Natural Gas Historical Price Charts – Natural Gas Price History

Naturgass er den viktigste energikilden, etter olje og kull. Bruken av naturgass har økt raskt, og det forventes at dette drivstoffet vil overta kull og skifte til andreplass innen 2030.

De største produserende landene med naturgass er USA, Russland, Iran, Qatar, Canada og Norge. Det produseres ikke bare i disse landene. De eksporterte den også til andre land rundt om i verden på grunn av dens overflod. For eksportprosessen transporteres gassen gjennom rørledninger eller som flytende naturgass (LNG).

Nesten en fjerdedel av USAs energiforbruk er basert på naturgass. Den nasjonale referanseprisen er vanligvis drevet av NYMEX-divisjonens naturgass-futureskontrakt, som handler i enheter på 10.000 mmBtu. Prissvingningene i naturgass avhenger av mange faktorer, inkludert tilbuds- og etterspørselssiden av markedet, som dekker USAs naturgassproduksjon, USAs oljeproduksjon, eksport til Mexico, underjordiske lagringsnivåer, værforhold, LNG-eksport, økonomiske forhold, og alternative drivstoffpriser.

Naturgass – historiske prisoversikter og data

Naturgass – Historiske pristabeller:

25-årskart

10-årskart

5-årskart

1-årskart

Hvorfor se på historiske naturgasspriser?

Det er mange faktorer involvert i bestemmelsen av en bearish bias i naturgass. La oss utforske dem en etter en for å forutsi naturgassprisen.


Reduksjon i etterspørsel / forbruk på grunn av mildvær – Naturgass falt i de største markedene de første månedene i år på grunn av historisk milde temperaturer på den nordlige halvkule. I følge naturgassoverføringssystemoperatører presset det mildere været i Europa ned etterspørselen etter naturgass med anslått 2,6% i første kvartal 2020, mot året før. Kombinasjonen av lavt oppvarmingsrelatert energiforbruk og høy vindproduksjon forårsaket en nedgang på 3% i naturgassforbruk fra distribusjonskunder, og en 5% reduksjon i gasskraftproduksjon..

Tvert imot, etterspørselen etter naturgass i USA falt med 4,5% i første kvartal 2020, mot forrige års priser. Dette ble fulgt av en kraftig nedgang i etterspørsel etter bolig og næringsliv, med nesten 18%. Naturgassforbruket i modne asiatiske markeder falt også, ettersom LNG-importen i Japan falt med 3% i første kvartal i år. Det innenlandske salget av naturgass i Korea ble også redusert med 2,5% i løpet av de første to månedene av året. Etterspørselen i Russland og andre eurasiske markeder falt også, ettersom det russiske strømforbruket de første tre månedene av 2020 gikk ned med 1,9%. Denne lave etterspørselen, på grunn av lavere forbruk på grunn av det milde været, forårsaket en bearish trend i naturgass.

Tilvekst – Den globale LNG-handelen økte med 13% i første kvartal i år, ettersom USAs tørrgassproduksjon økte med 7%. I løpet av denne perioden hadde Europa en andel på nesten 60% av LNG-importen. Underjordiske lagringslager økte, og rørledningsimporten gikk ned både i EU og USA. De amerikanske lagrene av naturgass økte med 77% fra året før. Denne økningen var 17% over gjennomsnittet på 5 år. I mellomtiden økte lagringslagrene med 40% i Europa, til et nivå som var 80% over 5-års gjennomsnittet. De eksepsjonelt lave spotprisene støttet alle disse lagervinstene. I år var de amerikanske Henry Hub-spotprisene på naturgass på det laveste gjennomsnittsnivået for første kvartal siden 1999. I mellomtiden nådde den europeiske TTF-prisen sitt laveste nivå siden etableringen i 2003. De økende lagringsvolumene av naturgass veide også priser.

Coronavirus Pandemic-induserte lockdowns – COVID-19-utbruddet, som nådde sitt høydepunkt i februar, forårsaket en massiv sammentrekning i gassforbruket, til et nivå nær null. Den globale bruken av naturgass i industri- og kraftproduksjonssektorer ble redusert i midten av mars på grunn av begrensningene for låsing, som ble innført i et forsøk på å kontrollere spredningen av coronavirus. Distribusjonsnettforbruket ble imidlertid ikke påvirket på grunn av rimelig etterspørsel fra boligsiden. I Europa falt etterspørselen etter naturgass, med Tyskland rapporterte en nedgang på 3%, og Nederland rapporterte en nedgang på 7%, sammenlignet med 2019. Men presset er fortsatt på naturgassprisene, da frykten for en andre bølge av koronavirus er veier på markedet. Trykket vil imidlertid være lavt sammenlignet med mars, ettersom lockdowns er opphevet, og økonomiene har begynt å vokse igjen. Den tregere økonomiske aktiviteten reduserte det industrielle forbruket av naturgass med 1,4 Bcf / d i juli, sammenlignet med året før, motregnet forbruket og veide på naturgassprisene..

Orkanen Laura – Nylig tok orkanen Laura land og forstyrret mange LNG-eksportanlegg og raffinerier. Dette forstyrret eksporten av naturgass og påvirket prisene på varen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map