Trezor vs Ledger: Comparison and Review for Best Hardware Wallet (2019)

Sikkerhet er alltid av største betydning når det gjelder å investere. Siden det er investorers hardt opptjente penger som er på linjen. Derfor ser investorene etter pålitelige børser å investere og handle på.

Dessverre, på grunn av kryptoindustriens ubehag, har ikke mange børser vært i stand til å gi den komforten til investorene, og det har vært gang på gang hack som alltid minner dem om at deres penger ikke er trygge. De varme lommebøker, den som er online og administreres av børser for å lagre brukerens kryptovaluta, har blitt det mest fremtredende nedslagsområdet for hackere å hacke, ettersom de har mange digitale eiendeler.

På grunn av dette er disse hackene og de konstante truslene som finnes rundt varme lommebøker. Mange analytikere og gateeksperter mener at den beste måten å sikre disse krypto eiendelene er å lagre dem i kalde lommebøker eller hardware lommebøker. Og de to beste navnene som kjemper for å få topplasseringen i maskinvarepungebransjen er Trezor og Ledger. Den følgende artikkelen er ment for leseren å identifisere den beste kalde lommeboken for seg selv. Derfor er artikkelen bygget rundt å sammenligne funksjoner som en investor generelt vil vurdere å kjøpe en kald lommebok. Disse inkluderer –

 • Støttede enheter
 • Støttede mynter av Trezor og Ledger
 • Sikkerhet
 • Oppsett og brukervennlighet
 • Fysisk utseende og holdbarhet
 • Se og føl
 • Koste
 • Konklusjon

En rask oversikt over Hardware Wallet Trezor

Trezor ble lansert sommeren 2014 og var den første hardware lommeboken som ble introdusert. Jernvare-lommeboken var av et selskap med base i Tsjekkia som heter SatoshiLabs. Satoshilabs ble grunnlagt av Marek Palatinus – med sin forståelse av teknologi og kryptovaluta opprettet Trezor – sammen med sin andre oppfinnelse kalt Slushpool. Forstå alle aspekter av kryptoindustrien og sikkerheten som hot lommebøker manglet.

Trezor ble oppfunnet for å hjelpe investorer og handelsmenn med å forbedre sikkerheten til deres kryptoaktiver som beskytter dem mot hackere, virus og tredjepartsbedrageri. Ideen bak denne oppfinnelsen var ganske enkel og grei – Hold digitale eiendeler offline unna alle ondsinnede tegn og under kontroll av brukerne.

Med ikke så mye historie bak seg, oppnådde Trezor-lommeboken en viss suksess, noe som hjalp den med å bygge et godt rykte og over tid har fortsatt å forbedre funksjonene og støtten til nye mynter. Ved dette har Trezor vært i stand til å skille seg ut fra konkurrentene og holde tritt med den stadig økende etterspørselen etter krypto. Denne langsyntheten og dynamikken til grunnleggerne har hjulpet Trezor å få rykte for å være en av de beste i bransjen.

trezor lommebok

Rask introduksjon av Ledger Hardware Wallet

Ledger, siden oppstarten, har marsjert mot å være ledende på å tilby løsninger relatert til sikkerhet for kryptovalutaer og blockchain-baserte applikasjoner. Med Paris som hovedkontor for selskapet, har det kontorer på Vierzon og San Francisco, som huser et team på mer enn 130 fagpersoner..

Ledger skryter av sin suksess og evner med å finne opp en mengde produkter og tjenester som brukes til å beskytte digitale og kryptoaktiva for enkeltpersoner og selskaper. Blant produktene deres har den mest vellykkede vært Ledger hardware wallets-linjen som har kunder i 165 land. Denne kundestøtten har hjulpet selskapet med å skaffe betydelig kapital fra private investorer, som nå ligger på over $ 85 millioner i 4 investeringsrunder.

Ledger ligger langt foran konkurrentene når det gjelder å tilby sikkerhetsløsninger for kryptovalutaer. De har alle komponentene som gjør det til et pålitelig merke, det være seg den rette blandingen av team, lidenskap eller visjon.

Ledger Nano S

Enhet, operativsystem og app støttes

Trezor-enheten er kompatibel både med datamaskin og smarttelefon. De støttede operativsystemene er Windows 7 og nyere, macOS 10.11 og nyere, Linux og Android OS.

De siste Ledger-enhetene krever enten en stasjonær datamaskin (minst 64-biters Windows 8, macOS 10.8 eller 64-bit Linux) eller en smarttelefon (minst iOS 9 eller Android 7) for å installere apper, for å legge til kontoer, for å sjekke kontosaldoer og for å administrere sikre transaksjoner.

Begge lommebøkene, Trezor og Ledger, har sitt eget grensesnitt som gjør det enkelt å betjene. Sammen med sitt eget grensesnitt, kan brukerne få tilgang til dem med mange tredjeparts lommebokapper. Tabellen nedenfor viser den ledende appen og dens kompatibilitet med Trezor vs Ledger.

App Trezor Ledger Nano S
Electrum Ja Ja
MyEtherWallet Ja Ja
Mycelium Ja Ja
Copay Ja Ja
GreenBits Ja Ja
MultiBit HD Ja Nei
MyTrezor Ja Nei
Ledger Chrome Nei Ja

Valutaer støttet av Trezor Wallet

Trezor støtter en rekke digitale eiendeler som inkluderer Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Dash (DASH), Zcash (ZEC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Ethereum (+ alle ERC20-tokens), Ethereum Klassisk (ETC), NEM, Expanse, UBIQ og Bitcoin testnet.

I henhold til de siste oppdateringene er integrering av ERC20-tokens for øyeblikket ikke mulig med Trezor Wallets, men de kan enkelt og sikkert brukes med Trezor Beta Wallet sammen med andre ofte brukte tredjeparts lommebøker og tjenester. Mens deres frø og private nøkler forblir beskyttet i Trezor-enheten. Det er en mulighet for at noen av ERC20-tokens kan synes det er vanskelig å bli gjenkjent av Trezor-firmware, men det hindrer dem ikke i å lagres og sendes av Trezor Wallets. Brukere trenger bare å nevne adressebanen til tokenet sitt, og det vil bli vist som “ukjent token”

Valutaer støttet av Ledger Nano S Wallet

Akkurat som Trezor støtter Ledger Nano S også en rekke digitale eiendeler som inkluderer mange fremtredende mynter og poletter. Hovedmyntene og -tegnene blir behandlet via Ledger Live-programvaregrensesnittet. Følgende er listen over fremtredende mynter støttet av Ledger Nano S som inkluderer Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin Gold (BTG), Ethereum (ETH), Monero (XMR), Ethereum Classic (ETC), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE), Zcash (ZEC), Dash (DASH).

Ledger Nano S opererer med sine egne grensesnitt: Ledger Live-appen (gratis Google Chrome-applikasjon), mens den også tillater brukere å bruke andre kompatible programvarelommebøker som er nevnt ovenfor i artikkelen..

Sikkerhetstiltak av Trezor og Ledger

Når det gjelder sikkerhet, gir begge lommebøkene Trezor og Ledger det samme sikkerhetsnivået, nesten holder det nakke mot nakke. Den mest fremtredende sikkerhetsfunksjonen til både Trezor og Ledger Nano S er at de begge bruker skjermene sine til å generere og vise den private nøkkelen offline.

Lommebøkene ber også brukerne om å opprette en PIN-kode for tilgang sammen med et gjenopprettingsfrø. Ved en tilfeldighet, hvis brukeren mister lommeboken eller blir stjålet eller skadet, vil den private nøkkelen gå tapt. Dette er hva gjenopprettingsfrøet og PIN-koden er for.

Brukeren kan bruke gjenopprettingsfrøet for å få tilbake myntene sine. PIN-koden forhindrer noen andre i å få tilgang til lommeboken – hvis den blir tapt eller stjålet, kan ingen andre komme inn i maskinvaren lommeboken uten PIN-koden brukeren har opprettet.

Annet enn PIN-koden og gjenopprettingsfrøet som hjelper brukeren med å gjenopprette sin tapte private nøkkel, gir begge lommebøkene nå et tredje sikkerhetslag kalt ‘Passphrase’.. En passordfrase kan betraktes som det 24. ordet i gjenopprettingsfrøet. Akkurat som en PIN-kode har brukeren muligheten til å angi passordfrasen. Denne passordfrasen kan være et ord eller et sett med bokstaver. Det forventes at brukeren husker passordfrasen i stedet for å skrive den ned og dermed sikre den helt og vekk fra ondsinnede tegn.

Så når det gjelder sikkerhetsfunksjoner, står både Trezor og Ledger i nakke mot nakke.

Oppsett og brukervennlighet

Trezor-lommeboken og Ledger-lommeboken kommer begge i en fysisk form som må kobles til en datamaskin via en mikro-USD-kabel. Begge lommebøkene finner kompatibilitet med Windows, Linux og macOS. Oppsettprosedyren for begge lommebøkene er ganske enkel og enkel. Med trinn inkluderer – å angi en PIN-kode og skrive ned en sikkerhetskopi av gjenopprettingsfrøet som kan brukes i tilfelle tappen går tapt. Tilsvarende er grensesnittet rent, brukervennlig og godt designet, noe som gjør det veldig enkelt å bruke i både Trezor Wallet og Ledger Nano S.

La oss sammenligne hvordan grensesnittene ser ut: Trezor vs Ledger

grensesnitt Trezor– Trezor grensesnitt Ledger– Ledger

Fysisk utseende og holdbarhet

Trezor-lommeboken består av plast, mens Ledger-lommeboken derimot kommer med et rustfritt stålhus (betyr i en mer premium og solid kropp). Dette gir Ledger Nano S en kant over når det gjelder å være mer stilig, men det er ikke det en lommebokholder ser etter. Men hvis vi bare snakker om holdbarheten her, scoret Ledger Nano S poenget over Trezor på grunn av å være mer beskyttet mot skade.

Look and Feel of Trezor Vs Ledger

Begge, Trezor og Ledger Nano S, er stort sett identiske i størrelse. Begge er små nok, noe som gjør det enkelt å ha med seg mens du er diskret og ikke-påtrengende. Begge enhetene har en liten skjerm, ledsaget av to knapper som gjør det enkelt å navigere rundt. Når det gjelder skjermstørrelse, har Trezor en litt større skjerm som har en oppløsning på 128 × 64 piksler. Sammenlignende er Nano S den minste av de to i størrelse, og kommer nesten til halvparten av størrelsen på Trezor. Når det gjelder fysisk sikkerhet, står Nano S langt foran Trezor, laget av en blanding av plast og metall, med et robust plastinteriør innkapslet av en roterende metallkappe som gir den et trendy utseende.

Koste

Prisen på de to modellene til Ledger er

 • Ledger Nano X- 119 USD
 • Ledger Nano S- USD 59

Prisen på de to modellene av Trezor er

 • Trezor T- 165 dollar
 • Trezor One – USD 78

Konklusjon

Igjen er forskjellen langt mindre i begge lommebøkene, for oss å trekke en vinner er vanskelig. Brukeren må se på mynten han vil lagre og hente lommeboken. Også hvis kostnaden er begrensningen, er Ledger Nano X definitivt nesten USD 20 billigere sammenlignet med Trezors basismodeller. Rest Trezor og Ledger går definitivt fra hverandre når det gjelder å bli hentet av en bruker.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me