EUR / CHF Historiske prisoversikter – Euro-prishistorikk

EUR er den offisielle valutaen for 19 av de 28 medlemslandene i EU, inkludert Østerrike, Belgia, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Irland, Italia, Luxembourg, Nederland, Portugal, Spania, Kypros, Estland , Latvia, Litauen, Malta, Slovakia og Slovenia. EUR er også kjent som euro-valutaen, den nest mest omsettede valutaen globalt, etter amerikanske dollar. Navnet “euro” ble vedtatt i 1995, etter tunge forhandlinger; valutaen erstattet den tidligere europeiske valutaenheten (ECU). Imidlertid ble euroen først introdusert i virtuell form 1. januar 1999, og den begynte å sirkulere fysisk i 2002. Det er også verdt å nevne at euromyntene i allmenn bruk er 1, 2, 5, 10, 20 og 50 centmynter, så vel som 1 og 2 euromynter, og de hyppigst brukte eurosedler pålydende er 5, 10, 20, 50 og 100 eurosedler.

CHF er forkortelsen for sveitsiske franc, som er Sveits offisielle valuta. CHF står for Confoederatio Helvetica Franc, der Confoederatio Helvetica er det latinske navnet på det sveitsiske konføderasjonen. Dette er den eneste franc som fremdeles er utstedt i europeiske land. CHF er delt inn i 100 centimes. Sveitsiske franc er også kjent som Swisse av valutamarkedshandlere, og det er den syvende mest omsettede valutaen i verden.

Hva er EUR / CHF (Euro / sveitsiske franc)?

EUR / CHF står for Euro mot den sveitsiske franc (EUR / CHF) valutapar, som viser hvor mye EUR (basisvalutaen) er verdt målt mot CHF (motvaluta). For eksempel indikerer EUR / CHF = 1,07 at en euro kan kjøpe 1,07 sveitsiske franc.

 

Korrelasjonen mellom valutaparene EUR og sveitsiske franc kan ikke ignoreres. Dermed er korrelasjonen mellom de to valutaparene, EUR / USD (Euro / US Dollar) og USD / CHF (US Dollar / sveitsiske franc), definert som oppad til negative 95%. Dette representerer et motsatt forhold, noe som betyr at når EUR / USD går, selger USD / CHF vanligvis og omvendt.

 

Viktige faktorer som påvirker valutaparet EUR / CHF

Verdien av valutaparet EUR / CHF påvirkes hovedsakelig av geopolitisk og global stemning, som mange valutaer i fremvoksende markeder. Bortsett fra dette, kan en faktor som påvirker verdien av sveitsiske franc også være økonomiske datautgivelser, for eksempel BNP-data; over dammen kan verdensomspennende etterspørsel etter Sveits banktjenester som et sikkert og konfidensielt sted å ha offshore-midler også betraktes som en av nøkkelfaktorene som påvirker verdien av sveitsiske franc.

Strøm EUR / CHF Pris: $

EUR / CHF

 

Historiske datatabeller:

EUR / CHF Historiske prisdata

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Månedlig endring


DatePriceOpenHighLowChange%

Faktorer som påvirker EUR / CHF-prisene:

Som nevnt ovenfor påvirkes verdien av valutaparet EUR / CHF primært av geopolitisk og global stemning, som mange valutaer i fremvoksende markeder. Bortsett fra dette, kan en faktor som påvirker verdien av sveitsiske franc også være økonomiske datautgivelser som BNP-data; over dammen kan verdensomspennende etterspørsel etter Sveits banktjenester som et sikkert og konfidensielt sted å ha offshore-midler også betraktes som en av nøkkelfaktorene som påvirker verdien av sveitsiske franc.

Utgivelser av økonomiske data: Disse inkluderer BNP-data, informasjon om industriproduksjon og detaljhandel, inflasjon og handelsbalanser. Andre viktige detaljer som fortjener oppmerksomhet inkluderer sysselsettingstall, planlagte SNB-møter og eventuelle daglige rapporter om naturkatastrofer, det politiske klimaet eller enhver ny regjeringspolitikk. Alle disse faktorene har en tendens til å påvirke valutakursen til sveitsiske franc.

Renter:

Høyere renter i en økonomi har en tendens til å trekke utenlandske investeringer, noe som øker etterspørselen og verdien av hjemvalutaen. Likeledes har lavere renter en tendens til å undergrave valutakursene. Ved å øke renten kan sentralbanken senke etterspørselen etter varer, noe som kan føre til prispress.

Safe-Haven etterspørsel:

Den sveitsiske frankens krav som et fristed forbedrer verdien betydelig i de globale valutamarkedene. Etterspørselen etter valutaen som et fristed steg i årene etter finanskrisen i 2008. Den sveitsiske nasjonalbanken (SNB) hadde samlet inn omtrent en halv billion dollar i utenlandsk valuta innen 2011, noe som tilsvarer rundt 70% av Sveits BNP.

Sveitsiske banktjenester:

En faktor som påvirker verdien av sveitsiske franc, kan også være den verdensomspennende etterspørselen etter Sveitses banktjenester som et sikkert og konfidensielt sted å ha offshore-midler. Det er verdt å nevne at sveitsiske franc også kan betraktes som et fast alternativ til amerikanske dollar eller pund sterling i tider med turbulens og usikkerhet, som når andre økonomier viser tegn på forverring, vokser sveitsiske franc i popularitet blant spekulanter og handelsmenn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector