USD / MXN Historiske pristabeller – Amerikansk dollar prishistorie

Den meksikanske pesoen er den nasjonale valutaen i Mexico, som også er kjent under koden MXN. Den meksikanske pesoen består av 100 centavos, og den er vanligvis representert med symbolet $ eller Mex $. Ordet peso stammer fra det meksikanske ordet ‘pesos’, som betyr ‘vekter’ og refererer til gull- eller sølvvekter.

Fra et historisk syn, opprinnelig, var pesoen basert på den offisielle valutaen i Spania, den virkelige, som var den spanske dollaren preget i sølv. Det meksikanske navnet kommer fra den vanligste identifikasjonen av valutaen, den sølv 8-ekte mynten, som forble i omløp til midten av 1800-tallet. I 1863 ble de første myntene denominert i centavos, til en verdi av en hundredels peso hver, produsert. Disse myntene forble i omløp til midten av 1900-tallet, men gullinnholdet ble redusert betydelig over tid.

 

Hva er USD / MXN (amerikanske dollar / meksikansk peso)?

USD / MXN står for den amerikanske dollar mot det meksikanske peso (USD / MXN) valutapar, som forteller hvor mye den amerikanske dollar er verdt målt mot MXN. USD / MXN regnes som et eksotisk par. Imidlertid er den meksikanske pesoen en av de mest handlede valutaene blant valutaparene som inkluderer amerikanske dollar. Mexico har og det fremvoksende markedets valuta. Bortsett fra dette, har USA og historisk nære relasjoner som handelspartnere en tendens til å øke verdien av denne valutaen.

 

Det er også verdt å nevne at USD / MXN-valutaparet normalt handler fra søndag kveld til fredag ​​ettermiddag i USA, noe som gir nyttige muligheter for handelsmennene. Volum og volatilitet kan imidlertid svinge betydelig i hver 24-timers syklus, med spredning (forskjellen mellom bud og forespørsel) som utvides i stille perioder og innsnevres i aktive perioder. I tillegg til dette kan evnen til å åpne og lukke posisjoner når som helst betraktes som en av de viktigste fordelene på valutamarkedet; flertallet av handelsstrategiene utfolder seg i aktive perioder.

 

Som vi alle vet, er Mexico den 9. største oljeprodusenten i verden. Dette knytter igjen Mexico til sine naturressurser. Imidlertid korrelerer den meksikanske pesoen sterkt med andre varebaserte valutaer, inkludert den brasilianske realen (BRL) og den colombianske pesoen (COP). Dette forholdet styrker viktigheten av energisvingninger og data som flytter futuresmarkeder for råolje og naturgass.

 

Viktige faktorer som påvirker USD / MXN-valutaparet

Verdien på valutaparet USD / MXN påvirkes hovedsakelig av geopolitisk og global stemning, som mange valutaer i fremvoksende markeder. Vanligvis, når den globale volatiliteten er lav, setter pesoen pris på, sett i årene etter den store nedgangen. La meg minne deg på at en rekke akkommoderende sentralbankpolitiske initiativer så volatiliteten synke, og pesos verdi sakte klatret. Etter krisen økte verdien av den meksikanske pesoen med hele 30 prosent mot greenbacken. Tvert imot falt verdien på pesoen også med 20 prosent på tre måneder, hovedsakelig på grunn av valget av president Donald Trump, noe som økte volatiliteten og bidro til valutatapene.

Strøm USD / MXN Pris: $

USD / MXN

 


Historiske datatabeller:

USD / MXN Historiske prisdata

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Månedlig endring

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Høyere renter:

 

Den høyere renten kan betraktes som en av nøkkelfaktorene som påvirker den meksikanske pesoen. Det skal bemerkes at pesoen betalte omtrent 8% i renter per år i 2019, sammenlignet med rundt 2% for den amerikanske dollaren. Dette undergravde igjen verdien av den meksikanske valutaen. I mange år ga den meksikanske pesoen høyere avkastning enn den amerikanske dollaren på grunn av høyere renter.

 

Nærhet til USA:

Mexico og USA deler en grense, og et forhold som strekker seg til brede handelsavtaler og innvandringstvister. Imidlertid har den fysiske nærheten en tendens til å ha en ekstra innvirkning på verdien av pesoen. Meget velstående grenseregioner som driver kommersielle interaksjoner øker likviditeten til den meksikanske pesoen.

 

Det er verdt å huske at USD / MXN valutaparet tilbyr et naturlig valutaspill i markedet, og det er også det mest flytende MXN-paret, som vi allerede har nevnt. Bortsett fra dette eksporterte USA 256 milliarder dollar i varer til Mexico i 2019, mens de importerte varer til en verdi av 358 milliarder dollar, og til slutt tilførte valutaen meningsfull likviditet. Denne handelsbalansen (BOT) viste svingninger det siste tiåret, og skifteforholdet hadde en innvirkning på den relative verdien.

 

Råolje:

WTI råoljepriser kan også betraktes som en av de viktigste faktorene som påvirker den meksikanske pesoen, ettersom Mexicos enorme oljereserver gir sikkerhet for finansiering. Kapitalen fra lån kan regjeringen skaffe midler til innenlandske utgiftsprogrammer. Internasjonale långivere foretrekker imidlertid å investere og påta seg risiko i petroleumsdominerte land når råoljeprisene er høye. Forholdet mellom den meksikanske pesoen og oljen gjør det også til en utmerket måte å spekulere i oljepriser.

 

La meg minne deg om at Mexico, som en oljeprodusent som ikke er medlem, har blitt hardt rammet av en OPEC-forsyningsoppbygging. Dette har bidratt til presset fra oljeprisfallet etter 2013. Det dramatiske oljeprisfallet tidlig i 2020 undergravde verdien av pesoen.

 

Økonomiske data:

Økonomiske data, slik som konsumprisindeksen (KPI), bruttonasjonalprodukt (BNP), handelsbalanse, detaljhandel, arbeidskraftsundersøkelse (den kanadiske arbeidsledighetsstatistikken), forbrukerprisindeksen og industriprisindeksen har stor innflytelse på USD / MXN priser. Disse dataene er viktige for at man skal forstå aksjemarkedet, og spesielt retningen til MXN.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector