USD / TRY Historiske pristabeller – Historikk i amerikanske dollar

TRY står for den tyrkiske valutaen, den nye lira, som nå er i sin andre utstedelsesperiode. Den tyrkiske lira er den nasjonale valutaen i Tyrkia. Imidlertid kan den nye tyrkiske lira brytes ned i 100 nye kurusmynter, vanligvis representert med bokstavene YTL. Fra et historisk aspekt ble den tyrkiske nye lira først introdusert tidlig i 2005. Den tilsvarte 1 million av den gamle tyrkiske lira. Regjeringen fjernet de seks nullene fra valutaens verdi under omvurdering i 2005. Den 9. utgaven av TRY ble skrevet ut i 2009.

La meg forklare historien om hvordan utgivelsen av den tyrkiske lira som valuta ble delt i to perioder. Den første tyrkiske lira var i bruk i perioden mellom 1923 og 2005 (den var gyldig og var i omløp til slutten av 2005). Samtidig startet den andre tyrkiske lira-perioden i 2005. Som en valuta har TRY blitt knyttet til den franske franc og det britiske pundet, i tillegg til at den har vært både hard og myk knyttet til den amerikanske dollaren i løpet av sin historie. . Det er ikke lenger en eksplisitt pinne, men Tyrkia griper aktivt inn i valutamarkedene og prøver å påvirke verdien av TRY.

TRY historie (New Turkish Lira)

Som svar på den økonomiske krisen i 2001 begynte den tyrkiske lira å miste verdi. Statseide virksomheter, som telekommunikasjonsselskaper og oljeraffinerier, ble privatisert, og sentralbanken førte en stram pengepolitikk, i et forsøk på å begrense utgiftene og sikre at inflasjonen ikke ødela økonomiske gevinster. Før disse økonomiske reformene fant sted, var Tyrkias økonomi sterkt avhengig av utenlandsk bistand, da omtrent 80% av Tyrkias BNP var utenlandsgjeld.

Viktige faktorer som påvirker USD / TRY Valutapar

USD / TRY-valutaparet påvirkes vanligvis av faktorer som påvirker verdien av amerikanske dollar og den tyrkiske lira, i forhold til hverandre og til andre valutaer. Derfor har rentedifferansen mellom Republikken Tyrkias sentralbank og Federal Reserve (Fed) en betydelig innflytelse på verdien av disse valutaene sammenlignet med hverandre. Det er verdt å huske at den tyrkiske lira falt med mer enn 20% og faller inn i rekordlavt territorium, mot amerikanske dollar 10. august 2018. Årsaken til dette kan imidlertid være forbundet med økonomiske og geopolitiske problemer. I tillegg til å lide av raskt økende inflasjon og politisk press for å holde rentene lave, møtte landet en truende gjeldskrise som truet med å legge ytterligere press på både økonomien og valutaen.

Strøm USD / TRY Pris: $

 

USD / TRY

 

Historisk datatabell:

USD / TRY Historiske prisdata

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Månedlig endring

DatePriceOpenHighLowChange%

Faktorer som påvirker USD / TRY-prisene:

Valutaparet USD / TRY påvirkes av faktorer som bestemmer verdien av amerikanske dollar og den tyrkiske lira, sammenlignet med hverandre og andre valutaer. Derfor vil rentedifferansen mellom Federal Reserve (Fed) og Republikken Tyrkias sentralbank påvirke verdien av valutaer i forhold til hverandre.

CBRT og rentesatser:

Å bestemme renten kan betraktes som en av CBRTs viktigste oppgaver. Den tyrkiske pengepolitiske strukturen er utformet for å holde inflasjonen lav og stabil. Dermed har det kunstig miljøet med lave renter bidratt til ytterligere kontinuerlig press på den tyrkiske lira.

 

Forhold mellom USA og Tyrkia:

 

Forholdet mellom USA og Tyrkia har blitt verre de siste årene, noe som har en tendens til å undergrave den tyrkiske økonomien og dens valuta.

Økonomiske data:

De økonomiske dataene, som for eksempel forbrukerprisindeksen (KPI), bruttonasjonalproduktet (BNP), handelsbalansen, detaljhandelssalget, arbeidskraftsundersøkelsen (den kanadiske ledighetsstatistikken) og industriprisindeksen har stor innflytelse på USD / TRY-prisene.

 

Potensiell tyrkisk gjeldskrise:

 

Tyrkias tunge gjeldsbelastning til andre land er tydelig i den ekstraordinært store andelen av gjelden som er denominert i utenlandsk valuta. Ettersom den tyrkiske valutaen fortsetter å undergrave, blir denne utenlandske gjelden vanskeligere og dyrere for Tyrkia å administrere, noe som forverrer nedgangen i valutaen ytterligere. Videre gjør Tyrkias bemerkelsesverdig store betalingsbalansemangel landets potensial til å havne i en alvorlig gjeldskrise enda høyere. La meg påpeke at de tyrkiske lånene beløper seg til 265 milliarder dollar, eller mindre enn 1% av den totale summen, ifølge Bank of International Settlements.

Internasjonale forhold:

Forholdet mellom land har en tendens til å vokse eller undergrave økonomien deres. De øker utvalget av forbrukere som nås geografisk og demografisk, gjennom interaksjoner som import og eksport, men de tillater også økonomiske svingninger i andre land å påvirke økonomien deres.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me