Palladium historiske prisoversikter – PA-historikk

Palladium er et hardt, sølv-hvitt metall som nå er det mest verdifulle av de fire store edle metaller. En akutt mangel har gjort det dyrt i markedet. Palladium kan brukes i forurensningskontrollenheter for biler og lastebiler. Prisen på dette edle metallet doblet seg på litt mer enn et år, noe som gjorde det dyrere enn gull.

Det er et skinnende hvitt materiale som passer inn i gruppen av seks platinametaller. Cirka 85% av palladium havner i eksosanleggene til biler, der det hjelper med å gjøre giftige forurensninger til mindre skadelig karbondioksid og vanndamp. Palladium brukes også innen elektronikk, tannbehandling og smykker. Det utvinnes primært i Russland og Sør-Afrika.

Palladium er den minst kjente av de fire store edle metaller, som inkluderer gull, sølv og platina, men det er den dyreste av disse metaller på grunn av knapphet. Den har omfattende industrielle bruksområder, som sølv og som andre edle metaller, og den kan også brukes som en inflasjonssikring.

Strøm palladium Pris: $

palladium

 

Palladium – Historiske prisoversikter:

Historiske datatabeller:

PA historiske prisdata

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Månedlig endring

DatePriceOpenHighLowChange%

Hvorfor se på historiske Palladium-priser?

Det er mange faktorer involvert i bestemmelsen av en bullish forspenning i palladium. La oss utforske dem en etter en for å forutsi Palladium-prisene.


Autokrav:

Palladium brukes mye som en viktig ingrediens i katalysatorer, med andre ord, den brukes i eksosanleggene til biler for å kontrollere forurensning. Bilsalg i Kina og USA påvirker palladiumprisene. Bil- og lastebilprodusentene i Kina og USA bruker palladium, og en økning i bilsalget i verdens to største økonomier kan indikere vekst i palladiumprisene.

Etterspørselen etter Palladium har vokst de siste årene, ettersom regjeringene, spesielt i Kina og Europa, har strammet inn regelverket, i et forsøk på å slå ned på forurensning fra kjøretøyer. Dette har tvunget bilprodusenter til å øke mengden edle metaller som brukes i eksosanlegg.

I Europa har forbrukerne kjøpt færre dieselbiler, som bruker platina, og bruker bensindrevne biler, som bruker palladium, i stedet. Den gjennomsnittlige 14% økningen i palladiumbelastning i bensindrevne biler presset palladiumprisene til rekordhøye 9,7 millioner gram i fjor, til tross for lavere bilproduksjon i de fleste regionale bilmarkeder. I 2019 og 2020 steg palladiumprisene med nesten 80%, til en rekordhøyde på mer enn $ 2800 per unse.

Den siste lovgivningen fra Kina og Europa, som tvinger bilprodusenter til å oppfylle strenge utslippsstandarder ved å øke bruken av palladium, har hevet forventningene om at etterspørselen vil øke over 10 millioner gram, til tross for den langsomme globale økonomiske veksten og fallende bilsalg i viktige markeder. , inkludert USA, Kina og Europa.

Den synkende forsyningen:

Enhver vare som har en økende etterspørsel eller et redusert tilbud er et opplagt valg for investeringer, fordi prisene i begge tilfeller vil øke. Det er bare to land som produserer palladium, nemlig Russland og Sør-Afrika. Russland er den største produsenten av palladium, og landet har ikke vært åpen om omfanget av sine palladiumreserver. Sterke bevis tyder imidlertid på at produksjonen av palladium i Russland synker. Sør-Afrika, som er det nest største palladiumproduserende landet, har blitt plaget av arbeidskraftsangrep, som har forstyrret produksjonen der. Den reduserte produksjonen fra begge land har tvunget palladiumprisene enda høyere enn gullprisene.

En inflasjonssikring:

Palladium er priset i amerikanske dollar, noe som betyr at den også har et omvendt forhold til amerikanske dollar, som alle andre varer. Når dollaren stiger, lider metallet, fordi den sterkere dollaren kan kjøpe mer unser av metallet og omvendt. For det meste blir gull sett på som den ideelle hekken for dette scenariet, som også er kjent som inflasjon. Palladium brukes også som en inflasjonshekk når den amerikanske dollaren er svak.

Nylig, da den amerikanske dollaren var svak på grunn av flere faktorer, inkludert lavere rentesatser fra Fed, økende antall koronavirustilfeller i USA og en forsinket ny runde med amerikanske stimulusregningssamtaler, fikk palladium grep i markedet og begynte å stige.

Koronaviruspandemi:

Prisene på palladium falt med mer enn 10% da nyheten om spredning av koronavirus i USA, Kina, Europa og resten av verden brøt ut. Prisene falt på grunn av den økonomiske nedgangen og nedleggelsen av bilindustrien og andre sektorer som bruker palladium. Siden den gang har gull imidlertid gjenvunnet bakken det mistet, mens palladium har falt til $ 2500 per unse, fra $ 2875 per unse i februar.

Bilsektoren og nedleggelse av fabrikken, sammen med forstyrrelsen i forsyningskjeden, førte prisene mot nedsiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector