USD / INR Historiske pristabeller – Historikk i amerikanske dollar

Den indiske rupien er den nasjonale valutaen i India, som også kalles INR. Imidlertid er INR vanligvis representert med symbolet £. Den indiske rupien (INR) stammer fra rupiya, en sølvmynt som først ble utstedt av Sultan Sher Shah Suri i det 16. århundre. Foreløpig er utstedelsen av valutaen kontrollert av Reserve Bank of India. Å styre valuta i India kan betraktes som en av de viktigste oppgavene til Reserve Bank of India. Videre spiller Indias reservebank også en viktig rolle i Indias regjerings utviklingsstrategi, avgir uttalelser og bestemmer rentene i landet.

Fra et historisk synspunkt ble det nye rupieskiltet (₹) offisielt godkjent i 2010. D. Udaya Kumar opprettet det, ved å kombinere Devanagari-konsonanten “र” (ra) og den latinske store bokstaven “R”, uten den vertikale bar (ligner på R rotunda). Den første myntserien med det nye rupietegnet ble utstedt 8. juli 2011. Før det brukte India “₨” og “Re” som symbolene for flere rupier og en rupi..

Mens jeg snakker om myntene, la meg minne deg om at Indias mynter er utstedt i valører på 50 paise, en rupi, to rupi, fem rupi og ti rupi.

Derfor er paisen verdt 1/100 av en rupi. Mynter verdt 50 paise blir referert til som små mynter, mens mynter som er lik eller over en rupi er kjent som rupiemynter.

Når det gjelder sedler, utstedes papirvalutaen eller sedlene i India i valører på 5, 10, 20, 50, 100, 500 og 2000 rupi. Det er verdt å nevne at kirkesamfunnene er trykt på 15 språk på baksiden av papirryper. På forsiden er kirkesamfunnene trykt på hindi og engelsk.

Indias sedler oppdateres vanligvis med nye design, inkludert tydelige forskjeller mellom den gamle Mahatma Gandhi-serien med sedler og de nye med samme navn. Notatene viser ulike temaer fra Indias rike kultur.

Hva er USD / INR (amerikanske dollar / indisk rupi)?

USD / INR står for amerikanske dollar kontra det indiske rupien (USD / INR) valutapar, som forteller handelsmannen hvor mange indiske rupier (sitatvalutaen) som trengs for å kjøpe en dollar (basisvalutaen). For eksempel, hvis markedsprisen på USD / INR er 716, kreves det rundt ₹ 71 for å kjøpe 1 dollar. Som allerede nevnt, er Rupee symbolisert av ₹. Det er interessant å merke seg at INR er den 20. mest omsatte valutaen over hele verden.

Det er også verdt å nevne at USD / INR-valutaparet normalt handler fra søndag kveld til fredag ​​ettermiddag i mange land, og tilbyr nyttige muligheter for handelsmennene. Du kan imidlertid handle samtaler og sette opsjoner på paret. Det er ingen levering av dollar, og forskjellen i bytte gjøres i INR. Handelen er av europeisk stil. Opsjonen kan utøves ved utløpet eller kvadreres i løpet av måneden. Hvis den amerikanske dollaren får styrke mot rupien på eller før utløpet, får kjøperen av anropsopsjonen gevinst. En kjøper av salgsopsjonen får gevinst på en svakere dollar og taper på en sterkere amerikansk dollar.

Viktige faktorer som påvirker valutaparet USD / INR

Verdien av valutaparet USD / INR påvirkes hovedsakelig av geopolitisk og global stemning, som mange valutaer i fremvoksende markeder, ettersom de utenlandske aktørene har trukket seg ut av det indiske aksjemarkedet, noe som har bidratt til fallet til den indiske rupien. Den rådende handelssituasjonen mellom USA og Kina ser ut til å ha en dominoeffekt på global handel, som har påvirket den indiske valutaen siden 5. september 2019.

Over dammen har INR en sterk sammenheng med råoljeprisene, ettersom WTI Crude står for en betydelig del av Indias samlede import. Dermed skader enhver økning i prisen på råolje økonomien. Hvis WTI råoljeprisene stiger ytterligere, vil det ikke bare påvirke rupiens stabilitet og aksjemarkedsøkningen. Det kan også gi en inflasjonseffekt.

Strøm USD / INR Pris: $

 

USD / INR


 

Historisk datatabell:

USD / INR Historiske prisdata

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Månedlig endring

DatePriceOpenHighLowChange%

Faktorer som påvirker USD / INR-prisene:

Mange faktorer kan påvirke INR-valutakursen, inkludert handelsstrømmer, investeringsstrømmer og oljepriser. India importerer olje, og en økning i prisene kan føre til inflasjon og tvinge RBI til å gripe inn for å støtte økonomien.

Renter:

Som vi allerede har nevnt, har høyere renter i en økonomi en tendens til å trekke utenlandske investeringer, noe som øker etterspørselen og verdien av hjemvalutaen. Likeledes har lavere renter en tendens til å undergrave valutakursene. Ved å heve renten kan sentralbanken senke etterspørselen etter slike varer, og legge press på prisene som et resultat.

Råolje:

WTI råoljepris kan også betraktes som en av de viktigste faktorene som påvirker prisene på den indiske rupien (INR), ettersom råolje står for en betydelig del av Indias samlede import. Dermed skader prisstigningen på råolje økonomien. Hvis WTI råoljeprisene stiger ytterligere, vil det ikke bare påvirke rupees stabilitet og økningen i aksjemarkedene, men det kan også gi en inflasjonseffekt

Økonomiske data:

De økonomiske dataene, slik som forbruksprisindeksen (KPI), bruttonasjonalproduktet (BNP), handelsbalansen, detaljomsetningen, forbrukerprisindeksen og industriprisindeksen har stor innflytelse på USD / INR-prisene. Disse dataene er viktige hvis man skal forstå aksjemarkedet, og spesielt retningen til INR.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector