USD / CHF Historiske prisoversikter – Amerikansk dollar Prishistorikk

Valutakursen mellom amerikanske dollar og sveitsiske franc er et valutapar som er favorisert blant veteranhandlere og nykommere. De to valutaene i USD / CHF-paret er den amerikanske dollaren og den sveitsiske franc. Den amerikanske dollaren ble først hentet inn av den amerikanske kongressen som den lokale valutaen i 1792. Den er den mest brukte valutaen i verden, og den blir sett på som en uoffisiell reservevaluta i verden. På den annen side hadde Sveits i løpet av 1700-tallet et stort antall forskjellige mynter i omløp, inkludert forskjellige utenlandske valutaer. Etter det ble sveitsiske franc introdusert som en enkelt monetær enhet over hele landet. Den har en interessant historie da den først ble utgitt i 1850, og igjen mellom 1865 og 1920-tallet, da Sveits var en del av den latinske monetære union sammen med Italia, Belgia og Frankrike, hvis valutaer var knyttet til sølv. Valutaen ble imidlertid en del av Bretton Woods System, som ble formulert etter andre verdenskrig og kollapset i 1974, blant overdreven ubalanse. Sveits fortsatte å knytte valutaen til gull til denne ble endret ved en folkeavstemning i 2000.

 

Den sveitsiske franken regnes som en sikker havnevaluta, akkurat som den amerikanske dollaren og den japanske yenen, og det skjer tilfeldigvis trekkraft under usikre hendelser. CHFs sikre havnestatus ble opptjent av den sunne politiske og økonomiske styringspolitikken i landet. Sveits er et nøytralt land og har ingen politisk rivalisering med andre land, siden ingen væpnet konfrontasjon er rapportert siden 1815.

 

Den forsiktige politikken for offentlige finanser, aktive handelsbalanser og fravær av økonomisk undertrykkelse har også økt kravene til den franske havnen. CHF betraktes som en stabil og robust valuta på grunn av Sveits politiske nøytralitet. USD / CHF-paret er negativt korrelert med den sikre havneanken i markedet. I løpet av 2007-2009, i den store lavkonjunkturens tid, styrket CHF seg mot alle større valutaer.

Strøm USD / CHF Pris: $

USD / CHF

 

USD / CHF– Historiske prisdiagrammer og data

USD / CHF Historiske prisdata

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Månedlig endring

DatePriceOpenHighLowChange%

Faktorer som påvirker USD / CHF-prisene:

Den sveitsiske nasjonalbanken:

USD / CHF-valutaparet er sterkt påvirket av sentralbanken i Sveits, den sveitsiske nasjonalbanken (SNB). Styringsrentebeslutningene og viktige kunngjøringer fra SNB gir betydelige prisbevegelser i USD / CHF-paret, for eksempel overraskelsesmeldingen om fjerning av EUR / CHF-pinnen i 2015. SNB frigjør også kvartalsrentebeslutningene sammen med renteuttalelser som gir detaljer om kort og langsiktig pengepolitikk. Disse utgivelsene fra SNB har også stor innvirkning på USD / CHF-paret.

 


Den amerikanske sentralbanken:

Den amerikanske sentralbanken, også kjent som Federal Reserve, har også en betydelig innvirkning på USD / CHF-prisene. Kursbeslutningene og renteoppgavene som utstedes 8 ganger i året har en betydelig innflytelse på bevegelsene til den amerikanske dollaren.

 

US Bureau of Labor Statistics:

USD / CHF-paret er også et datasensitivt valutapar, som alle større valutaer. Den amerikanske dollaren er sterkt påvirket av sysselsettingsantallene, spesielt av utgivelsen av data fra ikke-gårds lønn (NFP), som er utstedt av US Bureau of Labor Statistics.

 

Det sveitsiske føderale statistikkontoret:

De offisielle statistiske observasjonene i Sveits er utgitt av Federal Statistical Office (FSO). De viktigste dataområdene inkluderer økonomi, befolkning og miljø. Rapportene relatert til Business Census, sveitsisk inntjeningsstruktur, nasjonal forbrukerprisindeks og sveitsisk arbeidsstyrke, overvåkes av markedshandlere. Ovennevnte rapporter har stor innflytelse på prisene på både CHF og USD / CHF.

 

Kryss valutakurs:

På grunn av sin trygge natur er USD / CHF-paret negativt korrelert med de risikofylte valutaparene, som EUR / USD og GBP / USD. Dette betyr at en nedgang i både EUR / USD- og GBP / USD-parene kan føre til en økning i USD / CHF-parprisene og omvendt. Dette skyldes også den positive sammenhengen mellom EUR, GBP og CHF.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector