Årsrapport 2020: Crypto Derivatives handelsvolum når nye høyder + Phemex case study

1. Oversikt

1.1 Den astronomiske veksten av kryptoderivathandel i 2020  

Gjennom årene har kryptokurver utviklet seg fra frynseandeler til vanlig aksept. Opprinnelig ble veksten av kryptovaluta drevet av handel i spotmarkedet

I 2017 ble Chicago Board Options Exchange (CBOE) og Chicago Mercantile Exchange (CME) de første tradisjonelle børsene som tilbyr handel med kryptoderivater. Siden CBOE og CME er velregulerte og anerkjente derivatbørs, høstet handel med BTC-futures mainstream interesse fra store selskaper, banker og høyverdige individer (HNI) som tidligere var skeptiske til kryptovalutaer. Imidlertid kan handel med kryptofutures på slike børser bare skje på vanlig åpningstid. 

I 2020 har evolusjon av Decentralized Finance (DeFi) ført til utvikling og innovasjon i kryptoøkosystemet. Flere kryptobørser har utviklet forskjellige derivater for markedet. Mer, markedet er veldig mottakelig for disse derivatproduktene, som kanskje er hovedårsakene til kryptoderivatens astronomiske vekst. Etableringen av flere sentraliserte og desentraliserte kryptoderivatbørser har ført til 24/7 derivathandel og en daglig omsetningsvekst.

‘Vi har sett store økninger i brukerområdet når det gjelder kryptoderivatmarkedet det siste året. Jeg tror at markedet for kryptoderivater vil fortsette å vokse de kommende årene. ’Jack Tao (administrerende direktør, Phemex)

1.2 Handelsvolumet av kryptoderivater har nå krysset $ 1,3 billioner

Som rapportert av Theblockcrypto var det gjennomsnittlige daglige handelsvolumet for kryptoderivater over $ 1,3 billioner i desember 2020, noe som representerer 55% av det totale kryptovalutamarkedet. Handel med kryptoderivater har gått forbi spotmarkedet, som bare står for 45% av all kryptohandel. Diagrammene nedenfor viser handelsvolumet & samlet åpen interesse for Bitcoin-futures i 2020.  

Datakilde – Theblockcrypto

* Vær oppmerksom på at verdiene i diagrammene ovenfor er tilnærminger og kun må brukes til retningsbestemt formål. 

1.3 Hvorfor kryptoderivater får popularitet blant handelsmenn?

For det første var 2020 et tumultår for fiats finansielle system. Den enestående ekspansive finans- og pengepolitikken truet hele det økonomiske økosystemet med massiv inflasjon. Derfor måtte både individuelle og institusjonelle investorer søke levedyktige alternativer for en butikk med verdi utenfor fiats finansielle system. De henvendte seg til kryptovalutaer, noe som førte til en økning i handelsvolumene. Spesielt tilbød kryptoderivater en sjanse til å spekulere og sikre mot usikkerheten presentert av COVID-19.

For det andre har den økte reguleringen av kryptosektoren økt appetitten på kryptoderivater. Regulering av kryptoøkosystemet blir sett på som et nikk av aksept fra regjeringer og økonomiske myndigheter. Dette har ført til at offentlige selskaper, hedgefond og enkeltpersoner med høy nettoverdi kommer inn i markedet på jakt etter overlegen avkastning. I 2020 ble det vedtatt mest regulering rundt kryptovalutaer, som falt sammen med det høyeste antallet bedriftshandlere i kryptoderivater. Slike handelsmenn som ønsker overlegen avkastning, foretrekker ofte kryptoderivater, siden de tillater leveraged trading, noe som betydelig forstørrer fortjenesten.

Også kryptoderivater spiller en viktig rolle i prisoppdagelsen av deres underliggende kryptovaluta. For eksempel har derivatmarkedets likviditet manifestert seg i prisoppdagelse for BTC og ETH tidligere. Siden handelsmenn kan gå lenge eller kort som de vil, blir prisoppdagelse mer effektiv, i motsetning til spotmarkedene, der investorer og handelsmenn bare kan holde kryptoer i håp om at prisene skal gå opp. Krypto-derivater sørger for at prisoppdagelse ligger hos tilbud og etterspørsel. Dette bidrar til å redusere de hyppige volatilitetene som ligger i kryptoer, og dermed sikre jevnere prisjusteringer. 


2. Outlook for Crypto-derivater i 2021

Det er verdt å merke seg at introduksjonen av derivathandel ofte signaliserer modenhet og vanlig aksept av ethvert aktivum. Dette er fordi derivatene er designet for de mer sofistikerte handelsmenn og investorer. 

Nedenfor er noen av hovedårsakene til at kryptoderivater vil fortsette å stige i 2021 og utover. 

2.1 Crypto-derivater bringer likviditet inn i markedet

Handel med kryptoderivater betyr at du ikke trenger å eie de underliggende myntene. Dermed kan du enkelt gå inn og ut av en handel. Det er kjent at det er endelige kryptovalutaer i markedet. For eksempel er det litt over 17 millioner BTC i omløp per denne publikasjonen. Dette vil bety at BTC er ganske illikvid i spotmarkedet, noe som betyr at den er utsatt for prisvolatilitet. Men med derivater kan markedsprodusenter enkelt håndtere eksponeringen ved å tilby likviditet og sikre risikoen i spotmarkedet. Dette frigjør igjen likviditet for den underliggende kryptoen.

2.2 Derivater brukes til å sikre kryptovalutaprisrisiko

Vi har sett den vanlige aksept av kryptovalutaer. Dette betyr at selgere og selskaper kan bruke kryptoer som betalingsmiddel. Imidlertid, siden kryptoer i seg selv er ustabile, gir derivater selgere muligheten til å sikre seg mot slike risikoer. Si for eksempel at du forventer at BTC vil bli ustabilt. I dette tilfellet kan du bruke inverse BTC / USD-futures for å låse inn en bestemt verdi. Dette eliminerer risikoen for å holde kryptoer, og hjelper også ombord firmaer som anser kryptoer for å være for risikable.

2.3 Derivater vil spille en viktig rolle i prisoppdagelsen av kryptoer

For ethvert aktivum bestemmes prisen ofte av tilbud og etterspørsel. Tidligere var prisoppdagelse i kryptomarkedet ineffektiv. Dette er fordi handel i spotmarkedet dominerte kryptohandel. I spotmarkedet deltar handelsmenn og investorer med bare ett mål: kryptoene de har, vil sette pris på. Med derivater kan handelsmenn gå lenge eller kort. Dette, kombinert med den økte likviditeten, sikrer en mer effektiv prisoppdagelsesprosess. Merk at effektivitet i prisoppdagelse hjelper til med å legitimere kryptovalutaer som omsettelige eiendeler.

3. Casestudie: Hvordan Phemex akselererer adopsjonen av krypto-derivathandel

3.1 Utviklingen av Phemex-kryptobørs   

Phemex er en sentralisert Singapore-basert krypto utveksling som tilbyr både spot- og derivathandel. Den begynte å operere i november 2019, noe som gjorde den til en av de yngste kryptobørser globalt og en av de raskest voksende. Phemex-derivathandel har overgått noen av de mer etablerte kryptobørser på litt over ett års drift. Det er for tiden rangert 11. med en daglig omsetning på rundt $ 800 millioner.

Phemex derivatmarkeder gi evige kontrakter for BTC, ETH, Ripple, Tezos, LTC og Chainlink. Børsen tilbyr også en ikke-krypto GOLD / USD evigvarende kontrakt. Vær oppmerksom på at alle kontrakter som handles på Phemex er avgjort i USD bortsett fra den BTC / USD inverse kontrakten som er avgjort i BTC. I tillegg tilbyr Phemex-kontrakter opptil 100 ganger giring.

Phemex

Å navigere på Phemexs handelsplattform er relativt enkelt. 

På plattformens venstre side kan du velge markedet du vil handle – spot- eller kontraktsmarked. En ordrebok i sanntid vises også sammen med diagrammet for den valgte eiendelen. Phemex-plattformen gir deg også enkel tilgang til dine nåværende åpne posisjoner, lukkede posisjoner, aktive ordrer, betingede ordrer, fyllinger og din ordrehistorikk. Dette gjør det enkelt å håndtere handler og spore handelshistorikken mens du overvåker pristabellene samtidig. 

3.2 Fascinerende funksjoner i Phemex kryptobørs som du må vite

Phemex-plattformen har endatainnsikt‘Seksjon, som gir deg detaljert informasjon om et bestemt omsettelig kryptoderivat. Denne delen inneholder grundig informasjon om signaler, token-sammendrag, daglige aktive adresser og søketrender. 

Denne delen gir et bredt spekter av informasjon for evige kontrakter som tilbys av Phemex. De inkluderer utløpsdato, start- og vedlikeholdsmargin, finansieringsgrad, finansieringsintervall, neste finansiering, beregnet rente, merkepris, merkemetode, risikogrense og risikotrinn, åpen rente, døgnomsetning, kontraktsstørrelse og maksimum ordremengde.

Nedenfor er en illustrasjon som forklarer noen av de fremtredende funksjonene som Phemex-børsen tilbyr.

3.3 Hva gjør Phemex til en unik børs for handel med kryptoderivater?

  • Phemex registrering – Å opprette en derivathandelskonto med Phemex er den enkleste siden denne børsen ikke har noen KYC-policy. Alt du trenger er å fylle ut e-postadressen din og skrive inn et passord, som tar mindre enn et minutt. 

Du kan registrere deg med Phemex-sentralen fra her:

Phemex

  • Handel med Phemex – Å åpne og lukke posisjoner med Phemex er relativt enkelt og greit. Du har et bredt spekter av ordretyper å velge mellom – markedsordre, lukke på triggerordre, kun poste, redusere bare, parentesbestillinger, god til kansellering, fylle eller drepe, og “øyeblikkelig eller kansellere” ordrer. Med hver posisjon du gjør, har du friheten til å velge din foretrukne innflytelse opp til 100X.
  • Phemex sikkerhet – av hensyn til lommebokssikkerhet har Phemex implementert et hierarkisk deterministisk kaldt lommesystem designet for å sikre bokføring med dobbelt oppføring, og dermed sikre kundenes midler. Det har også systemsikkerhet for maskinene som er sikret på Amazon Web Service (AWS) Cloud.

Jack Tao (administrerende direktør, Phemex) snakket om sikkerheten til klientmidler i et nylig intervju, og sa: ‘Tenk alltid på klienten: hva de trenger, og hvordan du kan sikre at pengene er trygge, i stedet for bare å tenke på å tjene penger . ”

  • Phemex-avgifter – Phemex belaster ikke innskuddsgebyrer og har svært lave og konkurransedyktige uttaksgebyrer. Kontraktsavgift på Phemex inkluderer et takeavgift på 0,075% og et produsentbelønningsgebyr på 0,025%. Det er også et innledende marginavgift på 1% og et vedlikeholdsavgift på 0,5%. Gebyrene som belastes av Phemex er i tråd med bransjestandarder. 

Vi håper du fant denne artikkelen informativ. Gi oss beskjed i kommentarene nedenfor hvis du har spørsmål. Jubel. 

Besøk Phemex å lære mer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector