10 beste Monero-lommebøker [XMR] gjennomgått (utgave 2019)

Mens internett har blitt en integrert del av alles liv, har folk over tid innsett at mange selskaper bryter privatlivet til enkeltpersoner. Med økende forekomster av disse bruddene begynte personvern sakte å få betydning og blir nå et stadig viktigere og moderne problem.

Med fremveksten av kryptovaluta og desentralisert blockchain, følte mange mennesker at verden endelig hadde en løsning for å takle personvernproblemer. Men med tiden etterlot alle store valutaer, inkludert bitcoin, et spor som gjorde dem ikke helt private. Jakten på personvernet førte til at kryptoutviklere oppdaget en ny mynt som brukte teknikker som hjelper til med å øke personvernet til en transaksjon. Et slikt resultat var Monero, en virkelig anonym digital kontant som ikke kan spores. For det trenger du definitivt en lommebok for å lagre XMR. Så i dag her gjennomgår vi de beste Monero lommebøkene som er tilgjengelige akkurat nå.

Hva er Monero?

Jakten på en personvernmynt ledet oppdagelsen av Monero, som ble lansert i april 2014. Monero er basert på CryptoNote protokoll utarbeidet av pseudonym forfatter ‘Nicolas van Saberhagen’. Mens Monero leverte funksjon som andre blockchain-tokens og valutaer, er kjernen i grunn en cryptocurrency med åpen kildekode som fokuserer på personvern og desentralisering. Så langt er det dratt litt over 17 millioner XMR, med en samlet markedsverdi på over 1,61 milliarder dollar. Dette rangerer Monero 13. blant alle kryptovalutaer når det gjelder markedsverdi, og interessen for kryptovalutaen har senere ballongert.

Hvordan fungerer Monero?

Mens Monero er veldig lik de fleste kryptovalutaer og bruker en offentlig hovedbok for å registrere transaksjoner, og de nye enhetene er opprettet gjennom gruvedrift, er det få ting som denne mynten gjør annerledes for å forbedre personvern, sikkerhet og sporbarhet. Dette oppnås for det meste gjennom en rekke innovative funksjoner, som skjult adresser og ringesignaturer.

Du vil kanskje også like: 6 Best Multi-Cryptocurrency Hardware Wallets reviewed

Det hele starter med Monero Wallet-adresse, som er en streng på 95 tegn og består av to sett med private og offentlige kryptografiske nøkler. For at en transaksjon skal finne sted med Monero, bruker avsenderen mottakerens offentlige visningsnøkkel og offentlige forbruksnøkkel, samt noen tilfeldige data for å generere en unik, engangs offentlig nøkkel. Mens denne nøkkelen sees offentlig på Moneros blockchain, er det bare partene som er involvert i transaksjonen som er klar over detaljene i transaksjonen.

Når transaksjonen er gjennomført fra avsenderens slutt, skanner mottakerens lommebok blockchain med sin private visningsnøkkel, til riktig utgang er funnet. Når lommeboken finner de riktige transaksjonsopplysningene, beregner den en engangs privat nøkkel som tilsvarer den engangs offentlige nøkkelen som ble generert tidligere. Nå kan mottakeren bruke XMR-ene som han mottar, ved å bruke sin private forbruksnøkkel.

Mens denne hånlige transaksjonsforklaringen fremhevet hvordan Monero fungerer, er det nødvendig å forstå de kritiske tekniske delene som gjør Monero unik- Stealth Address, Ring Signatures og Kovri.

Stealth-adresser

For å si det enkelt, skjult adresse er en unik engangsadresse som opprettes for hver transaksjon av avsenderen på vegne av mottakeren. Disse adressene utgjør en virkelig viktig del av Moneros personvernagenda. I hver transaksjon blir en skjult adresse (også kjent som en engangs offentlig nøkkel) automatisk generert og registrert som en del av en transaksjon. Dette indikerer hvem som har tillatelse til å bruke en produksjon i en fremtidig transaksjon.

Som en observatør som ser denne informasjonen fra utsiden, på grunn av skjult adresser, er i stand til å se transaksjonen på hovedboken, men er ikke i stand til å tyde noen informasjon relatert til transaksjonen.

Ringsignaturer

Den andre delen av personvernpuslespillet til Monero er teknikken som er kjent som ringsignaturer. Ringsignaturer sørger for at transaksjonsutgangene ikke kan spores. De oppnår dette ved å blande utgiverens produksjon med tidligere utganger hentet fra blockchain, noe som gjør transaksjonen helt sporbar.

Mens ringesignaturer gjorde jobben perfekt, forbedret Monero Labs Core Team det bare i januar 2017 ved å introdusere Ring Confidential Transactions (Ring CT). Dette ble oppfunnet av Bitcoin Core-utvikler Gregory Maxwell, og klarer å skjule transaksjonsbeløp fra tredjeparter.

Kovri

Den tredje og siste delen av personvernpuslespillet heter Koveri, som hindre tredjeparter i å spore transaksjoner på tvers av noder. Det er en programvare som skjuler IP-adressene til partene som er involvert i transaksjonen, slik at transaksjoner kan sendes mer privat enn noen gang før.

Kovri tunneler trafikk gjennom I2P-nettverket ved hjelp av hvitløkskryptering og hvitløksruting. Dette gjør at informasjon kan reise i et privat overleggsnettverk, og krypteres i tillegg hver gang den sendes videre. Jevnaldrende er ikke i stand til å lese informasjonen som videreformidles. Dette skaper et anonymt nettverk av Monero-brukere beskyttet mot sensur og overvåking.

Topp lommebøker for Monero

Ettersom det er fastslått at Monero ikke er en vanlig mynt, og dens tekniske forskjeller gjør det annerledes for andre, er lommebøkene som brukes av Monero-holdere også veldig forskjellige og unike på sin egen måte.

1. Monero GUI lommebok

De aller beste lommebøkene er de offisielle lommebøkene som frigjøres av prosjektene for å lagre myntene sine, og Monero GUI Wallet er nettopp det. Det fungerer som en stasjonær app med et grafisk brukergrensesnitt. Mens synkronisering og nedlasting av denne lommeboken er en langvarig prosess på grunn av forbedrede sikkerhetsfunksjoner, er lommeboken fortsatt en av de mest robuste lommebøkene som er tilgjengelige for Monero..

Lommeboken har et mindre komplisert grensesnitt og relativt enkelt og greit å bruke. Lommeboken er tilgjengelig på tvers av plattformer og kan brukes av Windows-, Mac- og Linux-brukere. GUI Wallet setter sammen et passord som beskytter lommebokfilen på brukerens datamaskin, i tillegg til å produsere en 25-ords gjenopprettingsfrase.

Den største fordelen Monero GUI Wallet har over andre lommebøker er at den er enkel å bruke for folk som ikke er veldig kunnskapsrike med kryptovaluta-lommebøker og tilhørende sikkerhetsproblemer. Tilgangsnivået som lommeboken gir, gjør den til den ideelle kandidaten for innehavere som ønsker å komme inn på handel med Monero, men som ikke vil bruke noe komplisert eller kanskje kjøpe en dyr maskinvarebok..

2. MyMonero

MyMonero er en annen populær lommebok som ble utviklet av et medlem av teamet bak Monero selv. Denne lommeboken er den enkleste å bruke, men mangler å gi den sårt tiltrengte sikkerheten og anonymiteten som noen Monero-holdere måtte ønske seg. Lommeboken er en nettbasert og lar brukerne opprette en konto og sjekke ut Monero-beholdningen der via en nettleser.

Lommeboken beskytter brukeren med et 13-ords passord som brukeren trenger for å være praktisk og sikkert på lang sikt, noe som gjør den til den største ulempen med My Monero. De fleste kryptovaluta lommebøker som Monero GUI og Ledger Nano S fungerer enten som lokale apper eller er lagret på enheter. Siden Moneros telefonkort er anonymitet, ser det ut til at en tilgang til en nettsidekonto undergraver den fordelen.

Min Monero er elsket av brukere som trenger et problemfritt alternativ for å beholde Monero uten å kjøre en full node.

min monero lommebok

3. Ledger Nano S

Ledger Nano S en av de beste maskinvarekrypto-lommebøkene som er tilgjengelig til denne datoen, som er i stand til å håndtere brukerne Monero-beholdninger. En av de største fordelene med Ledger Nano S er at den er i maskinvare lommebok som er allsidig og bærbar. Brukere kan enkelt laste den opp til en USB-pinne for å gi tilgang til lommeboken, uansett hvor de vil, over hele verden.

Ikke bare det, Ledger Nano S støtter også massevis av forskjellige kryptovalutaer og til og med noen altcoins som Stellar, Ripple, Ethereum, Bitcoin, Litecoin og Ethereum Classic, noe som gjør det til en one-stop lommebokløsning. Hvis en bruker kjøper Monero og sannsynligvis legger en enorm premie på sikkerhet – er Ledger Nano S det beste valget. Lommeboken er ikke bare utstyrt med tofaktorautentisering, men også en PIN-kode og tilgjengelighetsfrøtilgjengelighet. Det gjør det ganske lufttett når det gjelder å holde pengene dine sikre. Den har også en OLED-skjerm slik at du kan se på transaksjonsdetaljer ved å klikke på en knapp.

Ledger Nano S monero lommebok gjennomgått

4. Monerujo

Denne lommeboken ble laget som en open source Android-mobilapp for å lagre og overføre XMR. Siden koden er åpen, har den blitt riktig analysert av uavhengige testere fra Monero-samfunnet og bekreftet at den er fri for skadelig kode.

Monerujo fortsetter å kjøre som en lett løsning, noe som gir brukerne riktig alternativ til å administrere sin egen node med Monero blockchain. Appen er lett og krever bare noen få megabyte på brukerens mobile enhet.

Selv om appen er lett, er Moneroujo full av funksjoner og funksjoner. Lommeboken lar brukeren importere eller generere mange adresser, slik at de kan administrere sine XMR-innskudd mellom flere underkontoer på en app. Dette kan være nyttig når brukeren bruker flere lommebøker til forskjellige formål – en for langvarig beholdning og en annen for handel og kjøp.

Monerujo bruker det innebygde verktøyet for lesing av QR-koder som letter oppgavene og eliminerer behovet for å skrive lange Monero-adresser. Et annet praktisk element er XMR.to-tjenesten i appen som lar brukerne sende XMR til en BTC-adresse, og blir automatisk Bitcoin. Hele prosessen kjører i bakgrunnen, så det er problemfritt og veldig praktisk når man ønsker å gjøre online-kjøp mens man er anonym. Denne funksjonen mangler imidlertid i IOS-versjonen ennå.

Monerujo Android mobil lommebok

5. Cake Wallet

Hvis brukeren er en IOS-bruker, er Cake-lommebok en av de beste Monero-lommebøkene som er tilgjengelig. Lommeboken har et ekstremt rent og intuitivt brukergrensesnitt som er en stor fordel da noen av de andre lignende appene har et mer komplekst grensesnitt som kan være skremmende for nye brukere..

Selv om dette er en Monero-lommebokapp, er den utstyrt med en innebygd bytte for andre kryptovalutaer som Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash og Dash. Den eneste store ulempen med denne appen er mangelen på kompatibilitet med Android-enheter. Annet enn det, hvis du er en IOS-enhetsbruker og leter etter en ren og intuitiv måte å administrere Monero på, er Cake lommebok et trygt valg.

Cake Wallet

6. Guarda

,/ spenn>

Guarda er tilfeldigvis de mest allsidige kryptodepositoriene som er tilgjengelige i dag. Sammen med Monero støtter lommeboken forskjellige valutaer som Dash, Bitcoin, Bitcoin Cash, Stellar Lumens, Ethereum, Zcash, Ripple, noe som gjør den til en god jackpot i all handelens lommebok. I motsetning til stasjonære alternativer er den veldig lett og intuitiv. Bekvemmeligheten er ikke begrenset av det bare – Guarda er kompatibel med to populære IOS for iOS og Googles Android-mobil, og fungerer bra i begge tilfeller.

Det viktigste med Guarda er at den ikke beholder kundedata eller private koder. Den personlige nøkkelen forblir i enhetens sikre minne og slettes når brukerne avslutter økten. En annen grunn til at Guarda er populær, er at brukerne enkelt kan flytte fra en mynt til en annen, uten KYC-prosedyrer og begrensninger som kompliserer bekreftelsesoperasjoner..

guarda

7. Monero papir lommebok

Monero Paper Wallet er en av de mest intense måtene å lagre Monero på, men den tilbyr det mest sikre og anonyme alternativet. For å forklare i et nøtteskall er papirlommebøker bare et middel til å skrive ut et papir som de Monero Wallet for å lagre brukerne Monero Wallet seed..

Det kan høres trivielt ut, men i virkeligheten er det en rekke sikkerhetstiltak som må følges for å sikre påliteligheten til lommeboken. For eksempel, under opprettelsen av lommeboken, anbefales det på det sterkeste å bruke en enhet som bare hadde en ren installasjon av operasjonsenheten eller en datamaskin med luftgap som aldri har blitt brukt før. Dessuten er bruk av en skriver for å trykke frøet på papirlommeboken også sterkt ikke tilrådelig, da de fleste kommersielle skriverprogramvarene ikke er sikkerhetsherdet.

På grunn av antall trinn som kreves for å lage en svært sikker og pålitelig papirlommebok, er det vanskelig å anbefale de samme nye brukerne eller folk som ikke egentlig vet hva de gjør. Når det er sagt, er det ganske vanskelig å knekke denne lommeboken om ikke umulig. Hvis sikkerhet er topprioritet og er plassert over bekvemmelighet, er Monero Paper Wallet det beste alternativet som er tilgjengelig.

8. Edge Wallet

Et relativt nytt barn på blokken, Edge-lommeboken ble utgitt i februar 2018 og er godt i stand til å håndtere Monero. Ikke bare Monero, Edge lar brukerne arbeide med forskjellige kryptoaktiva, inkludert XMR, BCH, ETH, BTC og noen ERC-20-tokens..

Edge lommebok er tilgjengelig for forskjellige mobile plattformer, men de har fortsatt ikke en Windows-versjon. En av Edge’s mest fremtredende kvaliteter er den perfekte og brukervennlige brukergrensesnittet. En annen ting som skiller seg ut for Edge er at det tillater brukere å handle kryptoaktiva rett i lommeboken. Lommeboken oppnår dette ettersom den har samarbeidet med Glidera (et av Krakens tilknyttede selskaper) og tar 1% provisjon for denne tjenesten.

Når det gjelder sikkerhet, er lommeboken lastet med forskjellige sikkerhetsverktøy som garanterer brukere at eiendelene deres forblir uberørt av hackere. Ved hjelp av to-faktor bekreftelse (2FA), må brukeren skrive inn en unik kode som sendes til mobiltelefonen hver gang for autorisasjon.

kantlommebok

9. Trezor T

Inntil nylig støttet ikke Trezor Monero. Trezors Model One støtter fortsatt ikke XMR. Imidlertid var den nye T-modellen Monero en av nøkkelmyntene sammen med andre for å finne støtte med Trezor. Et av de særegne høydepunktene i Trezor-lommeboken er dens design. Det er en liten gadget som er omtrent 5-7 inches lang, koblet til via en USB-ledning. Det kan til og med brukes trygt på PCer med skadelig programvare.

Menyen administreres via Google Chrome eller Trezor Bridge – det er ikke veldig komplisert i navigering, så selv nye brukere vil gradvis forstå spillereglene. Trezor-lommeboken er laget for å være feilfritt koblet til Trezor-dingsen din, og hjelper klienter med å kontrollere myntene sine, starte utveksling og kontrollere saldoen. Trezor tillater å legge til et ubegrenset antall offentlige adresser etter behov for å administrere mange betalinger.

Generelt er Trezor UI intuitivt nok til å navigere, men det gir noen betydelige tilleggskomponenter til sikkerhet som andre forskjellige lommebøker ikke gjør. Før du sender XMR, må brukerne bli kjent med Trezor-systemet og hvordan det fungerer for å unngå feil som kan resultere i å miste krypto.

Trezor er et av de sikreste alternativene så langt. Det er umulig å hacke en forvalter uten nett uten å få tilgang til gadgeten. Det er vanligvis et kompromiss mellom sikkerhet og komfort, men Trezor tilbyr begge deler! For å holde mynter sikre og frakoblet, trenger du i utgangspunktet bare å overføre dem på enheten din og skjule den.

trezor lommebok

10. Exodus Wallet

Exodus er en annen enkel å bruke lommeboken og har en ren og intuitiv design. Lommeboken støtter for øyeblikket over 100 forskjellige digitale valutaer, inkludert XMR, og porteføljesaldoer kan også vises i over 30 fiat-valutaer.

Lommeboken har versjoner tilgjengelig for Windows-, Mac- og Linux-brukere, og teamet har også nylig gitt ut en mobilapp. I tillegg til å være en kryptolommebok, inneholder Exodus desktop-klient også en porteføljesporer og en innebygd kryptovaluta-utveksling og fungerer som en lysnode, noe som betyr at det ikke er behov for å laste ned Monero-blockchain da den ber om relevante data fra fullstendige noder på nettverket.

For å gi økt sikkerhet bruker Exodus et sikkert passord og gir et fraseuttrykk på 12 ord. Videre blir brukernes private nøkler og transaksjonsdata kryptert og lagret lokalt på enhetene sine, og lommeboken kan brukes uten å sende inn personlig informasjon.

Til tross for alt dette er Exodus ikke 100% åpen kildekode, og krever høyere tillit til utviklingsteamet. Som en stasjonær lommebok er den også mindre sikker enn en Ledger eller Trezor og er best egnet til å lagre mindre betydelige beløp.

utvandring

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me