ZeroSwap en neste generasjons multi-chain DEX Aggregator

Denne artikkelen vil utforske funksjonene og definere verdiforslaget til ZeroSwap for DeFi.

DEX og dets nåværende status

Børs er en av kjernedelene i blockchain og crypto økosystem. Sentraliserte børser (CEXer) som Binance og Kraken har bidratt til å lette krypto-adopsjon i stor grad de siste par årene, om enn med et par problemer knyttet til sentralisering.

For tiden har behovet for desentraliserte løsninger aldri vært mer etterspurt. Vi er på et tippepunkt, der brukerne strekker seg unna sensurens og sentraliseringens sjakler – til fordel for desentraliserte alternativer som AMM og andre DEX-løsninger. Desentraliserte børser (DEXer) er i en nøkkelposisjon. Selv om CEX fortsatt har overtaket i områder som likviditet, fiat on-ramper og lavere avgifter. Å løpe gjennom forskjellige store kryptodatakilder avslører at DEX-er er i ferd med å fange opp og modnes raskt. 

Data viser at det månedlige handelsvolumet for DEXs nådde en topp på 12 milliarder dollar, med rundt 4 milliarder dollar behandlet i år 2020. Året til dato returnerer DEX til CEX-tokens 241% til 44%. 

Dette indikerer at krypto-tilpasningstrenden skifter fra CEX til DEX. Dette skyldes først og fremst fremveksten av DeFi som en varm filial, og fikk 300% og 200% år-til-år-vekst i henholdsvis 2019 og 2020. For tiden er mer enn $ 9 milliarder av total verdi låst i DeFi. Den eksponensielle veksten av DeFi drives i hovedsak av DEXer og DEX-aggregatorer. 

DEXes tilgang til DeFi er imidlertid begrenset på grunn av mange utfordringer, som – 

 • Token-likviditet er fragmentert blant flere DEX-protokoller og tjenester
 • De obligatoriske høye gasskostnadene knyttet til on-chain transaksjoner
 • Pådra handelsavgifter
 • Fravær av effektive markedsføringsmekanismer
 • Subpar brukergrensesnitt

Det er noen få prosjekter som Uniswap, KyberSwap og ParaSwap som prøver å løse dette problemet. Men de har oppnådd variert suksess.

Skriv inn ZeroSwap

ZeroSwap takler disse eksakte problemene. Det tar sikte på å gjøre handel ekstremt enkel for en ikke-teknisk bruker og bringer frem nye løsninger som hjelper DEXer på flere områder; og dermed styrke DeFi-ryggraden – i ånden av ekte desentralisering. 

ZeroSwap er en protokoll med flere kjeder som støtter fire verktøy –

 • DEX-aggregering – Dette muliggjør pålitelig bytte av kryptoaktiver over forskjellige lag 1-løsninger. ZeroSwap benytter en virkelig flerkjede-arkitektur som i utgangspunktet vil støtte Ethereum og Binance Smart Chain, og gradvis vil støtte flere kjeder over tid, og dermed løse likviditetsfragmentering i forskjellige kjeder.

 • Likviditetsgruvedrift – Dette gjør det mulig for brukere å samle tokens for likviditetsforsyning på tvers av forskjellige DEXer gjennom ZeroSwap. Brukere blir stimulert gjennom belønninger basert på mengden tokens som samles.

  Likviditetsdrift er en viktig faktor for DeFi-vekst, som er ansvarlig for å drive Ethereums DeFi-trafikk.

 • Market Making Suite – Market-making-pakken gir ekte handel i kjeden gjennom ZeroSwap SDK. SDK kan enkelt integreres med brukernes eksisterende arbeidsflyter.


 • DEX Token Offering (DTO) – DEX token tilbyr plattformen er en plattform for å delta i innledende tokens som tilbys på ZeroSwap. Brukere vil kunne kjøpe tokens, og det vil gi en god mulighet for dem å delta i det opprinnelige tilbudet, i motsetning til for tiden i Uniswap, hvor den ikke-tekniske handelsmannen er mot bots i backend. ZeroSwap vil ha en algoritme som styrer dette.

Egenskaper 

Med alle sine verktøy kombinert, bringer ZeroSwap frem følgende funksjoner –

 • Transaksjoner uten gass – ZeroSwap benytter gruvedrift av transaksjonsgebyrer for å tilby gassfri transaksjoner for alle handler i kjeden, og eventuell tillegg eller fjerning av likviditet.

 • Nullavgift – Å legge til eller fjerne likviditet, og handel tiltrekker null kostnader helt.

  Belønninger – Brukere vil tjene belønninger fra handler på kjeden, likviditetsdrift og når de gir likviditet.

 • DEX-aggregering – Det tilbyr samlet likviditet fra alle eksisterende protokoller for å gi de beste markedsprisene.

 • Styresett – ZeroSwap benytter en tidsendrende styringsmekanisme for å gi enstemmighet til protokollstyring.

 • Utviklervennlig – ZeroSwap-protokollen er fullstendig teknologibasert, utviklervennlig, slik at brukerne kan bygge arbeidsflyter sømløst..

ZEE-token

ZeroSwap’s ticker token kalles ZEE. Det tjener ulike formål, for eksempel å muliggjøre gassfrie transaksjoner, og styrke likviditetsgruvearbeidere og handelsmenn.

ZEE-tokenet oppmuntrer handelsdeltakere til on-chain handel og likviditetsdrift. Under hver handel supplerer protokollen en del av tokenbelønningen til en videresending for å finansiere gassen. Slik gjør ZeroSwap-protokollen selvbærende.

Den totale forsyningen av ZEE er 100 millioner, med 22 millioner i første sirkulasjonsforsyning. Resten blir distribuert gjennom privat salg og sårunder.

Hvordan er ZeroSwap bedre enn Uniswap?

Nå som funksjonene ZeroSwap tilbyr er klare, er det på tide å trekke en sammenligning med den populære Uniswap.

 • De fleste prosjekter som 1inch og Uniswap prøver å løse likviditetsproblemet. Alle disse protokollene har også et gebyr. ZeroSwap prøver å løse gassgebyrproblemet. Derfor kan alle disse prosjektene eksistere samtidig med ZeroSwap, ettersom det er en aggregat som tilbyr null avgifter og gassløse transaksjoner.
 • Uniswap tar et handelsavgift på 0,30%, noe som er litt over det globale bransjens gjennomsnitt på rundt 0,25%. ZeroSwap tar ingen slike avgifter.
 • En ren Ether to DAI-utveksling av token på Uniswap krever svimlende $ 55 i bensinavgift. ZeroSwap lover rene gassfri transaksjoner gjennom gruvedrift av transaksjonsgebyrer som beskrevet ovenfor med en relay-modell.
 • Uniswap støtter bare Ethereum blockchain, mens ZeroSwap er en flerkjedeprotokoll som støtter forskjellige kjeder, inkludert Ethereum Binance Smart Chain, og mer som kommer. Dette åpner muligheter for likviditet og eksponering mot forskjellige eiendeler på forskjellige lag 1-plattformer
 • ZeroSwap tilbyr likviditetsdrift for å samle ressurser og tjene belønninger fra den. Uniswap hadde til nå ikke en, men STP-nettverket vil tilby sitt STPT-token gjennom Uniswaps likviditetsgruvedrift i Uniswap versjon 2.

Sammenlignet med den nåværende versjonen av Uniswap, inkluderer ZeroSwaps store forskjeller null transaksjonskostnader, tilgang til flere kjeder og en noe nær CEX-nivå utvekslingserfaring med begrensningsordrer med on-chain handler som får tilgang til forskjellige DEX-protokoller..

ZeroSwap vs. andre

Uniswap overskred nylig sin sentraliserte peer, Coinbase, i daglig handelsvolum – $ 426 millioner til $ 348 millioner av Coinbase som registrert 30. august 2020. Dette viser at brukere skifter mot DEX. Likevel er Uniswap bare en DEX-tjeneste med én kjede.

En undersøkelse i slutten av juli avslørte at DEX-aggregatorer utgjorde omtrent 20% av alle DEX-er. Dette viser tydelig potensialet for ZeroSwap, som tilbyr et ekte DEX-aggregatoranlegg med on-chain handel.

ZeroSwap har mye mer funksjonalitet enn andre swap-aktiverte DEX-tjenester som KyberSwap, ParaSwap eller 1inch – 

 • Ingen av dem har flerkjede-arkitektur. Å være basert på en enkelt kjede begrenser likviditetsegenskapene.

 • Ingen av dem tilbyr gassløse transaksjoner.

 • Mens 1-tommers og Paraswap ikke medfører handelsavgifter, gjør Uniswap og KyberSwap det.

 • Utelukkende Uniswap, ingen gir likviditetsdrift.

 • Bortsett fra KyberSwap, tilbyr ingen styringsfasiliteter. 

Team

 • Chandrashekar Ramu, administrerende direktør & Med-grunnlegger – Mer enn 6 års erfaring med kryptohandel, arbitrage og algoritmisk handel. DeFi-evangelist med en grundig forståelse av DEXer gjennom sin erfaring med utvikling av bothandel.

 • Aayushi Jain, COO & Med-grunnlegger –  Med 4+ år i blockchain-området har hennes erfaring vært innen produktadministrasjon og å bygge kundeforhold. Hjelper med å forme forskjellige produkter, inkludert Frontier i de første dagene.
 • Puneet Bagewadi, CTO & Med-grunnlegger – Han har 10+ års erfaring innen programvareutvikling. En full-stack utvikler, Puneet har utviklet blockchain-programvare for Visa Inc. Ex-Mobstack og Wipro.

Konklusjon

ZeroSwap har unikt posisjonert seg, da ingen av sine potensielle konkurrenter tilbyr det de bringer til markedet. Dette skaper en enorm verdi som sannsynligvis vil være en spillveksler i DeFi-rommet.

Ansvarsfraskrivelse Det presenterte innholdet kan omfatte forfatterens personlige mening og er underlagt markedsforhold. Gjør din markedsundersøkelse før du investerer i kryptovalutaer. Forfatteren eller publikasjonen har ikke noe ansvar for ditt personlige økonomiske tap.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector