USD / ZAR Historiske pristabeller – Amerikansk dollar prishistorie

USD er en forkortelse for amerikanske dollar, den offisielle valutaen til USA. En amerikansk dollar, eller amerikansk dollar, er delt inn i 100 cent, eller i 1000 fabrikker for regnskaps- og skattemessige formål (symbol: ₥). Denne valutaen er vanligvis representert med symbolet $ eller US $, for å skille mellom den og andre dollarbaserte valutaer. Det er også verdt å nevne at den amerikanske dollaren, ofte referert til som greenback, er den mest brukte valutaen i aktiviteter over hele verden. Som et resultat betraktes denne valutaen som en referansevaluta. Bortsett fra dette, aksepteres amerikanske dollar som den offisielle valutaen i mange land utenfor USA.

 

På ZAR-fronten er den sørafrikanske rand (ZAR) den nasjonale valutaen i Sør-Afrika. Den består av 100 øre og er representert med symbolet R. Det er verdt å nevne at navnet rand kommer fra ordet “Witwatersrand” som betyr “hvite vannrygg”. Johannesburg, stedet for flertallet av Sør-Afrikas gullforekomster, ligger på denne ryggen.

Fra et historisk synspunkt ble den sørafrikanske rand først lansert i februar 1961, like før republikken Sør-Afrika ble etablert. Den sørafrikanske rand erstattet det sørafrikanske pundet med en hastighet på 2 rand til 1 pund. Frem til begynnelsen av 1970-tallet var den sørafrikanske rand verdt rundt 1,5 dollar per USD. Imidlertid devaluerte randen raskt i løpet av den store lavkonjunkturen.

 

Hva er USD / ZAR (amerikansk dollar / sørafrikansk rand)?

USD / ZAR er et eksotisk par i valutahandel eller valutahandel, ettersom rand (ZAR) er en valuta i fremvoksende markeder som har mindre likviditet enn utviklede markedsvalutaer. Som vi allerede nevnte, er USD / ZAR et eksotisk valutapar, da det har lavere likviditet enn de fleste større valutaer som handles på markedet, for eksempel (US dollar, sveitsisk franc, euro, britisk pund, japansk yen, kanadisk dollar og Australske dollar). Imidlertid gir den lavere likviditeten i rand høyere volatilitet, noe som gir høyere muligheter for belønning (eller tap)..

 

Til tross for dette er den sørafrikanske økonomien mer utviklet enn en rekke av sine likestillingsmarkeder, slik at likviditeten i sin tur blir ansett som høyere enn mange av sine kolleger, og mer enn tilstrekkelig for handelsformål.

 

Viktige faktorer som påvirker USD / ZAR-valutaparet

USD / ZAR-valutaparet påvirkes vanligvis av faktorer som påvirker verdiene til amerikanske dollar og den sørafrikanske rand i forhold til hverandre og til andre valutaer. Derfor vil renteforskjellen mellom den sørafrikanske reservebanken og Federal Reserve (Fed) påvirke verdien av disse valutaene betydelig sammenlignet med hverandre. Handlerne holder imidlertid øye med de økonomiske kalenderne, da nyheter med stor innvirkning påvirker USD / ZAR-valutaparet betydelig.

 

Når de handler USD / ZAR, fokuserer handelsmenn på den høye effekten av både amerikanske og sørafrikanske økonomiske datapunkter, ettersom valutaparet gjenspeiler de to økonomiene. Bruttonasjonalprodukt (BNP), konsumprisvekst, handelsbalanse og balansedata og arbeidsledighetsdata regnes som de viktigste faktorene som påvirker valutaparet.

Strøm USD / ZAR Pris: $


USD / ZAR

 

Historiske datatabeller:

USD / ZAR Historiske prisdata

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Månedlig endring

DatePriceOpenHighLowChange%

 

Som vi allerede har nevnt, påvirkes USD / ZAR-valutaparet normalt av faktorer som påvirker verdiene til den amerikanske dollaren og den sørafrikanske (rand) i forhold til hverandre og til andre valutaer. Derfor vil renteforskjellen mellom den sørafrikanske reservebanken og Federal Reserve (Fed) påvirke verdien av disse valutaene betydelig i forhold til hverandre. Handlerne holder imidlertid et øye med de økonomiske kalenderne, da nyheter med stor innvirkning påvirker USD / ZAR-valutaen betydelig.

 

Pengepolitikk:

Valutaene er mest følsomme for pengepolitikken fra sentralbankene. Imidlertid har de økende rentene i en økonomi en tendens til å understøtte den innenlandske valutaen. Likeledes forventes senking av renter å undergrave en valuta.

 

Økonomiske data:

De økonomiske dataene, som for eksempel forbruksprisindeksen (KPI), bruttonasjonalproduktet (BNP), handelsbalansen, detaljomsetningen, forbrukerprisindeksen og industriprisindeksen har en betydelig innflytelse på USD / ZAR-prisene. Disse dataene er essensielle hvis man skal forstå aksjemarkedet og spesielt retningen til ZAR.

 

Forsyning & Kreve:

Rand, som valuta, er mest følsom for LEVERANS- OG KRAV-faktorer. Hvis sørafrikansk eksport er populær og etterspurt, undergraver den Rand som en valuta. Den sterke handelsnæringen er en indikasjon på en velutviklet valuta. Men hvis det er mye tilbud og mindre etterspørsel, kan dette påvirke den sørafrikanske valutaen (ZAR) negativt..

 

Politisk situasjon:

Hvis landet ditt er i dårlige hender, eller hvis det har en kaotisk regjering, som tar forferdelige valg og stadig får feil ting, vil dette til slutt skade valutaen. Unnlatelse av myndighetene til effektivt å administrere landet vil skremme virksomheter og handelspartnere og avskrekke dem fra å investere, og det kan til og med føre til at turister unngår landet.

 

Tilgjengelighet av penger:

Verdien på en valuta kan defineres av hvor mange som bruker den. Hvis mennesker og bedrifter over hele verden øker etterspørselen etter en innenlandsk valuta, vil det understøtte valutaen. Å ha et overskudd av tilgjengelig valuta har en negativ effekt, som undergraver verdien og påvirker valutakursen.

 

Internasjonale forhold:

Forholdet mellom land har en tendens til å vokse eller undergrave økonomien deres. De øker utvalget av forbrukere som nås geografisk og demografisk gjennom interaksjoner som import og eksport, men de tillater også det andre lands økonomiske svingninger å påvirke økonomien deres.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector