Soybean Historical Price Charts – Soybean Price History

Soyabønner er en populær ingrediens i vegetarisk og vegansk mat, fordi de naturlig inneholder mye protein. Soyamelk er en erstatning for kumelk, som er både vegansk og laktosefri, og soyasaus er en populær og viktig ingrediens i øst-asiatisk mat. Markedsverdien av soyamat i USA forventes å nå 16,75 milliarder amerikanske dollar i år, fra 4,6 milliarder dollar i 2014.

Soyabønner er blant de viktigste oljefrø- og proteinmelproduktene. Bønnene dyrkes som en avling i Øst-Asia, og de produseres også i vestlig jordbruk, som kilde til både olje og protein. De viktigste produsentene av soyabønner er Brasil og USA, men Kina leder soyaoljeproduksjonen over hele verden.

De siste årene har den årlige soyabønneproduksjonen i USA økt til over fire milliarder busker. I fjor produserte USA det høyeste volumet av soyabønner i noe land, på rundt 123,66 millioner tonn. I 2018-2019 ble det totale volumet av soyabønnerimport registrert som 153,31 millioner tonn globalt. Kina var den ledende importøren av soyabønner, med en årlig import på 92 millioner tonn. Prisene på soyabønner påvirkes av mange faktorer, inkludert tilbud og etterspørsel, amerikansk produksjon, styrken på amerikanske dollar, etterspørsel fra fremvoksende markeder og etanolsubsidier.

SOYBEAN

Hvorfor se på historiske soyabønnepriser?

Det er mange faktorer involvert i bestemmelsen av en bullish bias i soyabønner. La oss utforske dem en etter en for å forutsi prisene for soyabønner.

Amerikansk produksjon:

USA regnes som den største produsenten og eksportøren av soyabønner, med en total produksjon på 3,558 milliarder busker i 2019. Produksjonen i 2019 var imidlertid mindre enn året før, som utgjorde 4,428 milliarder busker. Tilførselssjokkene, som ugunstige værforhold, orkaner eller tørke i viktige amerikanske soyabønneproduserende stater, kan påvirke produksjonen, og dermed begrense volumet av soyabønner som er tilgjengelig i det globale markedet, noe som kan presse prisene opp. Gitt de to-årige produksjonsdataene i diagrammene ovenfor, kan det sies at i 2019 steg prisene fra året før.

Styrken på den amerikanske dollaren:

Soyabønner er oppgitt i amerikanske dollar, akkurat som mange andre varer. Dette betyr at når den amerikanske dollaren er sterk, får soyabønneprodusenter lavere utbetalinger for sin produksjon og omvendt. Nylig har den enkle pengepolitikken fra den amerikanske sentralbanken holdt den amerikanske dollaren svak, og soyabønneprisene har økt som et resultat. De amerikanske sentralbankmennene har gitt hint om at politikken sannsynligvis vil fortsette i lengre tid, for å støtte forbrukerlån og utgifter.

Krav til det fremvoksende markedet:

De fremvoksende økonomiene, som India og Sør-Afrika, har begynt å øke utnyttelsen av soya. Etterspørselen etter husdyrfôr og olje øker når utviklingslandene blir rikere og befolkningen vokser. Den økte etterspørselen kan øke prisene på soyabønner, hvis tilbudet forblir konstant de neste årene.


Etanol Tilskudd:

Den amerikanske regjeringen gir subsidier til maisbønder for å øke etanolproduksjonen. Hvis tilskuddene til mais skulle ta slutt, ville flere bønder velge å dyrke soyabønner, og i dette tilfellet ville tilførselen av soyabønner øke, og dermed redusere prisene og omvendt.

Kinas importvolum:

Kina er den største brukeren og importøren av soyabønner. I 2019 importerte Kina 92 ​​MMT soyabønner, mens det globale importvolumet for soyabønner ble registrert som 153 MMT. Brasil er hovedeksportør av soyabønner, og eksporten til Kina fra Brasil i 2019 ble registrert som 20,5 milliarder kroner.

I følge Fase 1-handelsavtalen mellom USA og Kina har dragen nasjonen avtalt å importere over 43 MMT soyabønner i 2020 for å oppfylle sine handelsforpliktelser. Fra januar til mai hadde Kina imidlertid bare kjøpt 9 MMT amerikanske soyabønner, mens de hadde kjøpt over 22 MMT fra Brasil. Ettersom en stor del av USAs soyabønneimport til Kina ennå ikke er oppfylt, vil prisene på amerikanske soyabønner øke de neste månedene for å oppfylle forpliktelsene i fase 1-handelsavtalen i andre halvdel av året..

Koronavirus:

Spredningen av koronaviruspandemien har påvirket den globale matforsyningen og distribusjonen til en viss grad, ettersom de viktigste soyabønne-produserende områdene rundt om i verden, handelspolitikk, politiske faktorer og kansellering av politikk har påvirket soyabønnemarkedet. Alt dette har igjen påvirket Kinas soyabønner. Den viktigste brukeren av soyabønner er Kina, som hvert år bruker 60% av den globale soyabønneproduksjonen. I første kvartal 2020 led imidlertid prisene på soyabønner på grunn av koronaviruspandemien da etterspørselen minket, og til slutt førte til lave priser. Men utvinningen av Kinas innenlandske økonomiske aktivitet har nå ført til normalisering av markedsprisene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector