Fremtiden for Ethereum: Er den død, eller vil den stige?

Det var ikke lenge siden Ethereum ble kalt som prosjektet som skulle forandre verden fra å bli sentralisert til desentralisert. Mens Bitcoin og dets blockchain la grunnlaget for desentralisering, var det Ethereum som ga en visjon om å være fleksibel og dynamisk blockchain som kunne løse virkelige problemer.

Ethereum introduserte verden for smarte kontrakter og ble den største plattformen for å lansere prosjekter og Dapps å skape en verden av altcoins. Det var alle slags spådommer om hvordan Ethereum ville overta Bitcoin, det er kampen om å være toppmynten. Men så kom 2018 og Ethereum var i all søkt etter problemer, og utfordrende Bitcoin var fortidens nyheter. For øyeblikket er Ethereum fortsatt i svakhet hvordan hvordan nåtid og fremtid ser ut. Det er forskjellige måter Ethereum kan bevege seg på, og artikkelen vil prøve å utforske det samme.

For å forstå hva Ethereum kan lede som teknologi eller som en investering, må man dykke ned i historien til den nest mest berømte mynten.

Hva er Ethereum

Ethereum er en åpen kildekodetjeneste som bruker blockchain som baseteknologi for å lette smarte kontrakter og kryptovalutahandel sikkert uten en tredjepart.. Det er to kontoer tilgjengelige gjennom Ethereum: eksternt eide kontoer (kontrollert av private nøkler påvirket av menneskelige brukere) og kontraktskontoer. Mynten Ethereum er kalt for å være utvekslingsmiddel, og det lar utviklere distribuere alle slags desentraliserte apper.

På grunn av sin egenskap for å være vert for andre prosjekter og Dapp, anser mange mennesker Ethereum, bare som en plattform, men den tilbyr mange flere ting knyttet til den, for eksempel smarte kontrakter, Ethereum Virtual Machine (EVM) og dens faktiske valuta, Ether, for peer-to-peer-kontrakter.

Du vil kanskje også like: Ethereum Battles EOS for the Future of Dapps og Smart Contract Supremacy

Historie av Ethereum

Ideen om Ethereum ble først introdusert av Vitalik Buterin på slutten av 2013 som et resultat av hans erfaring i Bitcoin-samfunnet. Kort tid etter publiserte Vitalik vitenboken Ethereum, der han beskriver den tekniske designen i detalj for Ethereum-protokollen og arkitekturen for smarte kontrakter..

I januar 2014 ble Ethereum formelt kunngjort av Vitalik på The North American Bitcoin Conference i Miami, USA. Rundt samme tid begynte Vitalik også å jobbe med Dr. Gavin Wood, og sammen grunnla de Ethereum.

I april 2014 publiserte Dr. Gavin Ethereum Yellow Paper som fungerte som teknisk spesifikasjon for Ethereum Virtual Machine (EVM). Kort fortalt fokuserer EVM på å gi sikkerhet og eliminere upålitelig kode for å forhindre nektelsesangrep fra datamaskiner over hele verden..

De juridiske kompleksitetene ved å skaffe midler gjennom en forhåndssalg førte til etableringen av Ethereum Foundation (Stiftung Ethereum) i juni 2014 i Zug, Sveits. Ethereum lanserte forhåndssalg av etermynter, Ethereums nettverksmedium, i 42 dager mellom juli og august 2014 og samlet inn midler på 18,4 millioner dollar i bytte mot 60.102.216 eter.

Med de innsamlede pengene kunne selskapet kjent som Ethereum Foundation betale tilbake juridisk gjeld, månedene med å utvikle innsats og økonomien til den pågående utviklingen av Ethereum..

Utviklingen av Ethereum


Etter vellykket forhåndssalg av token og påfølgende kapitalinnsamling, startet en andre organisasjon som var ansvarlig for utviklingen kalt ETH DEV sitt arbeid under kontrakt fra Ethereum Foundation. Utviklerinteressen for Ethereum vokste jevnt og trutt gjennom 2014, og ETH DEV-teamet leverte en serie Proof-of-Concept (PoC) -utgivelser for utviklingssamfunnet å evaluere. Det var konstante oppdateringer, og hyppige innlegg fra ETH DEV-teamet som holdt samfunnet informert om Ethereum-bloggen, holdt også fart på Ethereum.

I april 2015 kunngjorde teamet også DEV-tilskuddsprogrammet, som ga støtte til forslag og bidrag fra utviklere til både Ethereum-plattformen og til prosjektene basert på Ethereum. Mens det allerede var hundrevis av utviklere som bidro med tiden og tankene sine til Ethereum-prosjekter og open source-prosjekter, tjente dette programmet til å belønne og støtte disse utviklerne for deres bidrag. DEV-tilskuddsprogrammet fortsetter å fungere i dag, og finansieringen av programmet ble nylig fornyet i januar 2016.

På toppen av det, Ethereum Frontier-nettverket ble lansert 30. juli 2015. Dette tillot utviklere å begynne å skrive smarte kontrakter og desentraliserte apper på det live Ethereum-nettverket. Gruvearbeidere begynte å bli med i Ethereum-nettverket for å sikre Ethereum-blockchain og tjene eter fra gruvedrift. Selv om Frontier-utgivelsen var ment for bruk av utviklere som en betaversjon, resulterte den i å være mer dyktig og pålitelig enn noen forventet.

Les også: Ethereum Cloud Mining: Veiledning & Beste tjenesteleverandører / nettsteder

Fra oppstarten i august 2015 til januar 2017 var Ethereum stort sett et pågående arbeid og led av flere feil som holdt selskapene fra å ønske å bygge videre på sin nye smarte kontraktinfrastruktur. Den samme ustabile infrastrukturen var ansvarlig for myntens ytelse i 2017. I hele 2016 svingte imidlertid Ethereums pris mellom $ 1 og $ 7, selv om den nådde $ 11 før den beryktede DAO-hackingen fant sted.

Mens oppføringen i 2017 var på wobbly grunnlag, var 2017 året som endret Ethereums formue for alltid. Ethereum lanserte smarte kontrakter for testen. Dette tillot startups å avlede tokens med relativ verdi til Ether, i det som nå blir referert til som en ICO, eller det første mynttilbudet. Og med Ethereum-stabilisering, og flere og flere prosjekter som kjørte mot ICO, ble 2017 “året for ICO” og så lanseringen av populære tokens bygget på Ethereum som Golem, OmiseGO, Augur, TenX, Status, Monaco, Decentraland og hundrevis av andre som opplever enorm vekst.

Ethereum og dets problemer fra 2018

2018 viste seg å være et helt motsatt for Ethereum sammenlignet med 2017 da blockchain av Ethereum begynte å møte problemer. Den smarte kontraktsblokkjeden som ble varslet som fremtidens teknologi og den såkalte 2.0-versjonen av den distribuerte hovedboksteknologien begynte snart å miste sporet. 2018 avdekket noen kritiske problemer for Ethereum som kan gjøre eller ødelegge fremtiden. Problemene som kom frem inkluderte-

  1. ICO og Dapp’s ble til tull: Med en plattform på plass ble Ethereum snart en plattform som kunne støtte mange forskjellige applikasjoner, for desentraliserte applikasjoner (dApps). På grunn av denne åpne og tilgjengelige blockchain, hoppet mange utviklere ombord og begynte å bruke ICO-er for å finansiere sine bestrebelser, og tilbyr sine opprinnelige ERC-20-tokens til alle kommende for å skaffe penger til å fullføre sine blockchain-prosjekter. Med så mange apper og prosjekter følte Ethereum full kraft av en massiv mengde transaksjoner, og det klarte ikke å håndtere overbelastningen. Ethereum-nettverket kan bare behandle rundt 15 transaksjoner per sekund, og Cryptokitties gjorde det klart at det måtte være noen skaleringsløsning eller oppgradering for Ethereum å ta neste steg..
  2. Kan ikke raskt oppgradere: Ethereum hele 2018 sto overfor skaleringsproblemer. Det var forslag om at oppgraderingene til Ethereum ville være en løsning for skaleringsproblemer. Dette inkluderte skjæring, statskanaler og plasma, men det er også betydelige oppgraderinger som Konstantinopel og Casper. Ethereum kunne bare oppgradere til Konstantinopel også etter mye bry og fortsatt ingen konkret løsning.
  3. Stigende konkurranse: Mange prosjekter som var på Ethereum ble uavhengige og begynte å stille en konkurranse til Ethereum, og tok bort mange Dapp og prosjekter fra Ethereum. Plattformer som Tron og EOS var mindre overbelastede og leverte upåklagelige hastigheter som forbedrer Dapp-opplevelsen.

Hva ligger foran Ethereum?

Ethereum har sett sin andel av suksesser og fiaskoer på bare to år. Mens 2017 tok det hele høydepunktet, gikk det i bakken. Dette ga mye spekulasjoner om hvor Ethereum var på vei. Mange kalte det boblen, det var et annet sett med mennesker som fortsatt kalte det en sovende gigant. Her er listen over ting som kan gå riktig eller galt for Ethereum.

Hvis ting blir positive for Ethereum | Vil Ethereum stige?

1. Ethereum en modnet mynt og ICO: Ethereum har fremdeles rundt 5000 prosjekter som fortsetter å tjene penger gjennom ICO, og disse prosjektene beveger seg mot å overholde myndighetsregulering, noe som skaper et mer gjennomsiktig, verifiserbart og lovlig selskap. Etter hvert som regelverk rundt ICO blir tydeligere over hele kloden, kan disse prosjektene begynne å akseptere ytterligere investeringer ved bruk av Ethereum som det kunne være flomporter for flere ICO.

2. Hvis Ethereum oppgraderer raskt og 2.0 er en spillveksler: Mens Ethereum står overfor skalerbarhetsproblemer, har det et anlegg for å bekjempe det. Det er oppgraderinger som venter i smuget for Ethereum i smuget, og de Ethereum er i stand til å vedta sharding, statskanaler og plasma sammen med Casper, Ethereum vil være mye sterkere blockchain og vil gjenvinne sin ære. Ethereums grunnlegger Vitalik Buterin er fokusert på Ethereum 2.0 og refererte til det som “en kombinasjon av en rekke forskjellige funksjoner som vi har forsket på, snakket om og aktivt bygget i flere år, og som til slutt kommer sammen i denne ene sammenhengende helheten. ” Disse ordene er verdt å vurdere, enda mer siden Ethereum har en førstegangsfordel i smarte kontrakter.

3. Ethereum 2.0 kan gjenopplive Ethereum Mining: Som en del av 2.0-oppgraderingen bestemte Vitalik Buterin og teamet hans seg for å bygge en helt ny blockchain for Ethereum-nettverket – en som bare fungerer via et proof-of-stake (PoS) -system. Når det gjelder gruvedrift, var dette viktig fordi beviset for innsats-systemet ikke krever banebrytende GPUer, stabler med gruvedrift eller tunge kraftnett. PoS krever bare at folk “satser” myntene sine, og den minste innsatsbeløpet er 32 thers som reduserer energikostnaden med 99%. Hvis teamet kan bringe ETH 2.0 online med suksess, kan den nye koden fullføre transaksjoner med bare 1 prosent av energien som forbrukes i dag.

Hvis ting blir negative for Ethereum | Er Ethereum død?

1. Ethereum kan ikke skaleres globalt: Hvis Ethereum ikke klarer å oppgradere, vil den ikke kunne skalere i den nåværende implementeringen. Dette har ført til at mange mennesker tror at Ethereum vil mislykkes, før eller senere. Ethereum blockchain tillater for øyeblikket bare 15 transaksjoner per sekund. Visa støtter opptil 45.000. Dette skalerbarhetsproblemet er en betydelig barriere for vanlig adopsjon. Det har fått mange eksperter til å tro at Ethereum var døende – og deres Ethereum-prisforutsigelser var nær null.

2. Konkurranser vil lamme Ethereum: Siden Ethereum eksploderte på markedet, skapte mange prosjekter selv mens de bodde på Ethereums blockchain nøyaktig de samme prosjektene og lovet ekstraordinære forbedringer der Ethereum mislyktes. Suksessen til disse selskapene kan være en viktig årsak til at Ethereum vil mislykkes og til slutt bli en forferdelig investering. Enhver høy Ethereum-prisforutsigelse vil være for ingenting hvis disse Ethereum Killers lykkes. Disse prosjektene inkluderer TRON og EOS for nå, men listen over fremtidige prosjekter er uendelig. Dette inkluderer Ethereum Classic, Straits, Waves, Lisk, Cosmos (ATOM) og Cardano (ADA) som vokser i stor hastighet.

3. Ethereum-gruvedrift vil dø: Hvis Ethereum ikke oppgraderer, vil Mining of Ethereum bli dyrt. Den nåværende POW vil bety at folk over hele verden ville sikre Ethereum-blockchain ved hjelp av sine GPU-drevne gruvedrift til å behandle transaksjoner. Dette vil være umulig i årene som kommer, da denne prosessen med gruvedrift bruker mer strøm enn mange land.

Basert på en rapport publisert av International Energy Agency, hvis Ethereum var et land, ville det rangere seg høyere enn Mongolia når det gjelder energiforbruk. Dette betyr at regjeringen snart vil slå ned på disse gruvearbeiderne.

Konklusjon

Det er lett å avskrive Ethereum og forutsi at det er død etter et tøft år, og det har vært mye som har ødelagt potensialet til ‘World Computer’, men Ethereum er fortsatt et stort prosjekt for å avskrive det. Ethereum har sett problemene sine og ønsker å løse dem i årene som kommer. Det betyr kanskje ikke en massiv løft i 2019, men kanskje begynnelsen på robust og nødvendig vekst. Den eneste tiden vil si.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector