Bitcoin Dominance Index 101: Definisjon, betydning og dens indikatorer

Det har gått et tiår siden en programmerer (eller muligens en gruppe programmerere) under pseudonymet Satoshi Nakamoto ga ut en whitepaper som skisserte den teknologiske strukturen Bitcoin som det siste tiåret har innledet en ny tidsalder med blockchain-teknologi og desentraliserte digitale valutaer. Men for det meste av denne perioden var Bitcoin den eneste valutaen som eksisterte. Det var etter Ethereums fødsel, som ga en plattform for andre prosjekter for å frigjøre myntene sine, og dette begynte sakte å ødelegge bidraget fra Bitcoin og oppfordret et behov for Bitcoin Dominance Index.

Rise of Altcoin og Origin of Bitcoin Dominance Index

I det største antall årene siden 2009 har Bitcoin vært den mest dominerende kryptovalutaen, og dens dominansnivå var nesten 100%. Men med introduksjonen av Ethereum fikk mange prosjekter en plattform for å frigjøre myntene sine. Dette førte til fødselen av en mengde mynter som tok sikte på å løse forskjellige eksisterende problemer som Bitcoin ikke kunne løse. Oppgangen til disse altcoins begynte sakte å utfordre Bitcoins dominans og førte til dannelsen av Bitcoin Dominance Index.

Per definisjon, noe som er veldig godt sagt av Jimmy Song (en selvbeskrevet Bitcoin-lærer, utvikler og gründer) i hans medium post,

Bitcoin Dominance Index ble opprinnelig opprettet for å illustrere hvor stor betydning Bitcoin, den første digitale valutaen som skaleres, hadde i den samlede kryptoøkonomien. Indeksen står som et forhold mellom markedsverdi på Bitcoin og resten av kryptovalutamarkedene.

Bruk og betydning av Bitcoin Dominance Index

Selv om forholdet i utgangspunktet bare angir Bitcoins dominans over andre altcoins i kryptomarkeder, har handelsmenn brukt de siste årene eller siden handelen er kryptovalutaer, for en rekke formål.

Noen handelsmenn har funnet det nyttig å få innsikt i markedet og mer spesifikt stemningen fra handelsmenn hvis den vippes mot hoved Bitcoin eller mot de andre alternative myntene (altcoins). Tatt i betraktning dominansindeksen som en markedssentimentindikator, har noen handelsmenn laget vellykkede strategier for å flytte pengene sine fra altcoins til bitcoin og omvendt med tanke på hva Dominans-indikatoren indikerer..

Mange handelsmenn har igjen hatt en del av sin vurderingsstrategi, og brukt denne indeksen til å effektivt måle etterspørselen etter Bitcoin i forhold til etterspørselen etter altcoins som prøver å komme til riktig pris på bitcoin. Siden kryptomarkeder har ganske rettferdiggjort at kryptopriser er en ren funksjon av etterspørsel og tilbud, har disse veiledende strategiene vært nyttige for dem. Det er ganske enkelt for en vanlig å måle at hvis verdien av altcoins begynner å stupe og Bitcoin gjør en mye bedre jobb med å holde verdien, er det klart at investorene kjøper opp Bitcoin.

For noen handelsmenn kan de også bruke indeksen til å utlede markedets risikoaversjon. På noen punkter har Bitcoin fungert som et aktivt fristed og tjent som en sterk butikk av verdi under makroøkonomisk uro. Ved å fungere som digitalt gull har Bitcoin trukket mange investorer i disse vanskelige tider.

Dominansindeksen brukes også av mange forskere og grunnleggende analytikere for å måle hvor mye innovasjon som skjer i markedet generelt, og spesifikt hvor den innovasjonen finner sted. For å forklare med et eksempel, i slutten av 2016 og begynnelsen av 2017, falt Bitcoins markedsdominans til et laveste nivå. Dette er fordi Ethereum, med det som den gang var en første av sitt slag, smarte Blockchain med symboler som produserte symboler, ble helt raseri. I denne perioden er det veldig åpenbart å se at det var et høyt nivå av innovasjon; spesifikt, kommer fra Ethereum:

prosentandel av total markedsverdi-dominansKilde: Altcoin Magazine

Kritikk av dominansindeksen

Mens det har vært mange handelsmenn og forbrukere fornøyd med Bitcoin-indeksen, har det vært en annen gruppe mennesker som egentlig ikke er for indeksen. En stor kritikk av Bitcoin Dominance Index er at markedsdeltakere lett kan redusere dette bestemte tiltaket ved å lage sine egne mynter og også holde airdrops, det er når medlemmer av kryptovaluta- og blockchain-samfunnet får gratis enheter med digital valuta.


En annen grunn til at folk tror at Dominance Index ikke er en sann indikator, er at de mener at mange altcoins-markedsdekk er manipulert. I følge Jimmy Song Ripple, her står det beste eksemplet. Han sier tydelig i bloggen sin at Ripple – XRP er mynten der alle mynter har skapt en forhåndshånd og bare gitt dem ut til publikum litt av gangen. Han legger til at det er et stort antall krusninger som holdes i reserve, slik at den faktiske flottøren (det vil si mengden tilgjengelig for publikum å handle) forblir relativt liten. Mange forhåndsutviklede mynter gjør nøyaktig det samme for å manipulere ikke bare prisen, men også for markedsverdi. Bare en liten del av myntene handles faktisk mens en stor reserve sitter på siden eid av skaperne for å holde markedsverdien på myntene høy. Med så mye av XRP i få hender kan det definitivt føre til manipulering av markedsverdi.

Du vil kanskje også like: Ripples prosjekterte analyse av 2019 og 2020

For å legge til et manipulasjonspunkt for markedsverdi, har mange av altcoins ultra-lav likviditet og har faktisk ikke så mye penger investert i dem, til tross for den store markedsverdien. Disse altcoins tar ikke noe bort fra Bitcoin så mye som de pumper seg opp.

Et annet poeng som får folk til å tro at dominansindeksen er mindre avhengig, da mange av disse Altcoins faktisk er Ethereums subcoins, og mye av markedsverdien kan telles dobbelt med mindre de er adskilt i andre MainNet-mynter..

Konklusjon

Med alle poengene fra synspunktene, er Bitcoin Dominance Index fortsatt en veldig rå beregning og en som dessverre er veldig enkel å manipulere. Selv om det gir en god del indikasjon på hvordan Bitcoin oppfører seg i forhold til andre altcoins, trenger det definitivt litt mer tid og strenghet for å bli et lojal verktøy for handelsmennene..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector