EUR / INR Historiske prisoversikter – Euro-prishistorikk

EUR er den offisielle valutaen for 19 av de 28 medlemmene av EU, inkludert Østerrike, Belgia, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Irland, Italia, Luxembourg, Nederland, Portugal, Spania, Kypros, Estland, Latvia, Litauen, Malta, Slovakia og Slovenia. EUR er også kjent som euro-valutaen, og den er den nest mest omsettede valutaen globalt, etter amerikanske dollar. Navnet “Euro” ble introdusert i 1995, for å erstatte den tidligere europeiske valutaenheten (ECU), som var en ikke-sirkulerende valuta. Men som en generell EU-valuta ble den først introdusert 1. januar 1999, og begynte å sirkulere i 2002. Euro er fordelt på åtte mynter. nemlig 1, 2, 5, 10, 20 og 50 centmynter og 1 og 2 euromynter, og de mest brukte euroseddelbetegnelsene er 5, 10, 20, 50 og 100.

 

På den annen side er den indiske rupien (sitatvalutaen) Indias nasjonale valuta, som også er kjent som INR-valutaen. INR er vanligvis representert med symbolet £. Den indiske rupien (INR) stammer fra rupiya, en sølvmynt som først ble utstedt av Sultan Sher Shah Suri på 1500-tallet. Foreløpig er utstedelsen av valutaen kontrollert av Reserve Bank of India. Å administrere valuta i India kan betraktes som en av de viktigste oppgavene til Reserve Bank of India. Videre spiller Indias reservebank også en viktig rolle i Indias regjerings utviklingsstrategi, utstedelse av uttalelser og beslutninger om landets renter.

 

Fra det historiske synet ble det nye rupietegnet (₹) offisielt godkjent i 2010. Skaperen av symbolet, D. Udaya Kumar, avledet det ved å kombinere Devanagari-konsonanten “र” (ra) og den latinske store bokstaven “R” uten sin vertikale stang (ligner på R rotunda). Det skal bemerkes at den første myntserien med det nye rupietegnet begynte å sirkulere 8. juli 2011. Før det brukte India “₨” og “Re” som symboler for flere rupier og en rupi..

 

Når det gjelder myntene, la meg minne deg om at Indias mynter er utstedt i valører på 50 paise, en rupi, to rupi, fem rupi og ti rupi. Derfor er paisen 1/100 av en rupi. Mynter verdt 50 paise kalles små mynter, mens mynter som er lik eller over en rupi er kjent som rupiemynter.

Papirvalutaen eller sedlene i India er utstedt i valører på 5, 10, 20, 50, 100, 500 og 2000 rupi. Det er verdt å nevne at kirkesamfunnene er trykt på 15 språk på baksiden av papirryper. På forsiden er kirkesamfunnene trykt på hindi og engelsk.

 

Indias sedler oppdateres vanligvis med nye design, inkludert tydelige forskjeller fra den gamle Mahatma Gandhi-serien med sedler til de nye med samme navn. Notatene viser ulike temaer hentet fra Indias rike kultur.

Strøm EUR / INR Pris: $

EUR / INR

 

Historiske datatabeller:

EUR / INR Historiske prisdata

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Månedlig endring

DatePriceOpenHighLowChange%

Hva er EUR / INR (Euro / indisk rupi)?

I valutapar er den ene valutaen alltid sitert mot den andre, ettersom valutaene handles parvis. Dermed representerer EUR / INR valutaparet handelen med EUR mot den indiske rupien. I dette tilfellet er den første valutaen (EUR) grunnvalutaen, og den andre (INR) er kursvalutaen. Den viser hvor mye EUR er verdt, målt mot INR. For eksempel indikerer EUR / INR = 70,9272 at en euro kan kjøpe 70,9272 indiske rupi.

 

Viktige faktorer som påvirker valutaparet EUR / INR

Verdien på valutaparet EUR / INR påvirkes hovedsakelig av geopolitiske faktorer og global følelse, slik tilfellet er for mange valutaer i fremvoksende markeder fordi utenlandske aktører har trukket seg ut av det indiske aksjemarkedet, noe som har bidratt til fallet til den indiske rupien. . Over dammen har INR-valutaen en sterk sammenheng med råoljeprisene, ettersom WTI Crude står for en betydelig del av Indias samlede import. Dermed skader prisstigningen på råolje den indiske økonomien. Hvis WTI-råoljeprisene stiger ytterligere, vil det ikke bare påvirke rupees stabilitet og aksjemarkedsøkningen, men det kan også gi en inflasjonseffekt.

På EUR-siden påvirkes euro hovedsakelig av følgende faktorer.

1: Den europeiske sentralbanken (ECB) pengepolitikk,

2: Sysselsettingsgrad, jobbskaping,

3: Budsjettunderskudd og nasjonal gjeldsnivå i landene i eurosonen

4: Innenriks og internasjonal politikk

5: Økonomisk vekst i landene i eurosonen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me