crude ble først oppdaget i Nordsjøen tidlig på 1960-tallet. Det er også kjent som London Brent, Brent Blend og Brent Petroleum. Brent-olje er en av de største globale prisverdiene for råoljer i Atlanterhavsbassenget, brukt til å prisere to tredjedeler av verdens internasjonalt omsatte råoljeforsyning.

Forskjellen mellom Brent Crude og West Texas Intermediate:

En av de ledende forskjellene mellom Brent Crude Oil og West Texas Intermediate Oil er at Brent Crude stammer fra oljefelt i Nordsjøen, mellom Shetlandsøyene og Norge, mens West Texas Intermediate pumpes fra oljefelt i USA. Som vi allerede har nevnt, er både Brent Crude og West Texas Intermediate søte og lette, noe som gjør dem ideelle for raffinering av bensin.

Brent råolje:

Brent råolje er mer vanlig, og mesteparten av oljen er priset med Brent råolje som referanseindeks, slik tilfellet er med to tredjedeler av all oljeprising. Brent råolje produseres i sjøen, så transportkostnadene er generelt lavere. Omvendt har West Texas Intermediate sin opprinnelse i fastlandsområder, noe som gjør transportkostnadene tyngre.

West Texas Intermediate:

West Texas Intermediate er en av de foretrukne målings- og prismodellene i USA. Det er også litt “søtere” og “lettere” enn Brent-olje. Prisen på West Texas Intermediate (WTI) er litt lavere enn Brent-prisen. Det er verdt å huske at WTI handlet til $ 44,84 per fat, mens Brent handlet til $ 47,59 26. november 2020.

Strøm UKOIL Pris: $

Viktige faktorer som påvirker Brent Oil:

Det er tre hovedfaktorer som påvirker oljeprisen:

1: Forsyning

2: Krav

3: Geopolitikk.

Det er mange faktorer som påvirker oljeprisen, men la oss se på hvordan en av de mest grunnleggende økonomiske faktorene, nemlig tilbud og etterspørsel, påvirker Brent råoljeprisene. Loven om tilbud og etterspørsel sier at hvis tilbudet øker, vil prisene gå nedover; omvendt, hvis etterspørselen øker, vil prisene øke.


Forsyning:

Organisasjonen for oljeeksporterende land (OPEC) har i mange tiår blitt sett på som hjertet av verdens oljehandelsplattformer, med sine oljeproduserende medlemsnasjoner som jobber sammen for å bestemme priser ved å øke eller redusere råoljeproduksjonen. Mens OPECs kontroll over markedet har gått ned sammenlignet med tidligere år, fortsetter beslutningene å spille en mektig rolle. Det er også verdt å nevne at OPECs enhver bevegelse følges nøye av regjeringer, oljeselskaper, investorer, sikringsselskaper, spekulanthandlere, beslutningstakere og forbrukere..

OPECs politikk påvirkes imidlertid hovedsakelig av geopolitiske faktorer. Noen av verdens beste oljeprodusenter er politisk svake eller i strid med Vesten (særlig spørsmål om terrorisme eller overholdelse av internasjonale lover har vært problematiske). Noen av dem har til og med fått straffer pålagt av USA.

Tidligere har for eksempel forsyningsforstyrrelser, utløst av politiske hendelser, ført til at oljeprisen har endret seg drastisk; den iranske revolusjonen, krigen mellom Iran og Irak, Persiabuktkrigene og arabiske oljeembargoer har vært spesielt bemerkelsesverdige. Den asiatiske finanskrisen og den globale økonomiske krisen i 2007-2008 forårsaket også svingninger. Bortsett fra dette påvirkes tilførselen av olje også av eksterne faktorer, som værmønstre, produksjon (E.&P) kostnader og leting, investeringer og innovasjoner.

 

Kreve:

Industriproduksjon og sterk økonomisk vekst har en tendens til å øke oljeetterspørselen, noe som kan sees av endrede etterspørselsmønstre fra ikke-OECD-nasjoner, som har vokst kraftig de siste årene, ifølge US Energy Information Administration. Over dammen kan faktorene som påvirker etterspørselen etter olje også være forbundet med transport (både kommersiell og personlig), befolkningsvekst og sesongmessige endringer. For eksempel har oljebehovet en tendens til å bli understøttet i travle sommerreisesesonger og om vinteren når det forbrukes mer fyringsdrivstoff

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map