EUR / USD Historiske prisoversikter – Euro-prishistorikk

Euro ble først utstedt som en valuta i januar 1999, da den åpnet 1.1795, og nå handler den til 1.16391. I 2002 begynte EUR å sirkulere i store deler av Europa, og da var prisen på EUR / USD valutakursen bare 0,8907. I oktober 2000 falt valutaparet EUR / USD til sitt laveste historiske nivå på 0,8225. Etter det fikk imidlertid EUR / USD-valutaparet gradvis styrke på grunn av den økte populariteten til den konsoliderte Euro-valutaen. Paret krysset over 1.000-nivået i november 2002 og fortsatte den oppadgående trenden. EUR / USD-paret har imidlertid handlet innenfor et bredt spekter gjennom årene.

Euro-valutaen er vedtatt av 19 EU-land som deres nasjonale valuta. Det er mange faktorer som påvirker prisen på EUR, inkludert de politiske og økonomiske forholdene i EU-landene. Prisene på EUR / USD-valutaparet påvirkes av flere økonomiske datautgivelser og andre nyheter relatert til de to individuelle valutaene. Valutakursen EUR / USD betraktes også som et mer risikabelt valutapar, og faktorene som påvirker risikosituasjonen på markedet kan også påvirke prisene på EUR / USD-paret. Forholdet mellom EUR / USD-valutakursen og risiko-på-markedssentimentet er positivt eller direkte, noe som betyr at en økning i den ene fører til en økning i den andre og omvendt.

Strøm EUR / USD Pris: $

 

EUR / USD

Historiske datatabeller:

EUR / USD Historiske prisdata

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Månedlig endring

DatePriceOpenHighLowChange%

Faktorer som påvirker EUR / USD-prisene:

Eurosonen:

Den økonomiske og politiske tilstanden til 19 EU-medlemsland som har vedtatt EUR som sin nasjonale valuta, kan ha betydelig innvirkning på EUR og i sin tur EUR / USD-paret. Disse landene inkluderer Østerrike, Belgia, Bulgaria, Kypros, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hellas, Irland, Italia, Latvia, Luxembourg, Malta, Nederland, Portugal, Slovakia, Slovenia og Spania. Den europeiske sentralbanken:

ECB er sentralbanken i eurosonen. Den kontrollerer hele blokkens pengepolitikk. ECBs beslutningsorgan er Styrelsesrådet, som består av hovedstyret og guvernørene i de nasjonale sentralbankene i eurosonens medlemsland. Hovedstyret i ECB har en president, en visepresident og fire andre medlemmer. Alle de ovennevnte offisielle EU-medlemmene og deres taler og kommentarer om den europeiske økonomien og pengepolitikken, har stor innflytelse på EUR-valutaen og til slutt også EUR / USD-paret.


Renter:

ECB bruker den kortsiktige renten som refinansieringsrente for å styre likviditeten i markedet. ECB holder et rådsmøte annenhver torsdag for å kunngjøre renten. Forskjellen mellom Europas refinansieringskurs og Fed Funds-kursen fra USA er også en god indikator på EUR / USD-valutakursene. Etter det første møtet i hver måned holder ECB også en pressekonferanse der den gir sitt syn på pengepolitikken og økonomien.

Økonomiske data:

De økonomiske dataene, som sysselsettingsnummer, BNP, handelsbalanse, detaljhandel, sentimentindikatorer, KPI, PPI, HPI og produksjon & Tjenester PMI fra Tyskland, Frankrike, Italia og USA har alle stor innflytelse på EUR / USD-prisene.

Politiske faktorer:

Som alle andre valutakurser påvirkes også EUR / USD-paret av den politiske ustabiliteten i USA og europeiske land, viktigst av alt Frankrike, Tyskland og Italia. Fordi Tyskland er den største økonomien i eurosonen, og Russland har en betydelig mengde tyske investeringer, påvirker Russlands politiske eller økonomiske ustabilitet også EUR / USD-valutakursene.

Koronaviruspandemi:

Coronaviruspandemien begynte å spre seg i første kvartal i år, noe som førte til at økonomier over hele verden stengte alle aktiviteter, i et forsøk på å forhindre at viruset spredte seg ytterligere. Låsing i land over hele kloden førte til at økonomiene falt i lavkonjunktur, ettersom sentralbanker fra alle land ble tvunget til å innføre mer monetære lettelser og kutte renten.

ECB reduserte også rentene til nesten null, i likhet med den amerikanske sentralbanken, med sikte på å dempe skaden forårsaket av koronaviruskrisen. Pandemien rammet USAs økonomi hardest i andre kvartal. Nylig har de europeiske landene blitt advart av WHO om at pandemien vil føre til et høyt antall dødsfall i Europa innen november, ettersom smittegraden har økt der. Coronavirus har en negativ innvirkning på den europeiske økonomien og den lokale valutaen, som til slutt veier på EUR / USD-paret.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector